עכשיו זה רשמי: החוקרים קובעים, כי תוספי תזונה שמכילים ויטמינים ומינרלים מסוימים הם דרך בטוחה, יעילה וזולה לסייע לגוף להדוף את נגיף הקורונה. החוקרים מציינים כי יש לצרוך את הוויטמינים האלה בכמויות שעולות על הרמות המומלצות בתקופה רגילה

מחקר מדעי חדש  קובע, שתוספי תזונה שמכילים ויטמינים ומינרלים מסייעים למערכת החיסון להילחם בקורונה. המחקר נערך על ידי אדריאן גומברט, פרופסור לביוכימיה וביו-פיזיקה וחוקר ראשי מאוניברסיטת אורגון (ארה"ב) בשיתוף עם מדענים מאוניברסיטת סאות'המפטון (בריטניה), אוניברסיטת אוטגו (ניו זילנד) והמרכז הרפואי האוניברסיטאי (הולנד), והממצאים פורסמו בכתב העת המדעי Nutrients.

התפקידים שוויטמינים C ו-D ממלאים בחיזוק המערכת החיסונית ידועים כבר הרבה מאוד שנים. לוויטמין C יש כמה תפקידים בחיזוק המערכת החיסונית בגוף, ביניהם צמיחה ותפקוד של תאי חיסון וייצור נוגדנים. גם קולטני ויטמין D משפיעים על תפקודם של תאי החיסון. המשמעות היא שוויטמין D משפיע מאוד על התגובה של הגוף לזיהומים.

המחקר של גומברט קובע, כי לא רק ויטמין C ו-D הם קריטיים כדי לחזק את המערכת החיסונית ולהגן על הגוף מפני הקורונה, אלא גם ויטמין A, ויטמין B, ויטמין E, אבץ, ברזל, מגנזיום ואומגה 3. על פי המחקר, יש לקחת כמות גדולה יותר של תוספים מאשר בדרך כלל, כדי שההשפעה על הגוף אכן תהיה אפקטיבית.

בעקבות תוצאות המחקר אומרים החוקרים, שעל גורמי בריאות הציבור להוציא שורה של המלצות תזונתיות בנוסף להנחיות על שטיפת ידיים, עטיית מסכות ושמירה על ריחוק חברתי.

בראיון למגזין "Health Europa" אומר גומברט כי "ברחבי העולם זיהומים בדרכי נשימה חריפות הורגים יותר מ- 2.5 מיליון אנשים בכל שנה. יש שפע של נתונים המראים את התפקיד שיש לתזונה טובה בתמיכה במערכת החיסון. כחברה עלינו לעשות עבודה טובה יותר בכדי להעביר את המסר הזה יחד עם ההודעות החשובות לציבור. הבעיה היא שאנשים פשוט לא אוכלים מספיק מחומרים מזינים אלה, וזה עלול להרוס את ההתנגדות של הגוף לזיהומים. כתוצאה מכך, אנו רואים עלייה בהתפשטות מחלת הקורונה".

למבצע מיוחד על ויטמין D מומלץ >>
 
למבצע על ויטמין C מומלץ >>

תוספי ויטמינים ומינרלים הוכחו מחקרית כיעילים במלחמה בקורונה

החוקרים קוראים לכל האוכלוסייה ליטול את תוספי הוויטמינים A, B, E. החוקרים קבעו גם את החשיבות של נטילה יומיומית של המינרלים אבץ, ברזל, מגנזיום ואומגה 3, ובנוסף - מינונים של 2000 מיליגרם או יותר של ויטמין C ו -2,000 יחידות בינלאומיות של ויטמין D, במקום 400 עד 800 המומלצים.

"עד כה ננקטו כמה פרקטיקות בריאותיות סטנדרטיות", אומר גומברט, "שמסייעות להגביל את התפשטות והשפעת נגיף הקורונה: שטיפת ידיים קבועה, עטיית מסיכות, הימנעות מאלה המראים תסמינים של זיהום ושיעול לכיוון המרפק. אין ספק כי חיסונים, כשהם יהיו זמינים, יכולים להיות יעילים - אך לא במאת האחוזים".
"נהלי בריאות הציבור כיום" מסביר גומברט, "שמדגישים ריחוק חברתי והיגיינה - הם חשובים ויעילים, אך נדרשות גם אסטרטגיות משלימות. התמקדות תזונתית במערכת החיסון עשויה לסייע במזעור ההשפעה של סוגים רבים של זיהומים".

"המצב הנוכחי לגבי הקורונה", מוסיף גומברט "ומספר האנשים שמתים מדלקות בדרכי הנשימה אחרות, מבהירים שאנחנו לא עושים מספיק. אנו ממליצים בחום לאנשי בריאות הציבור לכלול אסטרטגיות תזונתיות בהנחיות שלהם".

"תוספי הוויטמינים והמינרלים האלה הם דרך בטוחה ויעילה, בעלות נמוכה, לסייע למערכת החיסון להדוף את מחלות דרכי הנשימה החריפות של נגיף ה-COVID-19" הוא אומר. "כדי לעשות זאת, יש ליטול יותר מהכמות המומלצת".

מחקר על ויטמינים ומינרלים נגד קורונה


ויטמין
D הוכח מחקרית יעיל במניעת נגיף ה-COVID-19

מחסור בוויטמין D הוא בעיה מרכזית בכל קבוצות הגילאים. מצב הוויטמין D בגוף מתדרדר עם הגיל, עקב ירידה בחשיפה לשמש וסינתזה עורית. כיום, 75% מהאנשים מעל גיל 70 לוקים בחוסר בוויטמין D.

לאנשים בספרד, באיטליה, בארצות הנורדיות ובשוויץ יש רמות נמוכות מהממוצע של ויטמין D בדם, והמצב חמור יותר בקרב אנשים מזדקנים. אלה הן גם המדינות עם שיעור התחלואה והתמותה הגבוה ביותר מקורונה. קבוצת האוכלוסייה הפגיעה ביותר לחלות בנגיף הקורונה, האוכלוסייה המזדקנת, היא גם זו שיש לה את הרמות הנמוכות ביותר של ויטמין D. שיעור הוויטמין D יורד בחורף, ולכן גם התחלואה והתמותה מקורונה גדולות יותר בחורף.

את הקשר הזה בין רמות נמוכות של ויטמין D לבין מחלה ותמותה מקורונה, ניסו החוקרים האנגלים פיטר כריסטיאן אילי, סימינה סטפנסקו ולי סמית' להוכיח.

במחקר שלהם, שהתפרסם במאי השנה, גילו החוקרים קשר ישיר בין רמה נמוכה של ויטמין D אצל אנשים במדינות אירופה השונות לבין מחלה ותמותה מקורונה.

את המחקר הם ערכו על מטופלים שחלו בקורונה. בקרב המטופלים שקיבלו תוסף ויטמין D נמצא, שהתוסף הגן מפני זיהום חריף בדרכי הנשימה בקרב כל המשתתפים. המטופלים עם החסר הגדול ביותר בוויטמין D הם אלה שחוו את השיפור הגדול ביותר במצבם. עוד נמצא, שתוסף ויטמין D היה בטוח לגמרי לשימוש.

החוקרים מסכמים את מחקרם כך: "מצאנו קשר משמעותי בין רמות ויטמין D למספר המקרים של COVID-19 ובעיקר לתמותה הנגרמת כתוצאה מנגיף זה. בדומה להשפעתו של תוסף ויטמין D על מניעת פגיעות חריפות בריאה כתוצאה מנגיף השפעת, לוויטמין D תפקידים רבים במערכת החיסון שמשפיעים על תגובת הגוף לנגיף הקורונה. מחקרנו מוכיח, כי ויטמין D יעיל הן במניעת נגיף ה-COVID-19  והן בהגנה מפני ההשלכות החריפות יותר של הנגיף".

להנחה מיוחדת על ויטמין D >>