משלוח חינם תמיד בכל הזמנה  |     עסקה בטוחה: התחרטת? תחזיר!

התחברות למועדון VIP

מייל:

סיסמא:

שכחתי סיסמא
לא VIP? לחץ להצטרפות בחינם!
סל הקניות שלי ערוך סה"כ: 0   ₪ לקופה
 
 

חדשות ומבצעים

כתבות

ספרו עלינו

6 דרכים לאכול אוכל בריא יותר

1. אוכל בריא - בלי אבקת מרק!

 

 אבקות המרק שהפכו לחלק אינטגרלי ממדף התבלינים במטבח הישראלי מכילות שפע קלוריות, כימיקלים שונים, שומנים ומונוסודיום גלוטמט. התרומה של אבקות המרק לטעם המזון איננה מוטלת בספק, אך ניתן בהחלט למצוא תחליפים טבעיים וטעימים לא פחות, כמו תבלינים אחרים ועשבי תיבול. נסו להשתמש בשמיר, בכוסברה קצוצה, בבזיליקום, בג'ינג'ר, בשום, בבצל, בפטרוזיליה, בנענע, ובתחליפים דומים, וסביר להניח שלא תרצו לחזור לאבקות המרק המתועשות.

 

2. אוכל בריא ושמן:

 

 ככלל, שמנים בכבישה קרה הם האופציה המומלצת ביותר. שמנים מזוככים, לעומת זאת, מומלצים פחות, משום שהליך הזיכוך מנטרל חלק גדול מהערכים התזונתיים. במידה ואינכם מתחברים לטעמם של השמנים בכבישה קרה, תוכלו לצרוך שמנים מזוככים, אולם את האיכותיים ביותר בלבד. שמן זית נחשב לאופציה בריאה ביותר, אולם חשוב ביותר לצרוך רק שמן זית כתית מעולה, אשא מופק מהזיתים ללא עיבוד וכימיקלים בלתי רצויים. שמן זית מעולה גם לטיגון. מומלץ להניח במחבת חתיכה קטנה של גזר אשר מעלה את טמפרטורת השריפה.

 

3. אוכל בריא וצבעי מאכל:

 

צבעי מאכל אינם מומלצים בכל מקרה, אולם, אם אינכם מתכננים לעבור לתזונה נטולת צבעי מאכל, מומלץ מאוד, לכל הפחות, להישמר מצריכת צבע המאכל הצהוב "טרטזין". צבע מאכל זה איננו בריא לצריכה, במיוחד עבור ילדים, ועל כן, רבות מיצרניות המזון הפסיקו את השימוש בו. לשמירה על בריאותכם – הציצו ברשימת הרכיבים לפני הקניה!

 

4. ביצים:

 

ביצים קשות הן האופציה הבריאה ביותר לצריכת הביצה היומית שלכם. אם אתם מתקשים לוותר על ביצה מטוגנת – טגנו אותה על להבה קטנה ובמחבת מכוסה. חשוב לדעת, כי מרכיבי הביצה, ובייחוד החלמון עתיר הכולסטרול, מכילים שומנים רוויים שטיגון ממושך גורם להם להתחמצנות מהירה. צריכת הביצה לאחר התחמצנות השומנים הרוויים מסכנת את בריאות הגוף בכלל ואת בריאות כלי הדם בפרט.

 

5. אוכל בריא ו...שוקולד:

 

אם אתם אוהבים שוקולד וצורכים אותו בכל מקרה, העדיפו את האופציות האיכותיות והבריאות יותר. ככל שמוצקי הקקאו של השוקולד יהיו גבוהים יותר, השוקולד יהיה איכותי יותר. שוקולדים משובחים מאוד עשויים להכיל 90 – 70 אחוזים של מוצקי קקאו, לעומת השוקולדים האיכותיים פחות שעשויים להכיל פחות מ 30 אחוזים של מוצקי קקאו. ככל שהשוקולד מכיל יותר מוצקי קקאו, יש בו פחות סוכר והוא מכיל יותר נוגדי חמצון. אז אם כבר שוקולד – לפחות שיהיה איכותי!

 

6. אוכל בריא ודגנים:

 

גיוון צריכת הדגנים תאפשר לכם להעשיר את התזונה בדגנים בריאים ואיכותיים. תוכלו לנסות להמיר את האורז והפסטה הנצחיים בתחליפים מעניינים, כמו קינואה, שאופן ההכנה שלה דומה מאוד לזה של האורז והתוצר הסופי מזכיר גם הוא את האורז השגרתי. מגוון האופציות הקיים בבתי הטבע גדול ועשיר, לכם נותר רק לחפש, לנסות, לטעום ולהעשיר את התפריט בדגנים בריאים!

 

 

 

מוצרים הקשורים לכתבה