כשחבר שהגיע מברזיל שאל אותי "מה זה שווארמה?" הייתי המום. לא הצלחתי להוציא מילים מהפה שלי. אני מסתובב בעולם ורואה דוכני שווארמה בכל עיר כמעט במדינות אירופה, אמריקה, בוודאי במזרח התיכון ובמקומות רבים באפריקה, אוסטרליה ובאסיה. ואני חשבתי לתומי שהפלישה של המטבח המזרח תיכוני הושלמה, אוי כמה שטעיתי.

מחפשים תוספי תזונה טבעוניים?  - לחצו כאן

אז בינתיים אני יכול לקבל את זה שחבר שלי לא יודע מה זה שווארמה, אני בחור סלחני, אני. אבל השאלה שנשאלת היא האם אני יכול להחזיק בחברים שלא ראו את הסרט הנפלא – "הנוקמים"??? – זו כבר שאלה רוחנית ואפשר להתפלפל אודותיה.

 

בסצנת הסיום של הסרט "הנוקמים" רואים ששניות ספורות לאחר שהגיבורים מצילים את העולם –רוברט דאוני ג'וניור, הלא זהו טוני סטארק איש הברזל, מציע לסיים את היום הקשה עם מנת  שווארמה – לא פחות ולא יותר. חובבי הז'אנר המושבעים שחיכו עוד כמה דקות אחרי הכתוביות היו גם רואים את כל הכוכבים יושבים ומתענגים של מנת השווארמה.

 

לא מאמינים? הכנסו לכאן: 

https://www.youtube.com/watch?v=OhV6QZfbcs0

כמזרח תיכוני, הייתי מאוד גאה שבשובר קופות ענק כמו הנוקמים רואים את המאכל האהוב עליי, וכטבעוני מתחיל,  בסיום הסרט רצתי להכין שווארמה טבעונית – כי יצאתי מהסרט עם ריור כבד.

 

חיפשתי מתכון לשווארמה טבעונית ומצאתי את המתכון הבא שאני עומד לשתף אתכם בו. זהו מתכון מבית היוצר של גרין בורגר – הוא לא מורכב להכנה, הוא טעים בטירוף והוא הנקמה שלי בחבר – שעד לא מכבר לא הכיר שווארמה מה היא.

 

למי שעדיין לא מכיר, גרין בורגר זו מסעדה טבעונית או יותר נכון פאסט פוד טבעוני עם ספין ישראלי, כמו שהם נוהגים לומר.

 

מתכון מנצח לשווארמה טבעונית ביתית

 

**המתכון מתאים לכמות של כ-4 סועדים.

המצרכים הדרושים:

1 קילוגרם סייטן.

3 שיני שום.

1 בצל לבן.

250 מיליליטר שמן זית.

1/2 כף קארי.

1/2 כף עמבה – אופציונאלי.

1/2 כף מלח.

1/2 כף פפריקה מתוקה.

1/2 כף כמון.

 

 

רוטב לתוספת:

10 עגבניות טריות.

חופן כוסברה קצוצה.

1/2 כפית חומץ.

5 שיני שום.

כף עמבה.

כף פפריקה מתוקה.

1/2 כפית מלח.

 

אופן ההכנה:

לשווארמה: לוקחים את הסייטן ופורסים אותו לחתיכות דקיקות.

במקביל מערבבים את כל התבלינים בקערה. מוסיפים שמן ושוב מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת על השווארמה ומשרים עד שנספגים כל הטעמים.

מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים אל המחבת את התערובת. מקפיצים את הכול ומבשלים כ-5 דקות.

לרוטב: יש לטחון את כל העגבניות ביחד עם השום במעבד מזון. כאשר מסיימים מוסיפים תבלינים ומניחים בצד.

וזהו, אפשר להגיש – מומלץ להוסיף סלט ירקות קצוץ.

 

בתאבון!

 

מחפשים תוספי תזונה טבעוניים?  - לחצו כאן