מי מאיתנו שנולד עם זיכרון טוב זכה במתנה מבורכת.  זיכרון טוב מסייע לנו בכל כך הרבה פעולות ותהליכים של היומיום כמו למשל…

•     לימוד למבחנים

•     למידה של שפה חדשה או שיפור שפה

•     כאשר אנו נפגשים עם אדם שלא ראינו המון זמן, מיד נוכל להיזכר מאיפה, למה ואיך…

•     זיכרון טוב מסייע לנו בפרויקטים עליהם אנו עובדים בעבודה

•     יש יאמרו שאנשים עם זיכרון טוב גם פועלים מהר יותר, יעיל יותר ממוקד יותר

•     ועוד…

לאלו מכם שצפו בסרט ממנטו בבימויו של כריסטופר נולאן בו השחקן הראשי מאבד את זכרונו לטווח הקצר וודאי שאלו את עצמם את השאלה כיצד הזיכרון שלנו עובד?

 

מחקרים מראים כי מדובר ביכולת נפרדת מיכולות מחשבתיות אחרות שכן אנשים שאיבדו את זכרונם לא איבדו את היכולת לחשוב, לדבר ולעשות עוד אינספור פעולות הקשורות למוח. ניתן להפריד את הזיכרון לשני חלקים - זיכרון לטווח קצר שמאפשר לנו לקבל ולזכור חוויות חדשות וזיכרון לטווח ארוך המאפשר לנו לזכור אירועים, מצבים ואנשים מהעבר.

 

בחדר הצידי של המוח יש מבנה המכונה היפוקמפוס המסייע לנו לרכוש את המידע החדש ולהכניסו לזכרון. קליפת המוח מורכבת מחמישה עשר מיליארד תאים עצביים ומחולקת להמון מערכות תיפקודיות זו קשורה אחת בשנייה וב היפוקמפוס.

 

מחקרים שנעשו ועדיין נעשים בתחום נחשבים לבין המרתקים בעולם הרפואה ומכל מחקר ניתן ללמוד עוד ועוד על איך הזיכרון והמוח שלנו בעצם עובד.

 

 

אז הנה כמה טיפים לשיפור הזיכרון…

1. סקרנות ולמידה מעודדת שיפור זיכרון

המוח חייב לעבוד כל הזמן. אל תישארו אדישים למידע חדש, נסו ללמוד כל הזמן דברים שמעניינים אתכם בין אם על ידי לימוד על כלי נגינה, לימוד שפה, קריאת ספרים ועיתונים - מידע חדש הוכח כמסייע בשיפור הזיכרון ושמירה על הקיים.

2. התעמלות למוח - שמעתם על זה?

במקום לשמור מספרים בסמארטפון, נסו לתרגל בעל פה מספרי טלפון אליהם אתם מצלצלים פעמים רבות בשבוע. גרו את המוח כמה שאתם יכולים על ידי פתירת תשבצים וסודוקו, אתגרו את המוח על ידי ביצוע פעולות לא שגרתיות כמו למשל צחצוח שיניים בעיניים עצומות ועוד.

3. יש קשר בין הרגש למוח - נסו להפוך את הסביבה שלכם לכמה שיותר נעימה.