הצרבת היא תופעה נפוצה יחסית, שעלולה להתרחש בגופנו אם אכלנו הרבה מאכלים חריפים, רווים בשמן או אם אנו סובלים מהשמנת יתר

כאשר אנו סובלים מהשמנת יתר, פעמים רבות נוצר לחץ נוסף על הוושט שלנו, שעלול לגרום לו לאי-נוחות ואף צרבת, בשל האטת תהליך העיכול (הוושט מתכווץ).

• שקדים – אם אנו חשים כי הצרבת "מתגנבת" לעברנו, כדאי לנו לאכול מספר שקדים, כדי לאזן את חומצת הגוף שלנו. השקדים עשירים באומגה 3 – חומצת שומן בריאה המסייעת לתרום למאזן שומנים תקין בגופנו. על ידי כך, הם מהווים תרופה מצוינת תרופות סבתא לצרבת שנגרמה עקב אכילה של יותר מדי שומנים לא בריאים.

אם אנו נוטים לסבול מצרבות לעיתים תכופות, כדאי לנו להקפיא את השקדים, כדי שנאכל אותם קרים: הקור יתרום לצינון הוושט ולרגיעתו.

יש לציין כי אם נאכל יותר מדי שקדים, הם עלולים להטות את מאזן השומנים לטובתכם ולהוביל תרופות סבתא לצרבת נוספת ולכן, כדאי לנו לאכול שלושה-ארבעה שקדים ולא יותר.

• ג'ינג'ר – זהו שורש בריא מאוד מעולם המזרח, אשר מקורב לשורש הכורכום. בדומה לו, רפואת המזרח נעזרת בג'ינג'ר להתמודד עם שפע בעיות עיכול ובין היתר גם תרופות סבתא לצרבת. בג'ינג'ר ישנם שני חומרים פעילים, ג'ינג'רולים ושוגאולס, אשר תורמים להאצת תהליך העיכול שלנו ועל ידי כך, מסייעים תרופות סבתא לצרבת להתפוגג מהר יותר.

בנוסף, הג'ינג'ר מכיל נוגדי חמצון שתורמים לניקוי הגוף שלנו ואף יפחיתו תרופות סבתא לצרבת בעתיד.

פרוביוטיקה – מדובר בתוסף תזונה, אשר טומן בחובו את החיידקים הבריאים שמתגוררים במעיים שלנו. הם מהווים חלק חיוני מדרכי המעיים שלנו ואנו זקוקים להם לשפע פעולות ובין היתר – ייעול תהליך העיכול של גופנו. ככל שתהליך העיכול שלנו יהיה מהיר יותר, כך נסבול פחות ופחות תרופות סבתא לצרבת. אם אנו נוטים לסבול תרופות סבתא לצרבת לעיתים קרובות, כדאי לנו לשקול לשלב פרוביוטיקה בחיי היומיום שלנו.