סושי טבעוני הוא מאכל טעים הדומה מאוד לסושי המקורי, אך חסר את הדג ואת האפשרות להוסיף גבינות.
מדובר בשילוב של אורז, ירקות ואצה. בחלק מהמקומות, אף ניתן לטגן את הסושי ולהכין רול חם.
סושי טבעוני הוא מזון שלכל טבעוני פשוט למצוא, משום שאנו יכולים להרכיב רולים בחופשיות כמעט בכל מסעדה. לאחרונה, מסעדות רבות אף אימצו רולים טבעונים ייחודיים ואף נפתחו מסעדות טבעוניות שמכינות סושי.
כמובן שלעיתים פשוט נרצה לאכול סושי טבעוני בבית, לכן כדאי לנו ללמוד את אופן ההכנה הפשוט והקל
סושי טבעוני – מתכון לסושי אינסיידאוט – בו האצה בפנים:
מצרכים (לכמות של 9 רולים):
• חבילת אצות נורי לסושי, חצויות.
אורז:
• 3 כוסות של אורז עגול, קצר (אורז קצר דביק יותר), יפני לסושי.
• 3.5 כוסות מים.
• 75 מ"ל חומץ אורז.
• 50 מ"ל מירין (לא חובה, אבל מומלץ!).
• 3 כפות סוכר.
• 1 כף מלח.
• 1 כפית מיץ לימון טרי.
ירקות:
• האמת שכאן אנו יכולים להוסיף כל ירק שנרצה. את הירקות שאנו חפצים לשים בתוך הסושי. ירקות מומלצים הם האבוקדו, הבטטה, הגזר, העירית, פטריות השיטאקי, הקנפיו (דלעת יפנית), הבצל הירוק ואפילו אננס וחמאת בוטנים. כדאי לנו לחתוך ברוחב של סנטימטר. כדאי לנו לבשל חלק מהירקות הקשים יותר, מספר דקות בלבד.
• אנו יכולים לחתוך ירקות דק-דק ולהניח אותם על הסושי, כמו רצועות.
• אנו יכולים להוסיף לכל סושי טבעוני גבינה טבעונית, מיונז טבעוני ואף לטגן אותו בפירורי פנקו טבעוניים.
אופן ההכנה:
אורז:
• נשטוף האורז במסננת במים זורמים ביסודיות רבה, עד שהמים שנשטפים ממנו הופכים לשקופים.
• נבשל את האורז בסיר, ביחס של אחד לשתיים, לטובת מים חמים. כדאי לנו להשתמש בסיר שקוף, כך שיהיה לנו פשוט יותר לקבוע מתי האורז מוכן. נכסה את האורז, נמתין לרתיחת הסיר, מעל להבה בינונית. ננמיך את הלהבה ונבשל במשך 10 דקות נוספות. לאחר מכן, נכבה את האש ונשאיר את האורז סגור, תוך הסיר, למשך 15 דקות נוספות, מבלי לפתוח את המכסה.
• רוטב לתבלון האורז: נניח בסיר קטן חומץ אורז, מירין, סוכר, מלח ומיץ לימון. נמתין לרתיחה ונערבב את התערובת, עד שהסוכר והמלח מתמוססים בה לחלוטין.