מקורם של זרעי הצ׳יה המופלאים הינם בצמח הסלביה היספניקה, סוג של מנטה הגדל באזורים שונים בדרום אמריקה. בשפת בני המאיה, צ׳יה פירושו כוח ובמשך אלפי שנים הם שימשו אותם כמקור לאנרגיה זמינה. מסתבר שמדובר באחד המאכלים העשירים, המרוכזים והעוצמתיים שקיימים על פני כדור הארץ - זרעים עשירים בחומצות שומן חיוניות, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. יש להם השפעה נדירה על המוח והם תורמים רבות לתהליך הירידה במשקל, בשל היותם מעניקים תחושת שובע ממושכת. היופי שבהם בא לידי ביטוי בכך שכאשר הם באים במגע עם נוזל הם הופכים לסוג של ג׳ל ולכן קל להסמיך איתם רטבים או תבשילים.
אז הנה 2 מתכונים מקוריים, בריאים ומזינים שאפשר לעשות עם זרעי הצ׳יה
ארוחת בוקר
דייסת קוואר עם צ׳יה ופירות העונה…
רכיבים (למנה)
3 תותים שטופים חתוכים לקוביות.
בננה חתוכה לקוביות.
2 כפיות דבש טהור.
כף זרעי צ׳יה.
4 כפות קוואקר.
1 כוס חלב שקדים או חלב אורז.
1 מקל וניל אמיתי.
קינמון ו/או קקאו לקישוט.
איך מכינים?
מרתיחים את החלב בסיר קטן, בינתיים, מוסיפים את מקל הוניל אחרי שחוצים אותו ומוציאים רק את הגרגירים. מוסיפים את הדבש ומערבבים. לאחר שרתח החלב, מוסיפים את הצ׳יה ואת הקוואקר ומערבבים כל הזמן עד שמתקבלת עיסה אחידה וסמיכה. בקערה שמים את הדייסה, הפירות ומעל מפזרים קצת קינמון וקקאו לפי הטעם.
מנה לכל ארוחה, מושלם לאירוח
סלט ירוקים עם תאנים רוקפור וזרעי צ׳יה (ל3 סועדים)
רכיבים לסלט:
2 כפות של זרעי צ׳יה
חבילה של עלי אנדיב פריכים
מיקס עלים ורוקט לפי הטעם
מעט חסה אייסברג (עדיפות לעלים הפנימיים של הראש)
8 תאנים טריות (אפשר גם תפוחים או אגסים)
200 גרם גבינת רוקפור איכותית
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
כף סטיביה או דבש (לפרי)
1 כף רכז רימונים
1 כפית חרדל
מעט מלח
מעט פלפל
איך מכינים?
מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הפרי שבחרנו לרבעים ומפזרים על הפרי מעט דבש, סוכר או סטיביה, לפי הטעם. מכניסים לתנור ומקרמלים עד להזהבה. מניחים את כל סוגי העלים בקערה ובנפרד מכינים את הרוטב. ניתן להוסיף מעט מים רותחים לרוטב בכדי להמיס ולגבש את כל המרכיבים ביחד. מפזרים את הרוטב על העלים, מניחים את הפרי ואת הגבינה. מערבבים בעדינות ומפזרים את זרעי הצ׳יה.
בתיאבון!