הכולסטרול הוא חומר שומני שמצוי בדם שלנו. לא פעם ולא פעמיים נחשפנו למושג ״כולסטרול גבוה״. חשוב לדעת שלכוסלטרול יש מגוון של תפקידים חיוניים בגוף שלנו כמו למשל הוא אחראי על ייצור דפנות התאים והורמונים מסוימים, חשוב לרקמות עצמן, אך עם השנים, החומר עלול לשקוע בעורקים שלנו מה שעלול לגרום להתקשות וסתימה שלהם. כמו כן, רמות גבוהות של כולסטרול בדם עלולות להוביל לטרשת עורקים ולמחלות לב ולכי דם נוספות.
מה ההבדל בין הכולסטרול הטוב לכולסטרול הרע?
בכדי שמולקולת הכולסטרול תיכנס לתאים שלנו, עליה להתחבר לחלבונים הנבדלים זה מזה ברמת הצפיפות שלהם. אנו מזוהים עם שני חלבונים עיקריים: LDL - אחראי על העברת הכולסטרול לכל הרקמות וה- HDL שתפקידו לפנות את העודף מהרקמות אל הכבד. זו הסיבה שה- HDL מכונה גם הכולסטרול הטוב.
חשוב לזכור שאחוז גבוה מהכולסטרול אמנם מגיע מהמזון שאנו צורכים אך אחוז גבוה עוד יותר - מעל חמישים אחוזים נוצר בכבד ולכן אנשים שסובלים מרמות גבוהות של כולסטרול צריכים לעשות פעולה נוספת, פרט לשמירה על תזונה דלה בכולסטרול.
איך אפשר לטפל בצורה טבעית ברמות גבוהות של כולסטרול?
- מורינגה - צמח המורינגה המכונה גם ״עץ 300 המחלות״ עשיר במגוון של רכיבים חיוניים דוגמת חומצות שומן חיוניות וידוע כצמח פלא ממש המסייע באיזון רמות הכולסטרול, רמות גבוהות של סוכרים בדם ואף מסייע באיזון לחץ הדם. בנוסף, למורינגה תכונה המסייעת לעכב את תהליך הספיגה של הכולסטרול מהמזון שאנו צורכים.
- תזונה נכונה - המטרה שלנו היא לאזן את רמות הכולסטרול ולמנוע מצב של סתימות עורקים. לכן, חשוב למנוע מאכילה של מזונות עשירים בכולסטרול ביניהם גבינות שמנות, בשר אדום, מזונות המכילים מרגרינה, חמאה, שמן קוקוס, ביצים וכדומה. לכן חשוב לבסס את התזונה על שמנים צמחיים המבוססת על שמן זית, אגוזים, דגי ים צפוניים, אבוקדו ושאר רכיבים המזוהים עם ״התזונה הים תיכונית״.
- נוגדי חמצון - אלו מסייעים למנוע את התהליך החמצוני המזיק לגוף ולכן חשוב להעשיר את התפריט שלנו עם כמה שיותר ירקות ופירות כדי למנוע את תהליך הספיגה של הכולסטרול בגוף.