סידן הוא המינרל הנפוץ ביותר בגופנו. 99% ממנו מצויים בעצמות ובשיניים והוא מהווה תפקיד חשוב בפעילותן של מערכת השרירים, מערכת הלב, מערכת העצבים ועוד. למעשה, אדם השוקל 70 קילוגרמים מכיל בתוכו 1 קילוגרם סידן. אז מהי בעצם החשיבות של סידן בגוף שלנו?, מדוע במקרים רבים נוצר מצב של חוסר?, למה זה עלול לגרום וכיצד מונעים את זה? על כך במאמר הבא.

 

תהליכים בהם הסידן משתתף:

 

- סידן חיוני לתפקודה של מערכת העצבים ומשתתף בהעברת פקודות למוח.

- לסידן יש תפקיד מכריע בהתכווצות השרירים.

- סידן חיוני ליכולתם של ההורמונים להביא עצמם לפעילות.

- משתתף בתהליך קרישת הדם (מחסור בסידן מעלה הסיכון לדימום יתר).

- סידן מסייע לאיזון רמות הכולסטרול סדם.

- שומר על בריאות כלי הדם.

 

איך נוצר מחסור בסידן ולמה הוא גורם?

 

יש מספר גורמים שעלולים להוביל להיווצרות מחסור בסידן. שתיית משקאות מוגזים לעתים תכופות, תרופות מסוימות, אי ביצוע פעילות גופנית ומחסור של ויטמינים ומינרלים דוגמת ויטמין D, ויטמין A,C, נחושת ומגנזיום עלולים לגרום למחסור בסידן. בנוסף צריכת משקאות אלכוהוליים, משקאות עתירי קפאין, עישן ונתרן מעלים את הפרשתו של הסידן בשתן ועלים את הסיכון ל״בריחת סידן״. 

 

 

מחסור בסידן - למה הוא גורם וכיצד ניתן למנוע זאת?

 

לסידן יש תכונות אנטי דלקתיות, אנטי אלרגניות ויחד עם זאת הוא מסלק מגופנו מתכות וחומרים רעילים. מחסור בו עלול להוביל לכאבים בעצמות, התכווצויות שרירים, פגיעה באיכות השיער, השיניים והציפורניים, חולשה, הסתיידות מפרקים ותופעות לוואי רבות נוספות. בכדי למנוע מצב של בריחת סידן מוגברת בשתן יש לצרוך יותר מגנזיום שכן באמצעותו הסידן נשמר בגוף. יחד עם זאת, צריכת תוספי תזונה עשירים בסידן במיצוי מרוכז ואופטימלי תסייע להעלות את ריכוזי הסידן בגוף.  בעזרת אצת הספירולינה הידועה בתכונותיה כמזון על, אשר מכילה פי 10 יותר סידן מאשר בחלב ויחד עם זאת מספקת לגוף מינרלים וויטמינים התורמים לספיגתו של הסידן בגופנו. גם נטילה של מולטי ויטמין על בסיס קבוע המשלב סידן וויטמין D תסייע לשמור על רמות אופטימליות של סידן בגוף.