צמח הקנאביס מכיל קשת רחבה של רכיבים פעילים כאשר השניים הנחקרים ובעלי ההשפעה העוצמתית ביותר הם ה- THC וה- CBD. בעוד רכיב ה- THC  גורם בשילוב עם צריכת מוצרי הקנאביס השונים לתחושת ״היי״, ה- CBD שגם נקרא קנאבידיול איננו גורם להשפעה פסיכואקטיבית ונחשב לחומר עוצמתי, ייחודי ובעל סגולות רפואיות שונות. אז מדוע עדיין חל איסור לצרוך מוצרי קנאביס שמכילים ריכוזים גבוהים של רכיב הקנאבידיול? התשובה איננה ברורה ועדיין נבדקת.

 

מחקרים על קנאבידיול

 

בשנת 1988 בחור בשם ג׳ופרי גיא השיג אישור מיוחד לחקור את הרכיב המופלא הזה וטען כי צפויות עוד הפתעות רבות בהקשרו של מרכיב ה- קנאבידיול שכן הוא בעל השפעה פסיכואקטיבית פחותה בהרבה בהשוואה לרכיב הפעיל השני ה- THC. זנים עשירים ב- קנאבידיול הוכחו כמשככי כאבים איכותיים ומטופלים רבים אף דיווחו על שיפור ניכר הן מבחינה פיזית והן מבחינה רגשית. אלו שעשו שימוש בזנים העשירים ב- קנאבידיול, חשו הקלה בעוצמה של הכאב ובתכיפות שלו, מדובר על כאבים כרוניים קשים להתמודדות.

 

יחד עם זאת, קנאבידיול שהוא כאמור ה- CBDמאופיין בתכונות אנטי דלקתיות עוצמתיות. הוא מסייע בהפחתת חרדות, בולם התפתחות של גידולים סרטניים, מסייע להפחית כאבים, מקל על אנשים עם בעיות שינה קשות שכן מאופיין בתכונות מרגיעות ואף יעיל במצבים של בחילות והקאות. נמצא כי החומר הפעיל יעיל לטיפול במחלת הסכיזופרניה, מחלת הפרקינסון ומחלות נוספות.

 

מחקרים רבים שנעשו ועדיין נעשים על החומר נטען כי ה- קנאבידיול בעל השפעה טיפולית יוצאת דופן ומאופיין בתכונות רבות ביניהן אנטי סרטני, אנטי סוכרתי, אנטי אפילפטי ואנטי דלקתי.

 

כפי הנראה שהקנאבידיול הינו בין החומרים המבטיחים לרפואה, אך עד שתהליכים יתחילו להשתנות, צריכה של מוצרים המכילים ריכוזים גבוהים שלו אינם מותרים לשימוש על פי החוק במדינת ישראל, למרות היותו חומר שאיננו בעל השפעה פסיכוטית. אולם יותר ויותר גופים רפואיים ברחבי העולם מאשרים שימושים ניסיוניים בחומר במטרה לקדם את הרפואה של שנות ה-2000 ויתכן שאנו נראה שינוי מגמה בשנים הקרובות.