כלורלה ערך תזונתי היא אצה חד-תאית, בעלת ערך תזונתי יוצא דופן. אף על פי שאיננו יכולים לעכל אותה, בשל סגולותיה מומחים השתדלו והצליחו להפיק ממנה תוסף תזונה, כך שנוכל ליהנות מהן. מוכרים בעיקר שני סוגים של האצה, אשר נחקרים בצורה נרחבת: Chlorella vulgaris ו- Chlorella pyrenoidosa.
כלורלה ערך תזונתי מפורט:
כדי להבין מדוע כלורלה ערך תזונתי היא אצה כה ייחודית, שהשתלם לנו "לקצור" ממנה את הבריאות לשם הפקת תוסף, כדאי לנו לדעת מה היא מכילה: היא עשירה בוויטמינים מקבוצת B וויטמין C, מינרלים כגון ברזל, מגנזיום, סידן, נחושת ואבץ. סיבים תזונתיים, אומגה 3, חלבונים ונוגדי חמצון בכמות יוצאת דופן.
כלורלה ערך תזונתי אף מכילה כמויות יוצאות דופן, של ערכים תזונתיים שחסרים לרבים מאיתנו:
• חלבונים – אצת כלורלה ערך תזונתי מהווה כ- 50%-60% של חלבון טהור. היא מכילה את כלל 9 חומצות האמינו החיוניות, להן גופנו זקוק משום שהוא לא יכול לייצר אותן בעצמו.
על ידי הגדלת מאגרי החלבונים שלנו, אנו יכולים להגדיל את מסת השריר שלנו, לתרום לבריאות העצמות והעור שלנו, ליהנות מתוספת אנרגיה ואף תהליך עיכול רגוע יותר.
• ויטמין B12 – זהו ויטמין מהותי לגופנו בצורה קריטית, אשר רבים מאיתנו לא אוכלים ממנו מספיק. הוויטמין הזה מהווה חלק מתהליכי הצמיחה וההתפתחות שלנו, ייצור החומר הגנטי של התאים, מפקח על תהליך היצירה של תאים חדשים בגוף ובעיקר כדוריות הדם האדומות, מייעל את התקשורת בין העצבים השונים, חיוני לפירוק של שומנים, פחמימות וחלבונים שונים והמרתם לאנרגיה ועוד.
מחסור בוויטמין B12 עלול לגרום לחוסר איזון במערכות רבות בגוף. כלורלה ערך תזונתי מסייעת לתרום לגופנו תוספת של הוויטמין החיוני. אם אנו צמחונים או טבעונים, אנו זקוקים למקור חיצוני של הוויטמין, משום שניתן למצוא אותו בעיקר במקורות מן החי כגון איברים פנימיים של חיות, בשר וביצים. אף מומלץ לעכל אותו לצד חלבונים, כדי להגביר את ספיגתו.