מהי פרוביוטיקה? למי מומלץ לצרוך פרוביוטיקה? ומדוע רוב הפרוביוטיקות הקיימות בשוק פשוט אינן יעילות? יצאנו לחקור וחזרנו עם תובנות מפתיעות. פרוביוטיקה - התחקיר המלא.
הפרוביוטיקה הינה אחד מתוספי התזונה הנצרכים ביותר בארץ ובעולם. הקשת הרחבה של המצבים בהם היא מטפלת ועוזרת למנוע, המדע הפשוט מאחוריה כמו גם ההמלצה הגורפת מאנשי רפואה מערבית כמו גם מסורתית, הופכת אותה לפופולרית היום יותר מאי פעם. אך האם כל פרוביוטיקה היא פרוביוטיקה יעילה ואפקטיבית? או שמא אנחנו נופלים קורבן למסע יח"צ של המשווקים? יצאנו לבדוק את יעילותה של הפרוביוטיקה, ועל אילו קריטריונים היא צריכה לענות על מנת להיחשב כיעילה באמת.
פרו וביוטיקה - מה זה בעצם פרוביוטיקה
המונח פרוביוטיקה מורכב בעצם משתי מילים-"פרו" ו"ביוטיקה" כלומר חיידקים טובים. הגוף שלנו מכיל כמות עצומה של חיידקים, חלקם טובים וחלקם מזיקים. במהלך השנים ובעקבות גורמים חיצוניים רבים כגון מתח ולחץ, מחלות, אורח חיים ונטילת תרופות מסויימות, אוכלוסיית החיידקים הטובים בגוף שלנו מצטמצמת. מיעוט של חיידקים פרוביוטים בגוף יכול להוביל לקשת רחבה מאוד של מצבים בריאותיים החל מנפיחות וגזים במערכת העיכול ועד לדלקות בנרתיק ואפילו ודיכאון. לפיכך, נטילה של פרוביוטיקה ממקור חיצוני כגון תוסף תזונה, תעזור לנו להילחם בחיידקים המזיקים בגוף שלנו ולאזן את מערך החיידקים בגוף בכלל ובמערכת העיכול בפרט. כשההשפעה הבולטת ביותר של נטילת פרוביוטיקה היא שיפור העיכול ומניעת נפיחות.
מדוע רוב הפרוביוטיקות הקיימות בשום אינן יעילות
על מנת שהפרוביוטיקה שאנחנו קונים תהיה אכן יעילה, החיידקים צריכים להגיע אל דופן המעי הגס. הבעיה היא, שקודם עליהם לעבור את מכשול מערכת העיכול שלנו ובמרכזה הקיבה. מערכת העיכול שלנו היא חומצית מאוד, כאשר מטרת החומצה היא פירוק של מזונות. לכן, כשאנחנו נוטלים את הקפסולות הנפוצות של הפרוביוטיקות, הן מתחילות להתפרק כבר בדרכן לקיבה, כאשר רוב החיידקים אינם מצליחים לצלוח את מכשול הקיבה ונהרסים כבר בדרכם למעי. למעשה, מרבית הפרוביוטיקות הקיימות בשוק, כלל אינן יעילות.
כיצד לצלוח את חומציות הקיבה
על מנת להתגבר על מכשול החומציות, מדענים פיתחו קפסולות פטנט ייחודיות. קפסולות אלו הנקראות DRCAPS™ לשחרור מושהה, הן בעלות ציפוי פטנט ייחודי אשר מגן על תוכנן מפני חומציות הקיבה. הקפסולות עוברות דרך הושט ואל הקיבה, ממשיכות בשלמותן אל המעי הגס ורק שם מתמוססות. לכן, אחד הדברים החשובים ביותר שעליכם לבדוק לפני שאתם רוכשים פרוביוטיקה, הוא סוג הציפוי. לצערינו, רוב הקפסולות הנמכרות היום, אינן בעלות ציפוי מושהה מסוג DRCAPS™ ולכן, פשוט אינן יעילות.
גם כמות החיידקים חשובה
קריטריון נוסף שחשוב לבדוק לפני שרוכשים קפסולות פרוביוטיקה, הוא כמות החיידקים. כמות החיידקים הממוצעת בשוק הפרוביוטיקה היום עומד על 12 מיליארד חיידקים, כאשר המספרים נעים בין 5-50 מיליארד. על מנת שהפרוביוטיקה תהיה יעילה עליה להכיל לפחות 12 מיליארד, כל דבר פחות מזה הוא פשוטו כמשמעו זריקת כסף לפח. קולוניות החיידקים במעי שלנו עומדות על מספרים עצומים ועל מנת שהפרוביוטיקה תהיה יעילה עליה לעלות על מספר זה כאשר הכמות המומלצת ביותר של חיידקים פרוביוטיים היא בין 25-50 מיליארד חיידקים.
בשורה התחתונה, תבדקו לפני שאתם קונים. פרוביוטיקה היא כלי רב עוצמה לטיפול בגוף וגם בנפש. אך לא כל פרוביוטיקה היא יעילה למרות המבחר העצום הקיים בשוק. תעשו את המחקר שלכם לפני הרכישה, שימו לב לכמות החיידקים ולסוג הציפוי כאשר רק קפסולות מסוג DRCAPS™ מסוגלות להגיע אל המעי הגס וכל דבר אחר הוא סתם כסף שהולך לפח.
לצפייה במגוון המוצרים עם ה DRCAPS™ לחצו כאן