אחד הנושאים היותר מדוברים בשנים האחרונות הוא נושא הלחץ. באותו נושא, כדאי להעלות שאלה מרכזית חשובה ולשאול האם מדובר בתוצר חברתי, כלומר האם עצם סיטואציות בהן אנו נמצאים כמו למשל  המצב הבטחוני בארץ הדבר מעודד את רובנו להיות בלחץ לא משנה מה או האם בכלל מדובר במשהו מולד, חלק מה- DNA שלנו?. כתוצאה מהתקדמות המדע והאמצעים הטכנולוגיים הרפואיים העומדים ברשותנו, דוגמת מכשיר ה- MRI ניתן להיכנס ממש אל תוך הראש האנושי ולהבין את הסטרס ואת המתח בצורה טובה יותר.

 

אז מה זה לחץ?

לחץ הוא לא סתם תחושה. למעשה, לחץ הוא סוג של מנגנון השרדותי של הגוף הגורם לנו לפעול בדרך מסוימת ולהיות אקטיביים. מצד שני, הלחץ הזה גורם להרס גופני  - פיזי ונפשי, הוא פוגע באיכות החיים שלנו, גורם למתח בשרירים, מפריע לנו לישון ואולי הגרוע מכל - מקצר את אורך החיים שלנו. לחץ או בשמו השני - חרדה, מעודד פעילות מוגברת בגרעינים שממוקמים בצדי המוח.


מסתבר שאנחנו ההורים משפיעים על הדור הבא, הדור שגדל כאן וכי התנהגויות המאופיינות בלחץ בסופו של דבר עוברות אל הילדים שלנו ולכן רוב המחקרים שנעשו בתחום הזה מראים כי מדובר בהשפעה סביבתית. כמובן שללחץ יש גם רכיב גנטי מובהק כלומר מדובר בשילוב של השניים.

 

אין ספק בכלל כי ישראל נחשבת לאחת המדינות היותר מלחיצות מכל הבחינות. זה מורגש בכל מקום. הקצב כאן הרבה יותר גבוה והנה רק דוגמא קטנה מתוך רבות.

 

באירופה במדינות כמו הולנד למשל או אנגליה מי שנשאר לעבוד אחרי השעה 17:30 נתפס כלא יעיל מספיק, לא מוכשר, הרי הוא לא הספיק לעשות את כל המשימות שלו באותו היום, הוא חייב להישאר עוד שעה. לעומת זאת בארץ, מי שיוצא בשעה הזאת ״פותחים עליו עיניים״, ״הוא עובד רק חצי יום״.

 

אז האם העבודה היא למעשה מקור הלחץ המרכזי שלנו?. מסתבר שאחוז גבוה מהישראלים מנהלים את החיים שלהם על פי הסטרס. מה זה אומר? הם עסוקים כל הזמן במה יכול לקרות ולכן הם כל הזמן צריכים להיות בשליטה כי הם יאבדו את השליטה, משהו נורא יקרה.

 


להזמנה ישירה של כדורי הרגעה - לחצו כאן