אם אתם עוברים/מעבירים על בסיס קבוע סדנאות רוגע, יוגה ואהבה באשרם במדבר, הכתבה הבאה לא כל כך בשבילכם. פעם אחת כי החיבור לאינטרנט לא כל כך חזק שם ופעם שנייה כי לחץ לא בדיוק מאפיין אתכם.
אם לרגע נדבר שבכנות, נסכים פה אחד שכולנו, כן כולנו חווים לחץ בחיי היומיום שלנו, חלקנו יותר וחלקנו פחות. ובכן, ניתן לחלק לחץ ל-2 סוגים עיקריים, לאחד מהם כנראה שתתחברו…
• הפתעה - מצבי לחץ שמקורם בהפתעה הם למעשה מצבים שלא תכננו טרם לכן ועצם הסיטואציה אליה נקלענו מלחיצה אותנו.
לדוגמא: אתם בדרך לפגישה סופר חשובה או לריאיון עבודה… והנה תאונה שלא תכננתם הובילה לפקק. ישר הלחץ מתחיל להשתלט, קודם על הראש ואז גם על התגובות, על מצב הרוח, על הדרך שבה אתם מדברים ועל כל ההתנהלות שלנו.
לאלו מאיתנו שפיתחו מודעות גבוהה, תהיה היכולת להתמודד עם המצב בקור רוח, אך מי שלא מיד ייכנס לסרטים.
• עומס - מצבי לחץ שנוצרים באופן טבעי כתוצאה מאורח חיים עמוס. אותם אנשים שמתחילים לעבוד בשמונה בבוקר וחוזרים הביתה בשעות לא שעות, חווים עומס שכזה ומפתחים לעצמם חיים מלאים בלחץ. זו גם יכולה להיות תקופה מסוימת שהיא קצת יותר לחוצה כמו תקופת מבחנים בתואר הראשון ואז זה עובר.
השאלה אותה אותה עלינו לשאול את עצמנו היא לאו דווקא לאילו מצבי לחץ אנו יותר מתחברים. הדבר החשוב באמת הוא כיצד אנו מגיבים לאותם מצבים ועד כמה אנו נלחצים או לחלופין יודעים להתמודד עם אותן סיטואציות?.
הלחץ נמצא שם, הוא קיים, הוא מזין את גופנו כך מראים מחקרים. לחץ גורם לנו להתכווצויות שרירים, למיגרנות, מקשה עלינו להירדם בלילה ומעודד עוד מגוון רחב של תופעות לוואי ותסמינים הפוגעים באיכות החיים שלנו.
איך הגוף שלנו מגיב בזמן לחץ?
במצבי לחץ הגוף רוצה להגן עלינו.
• מערכת העצבים מאותתת לבלוטת יותרת הכליה לשחרר את ההורמונים שקשורים ללחץ - אדרנלין וקורטיזול. אלו הם ההורמונים שלמעשה גורמים ללב שלנו לפעום מהר יותר, לכלי הדם להתרחב ולרמות הסוכרים בדם לעלות, זאת בכדי שהגוף יוכל להתמודד עם מצב האיום שהוא כאמור לחץ.
• מערכת השרירים נפגעת ממצבי לחץ שכן הגוף יוצר מתח בשרירים במטרה להגן על עצמו מפני פציעות וכאבים. סוג של דריכות. הרי זה לא חדש לאף אחד שלחץ מעודד כאבי ראש ומגרנות בשל העומס שנוצר לנו בצוואר ובכתפיים.
• מערכת החיסון יכולה לפעול בשני פנים במצבי לחץ. או שהיא תחליש את עצמה מה שיגביר את החשיפה לזיהומים ומחלות או שהיא תחזק את עצמה, תגן ותפחית את הסיכוי להיווצרות של מחלות.
מערכות נוספות כמו מערכת הנשימה, העיכול והרבייה מושפעות גם כן ממצבי לחץ.
להזמנה ישירה של מגנזיום - לחצו כאן
אז איך אנחנו יכולים לעזור לגוף שלנו במצבי לחץ?
למעשה מה שקורה בגוף לאחר שהקורטיזול מופרש פועל יחסית לטובתנו… למה?
• אנו הופכים עירניים יותר
• מלאים באנרגיה
• מסוגלים לקלוט מידע בצורה מהירה וטובה יותר
הגוף יודע שאנחנו במצב של סטרס ומסייע לנו להתמודד עם המצב.איפה הבעיה?
כשאותם מצבים הופכים להיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו משמע - אנו לחוצים כמעט באופן תמידי הדבר גורם לגוף לשחיקה - פיזית ונפשית כאחד. אז - הסיכוי להיווצרות של מחלות כרוניות מסוגים רבים עולה ואנו נמצאים במצב של חוסר איזון תמידי, חוסר שקט וחרדים לשלל מצבים. בזמן לחץ כמות האלכוהול, הסיגריות, הקפאין והמזון הלא בריא שאנו צורכים אוטומטית עולה והגוף מפתח סוג של עמידות, הוא כבר לא נרתם לעזור לנו במצבי סטרס.
מה הקשר בין מגנזיום ללחץ?
מגנזיום הוא מינרל החיים והוא נמצא בריכוז הגבוה ביותר בגוף אחרי מינרל האשלגן. המגנזיום חשוב ל- 350 ריאקציות בגוף ותפקידיו הם רבים:
• מסייע לפעילות אופטימלית של מערכת העצבים והשרירים
• מסייע לשמור על קצב תקין של הלב
• מסייע בחיזוק המערכת החיסונית
• מסייע בהורדת כולסטרול
• ועוד…
מחקרים מראים כי לישראלים רבים יש מחסור במגנזיום בגוף שלנו.
כיצד הוא עוזר במצבי לחץ ומדוע הוא כל כך חשוב לנו?
למעשה, המגנזיום עוזר לנו לשמור על שרירים רפויים מה שמונע התכווצויות. זוכרים? ההתכווצויות הללו נוצרות פעמים רבות כתוצאה מלחץ ועומס. סטרס מעודד גם עלייה בלחץ הדם מה שתוסף מגנזיום הוכח במחקרים כמסייע לאזן. מכיון שלחץ גם משפיע על מצב רוחנו וחלקנו אף סובלים בגללו מחרדה, המגנזיום מסייע להרגיע את הגוף ולשפר את אותן תחושות קשות.
לסיכום, נסו להישאר רגועים…יש קשר ישיר בין הפיזי לנפשי את זה רובנו כבר יודעים…הכניסו לחייכם סיטואציות שיסייעו לכם להירגע ונסו לפתח כלים שיאפשרו לכם להתמודד עם מצבי לחץ.
להזמנה ישירה של מגנזיום - לחצו כאן