רבים מאיתנו מסתייגים מהמילה "כושר" או כל מה שמתקשר אליה, שכן כושר מצריך מאיתנו אנרגיה והתמדה. עם זאת, כדאי לזכור כי המילה כושר דווקא טומנת בחובה הרבה חיוניות, בריאות ואנרגיה.

כושר הוא תהליך שעל כולנו לבצע במשך מספר פעמים בשבוע, כדי ליהנות מגוף בריא, חזק ומחוטב, שיישאר כזה לאורך זמן.
בנוסף לכושר, כדאי לנו לזכור כי שילוב של תזונה נכונה ושינה מרובה, יסייעו לתרום לאורח-חיים בריא ומאוזן.


תרגילי כושר נפוצים:

• תרגילי סיבולת – תרגילי סיבולת מתמקדים ביכולת כוח הסבל של גופנו כלומר, מהו כושר העמידה של גופנו בכל תרגיל. ככל שנבצע יותר תרגילי סיבולת, כך גופנו יוכל לעמוד ביותר מאמץ לאורך זמן, ללא רעידות או "פיק ברכיים".
• תרגילי קואורדינציה – תרגילים המתמקדים בשיפור התיאום בין העצבים שלנו לשרירים שלנו.
• תרגילי כוח – תרגילי כושר המתמקדים ביכולת שלנו להרים כמה שיותר. ככל שנצליח להרים יותר משקל, כך מסת השריר שלנו תתפתח יותר.


דרכים לייעל תרגילי כושר:

• גלוטמין – הגלוטמין היא חומצת אמינו בעלת תפקידים רבים כגון שיפור התפקוד הקוגניטיבי שלנו, חיזוק המערכת החיסונית שלנו ושיפור כושר שלנו, על ידי הזנת השרירים שלנו, תיקונם עקב נזקים לאחר האימון ובנייתם – חזקים ויציבים יותר. בנוסף, הגלוטמין מונעת פירוק של שרירים קיימים ובכך, תורמת לשימור מסת השריר של גופנו. הגלוטמין תורמת לשריפת השומנים של גופנו ומונעת מגופנו לנצל את החלבונים כמקור אנרגיה, כך שיהיו לנו מאגרים רבים יותר לשימור כושר שלנו.

• בטא-אלנין - חומצת אמינו חשובה, המסייעת להפחית את רמות החומציות של השרירים שלנו. גופנו מפריש חומצות חלב מהשרירים שלנו, כאשר אנו מבצעים כושר גופני. חומצות החלב מאטות את ההתקדמות שלנו ואף יכולות להביא לכאבי שרירים כגון "שרירים תפוסים". מטרתה של בטא-אלנין היא לסייע ולנקז את חומצות החלב מהשרירים במהירות, כדי להביא לשינויים יפים במסת השריר שלנו.