עצירות טיפול - הגיע הזמן להשתחרר

עצירות היא דבר מטריד ולא נעים שעלול להופיע ממגוון רחב של סיבות. אספנו עבורכם קצת תשובות לשאלות אקוטיות! מהי עצירות? מדוע זה קורה? מה מתרחש בגופינו בזמן עצירות והחשוב מכל - כיצד ניתן למנוע את זה? מהם המאפיינים של עצירות טיפול? ואילו תוספי תזונה מומלצים?

עצירות הינו מצב שבו מערכת העיכול מעבירה את המזון שבה, בצורה איטית מאוד. במצב תקין, משך מעבר המזון נע בדרך כלל בין 6-24 שעות, אך כאשר יש עצירות, משך הזמן עלול להיות יממה ללא יציאה ואף יותר מכך! בזמן עצירות קיים קושי במעבר צואה או אי יכולת להוציאה באופן מוחלט.

לאדם בריא יש בממוצע כ-1-3 יציאות ביום, כך שכאשר תדירות היציאות פוחתת ואינה מתרחשת לפחות פעם ביום, נגדיר זאת כ"עצירות"!


מה קורה בגופינו כאשר איננו מתפנים לפחות פעם אחת ביום?

דמיינו לעצמיכם סיר מלא באוכל, עומד על השולחן במטבח. היום הינו יום קיץ חם, בחוץ הטמפרטורה היא 36-37 מעלות (בצל!) והאוכל מתחיל להרקיב. כעבור יממה הוא מתחיל לתסוס...

כאשר מזון נשאר בגופינו יותר מיממה, זה בדיוק התהליך אותו הוא עובר. התסיסה משחררת רעלים וחיידקים לזרם הדם, הבטן מתחילה להתנפח ומתחילה לעלות תחושה לא נעימה. עם חלוף הזמן, מתחילים להגיע סימפטומים נוספים וככל שהעצירות נמשכת זמן רב יותר, כך עולה הסיכון לבעיות נוספות, לדוגמא: ריח רע מהפה, גזים ונפיחות, בעיות עור, דלקת מפרקים, טחורים, שינויים במצב הרוח, כאבי ראש, נדודי שינה, עלייה במשקל, מעי רגיז, עייפות ועוד.
 

יושבת בשירותים ומחזיקה נייר

הכל מתחיל בתזונה

המזון אותו אנו צורכים בעולם המערבי, דל בסיבים ועתיר בשומן ופחמימות פשוטות, אנו נוטים לצרוך מעט נוזלים (בעיקר מעט מים) ורוב הזמן נמצאים ביובש.
מחסור בסיבים תזונתיים ומשק נוזלים דל הם הגורמים הראשונים לעצירות!
לסיבים יש תפקיד חשוב מאוד בגירוי מערכת העיכול ועידודה לפעולה. כאשר נבוא לטפל בבעיית עצירות, נדאג בראש ובראשונה לשנות את הרגלי התזונה!

קיימות סיבות נוספות לעצירות

    • מתח נפשי
    • העדר פעילות גופנית
    • תרופות

אחרי מספר ימים ללא יציאה, התחושה היא איומה ואתם עלולים להתפתות ולרכוש כדורים, צמחים או תה משלשל.

שיטות טיפול אלו אכן ישחררו את העצירות, אך ברבות הזמן וללא טיפול מתאים בשורש הבעיה שגורמת לעצירות, המעיים עלולים להפוך ל"עצלים" ואז תהיו תלויים בחומרים משלשלים אלו לזמן בלתי ידוע!

וזאת מכיוון שמערכת העיכול שלכם "תתנוון", והתנועה הפריסטלטית (תנועת הדחיפה של המזון במערכת העיכול שמתרחשת באופן טבעי) תהפך להיות איטית מאוד ללא משלשלים שיסייעו לה בהפעלה.

7 גורמים עיקריים לעצירות

    • תזונה דלת סיבים
    • מחסור בנוזלים
    • סטרס
    • תרופות משלשלות
    • מחסור בחיידקיים פרוביוטיים
    • התאפקות
    • בעיות בבלוטת תריס

אישה אוכלת שזיפים

5 המזונות המומלצים בזמן עצירות ? / עצירות טיפול

    • עבור מי שסובל מעצירות בגלל מחסור בסיבים בתזונה, מומלץ כי ישלב בהדרגה צריכה של סיבים תזונתיים. עלייה גדולה וחדה מידי בכמות הסיבים, עלולה לגרום לקשיי עיכול ואף לחסימת מעיים! לכן הכניסו את הסיבים לתפריט היומי, אך בהדרגה ובמתינות.
    • הרבו באכילת דגנים מלאים: אורז מלא, חיטה, שעורה ועוד
    • פירות וירקות טריים או מבושלים
  • קטניות: מאש, אזוקי, שעועית, עדשים, פול, לוביה, סויה וכו'
  • זרעים ואגוזים.

עצירות טיפול - מזונות מעודדי יציאה:

  • שזיפים
  • תאנים
  • סלק
  • זרעי פשתן (1-2 כפות של זרעים טחונים על סלט או יוגורט)
  • תה חם בבוקר
  • כף שמן זית עם לימון סחוט בבוקר על קיבה ריקה (מעודד הפרשת מיצי מרה)
  • שתייה מרובה של מים!!!

מזונות שצריך להימנע מהם בזמן עצירות הם מזונות עשירים בשומן שעלול להאט את קצב העיכול. פחמימות פשוטות ומזונות עתירי סוכר. חלב ומוצריו.

תוספי תזונה מומלצים לטיפול בעצירות :

במקום הראשון: פרש די מבית נוטרי די

המוצר המומלץ והטוב ביותר לטיפול בעצירות הוא הפרש-די fresh-D מבית נוטרי-די. לפי כל הבדיקות והבקורות, פרש די שמכיל גם אנזמי עיכול וגם סיבים תזונתיים, בשילוב חיידקים פרוביוטים מ10 זנים שונים, הוא קיום המוצר החזק והיעיל ביותר בתחומו.

כמו כן, ישנם תוספים כלליים שניתן לצרוך באופן כללי, לדוגמא פרוביוטיק:


החיידקים הפרוביוטיים (החיידקים הידידותיים) חיים באופן טבעי במערכת העיכול שלנו. יש להן מגוון רחב מאוד של תפקידים, החל משמירה על מערכת החיסון שלנו ועד ועיכול טוב ויעיל של המזון אותו אנו אוכלים!
לאנשים עם בעיות עצירות יש בדרך כלל מחסור בחיידקים הפרוביוטים, כך שתוספת שלהם לתפריט היומי תסייע רבות בשיפור תפקוד המעי, העיכול וחומרת העצירות!

רשימת החיידקים במוצר

•    אסידופילוס
•    קזאי (casei) - שוכן בפה ובמעיים. מטפל בשלשולים, מחזק את פעילות המעי ומערכת החיסון.
•    פלנטארום (plantarum) - שוכן במעי הגס. עוזר להפחתת הרגישות לאלרגיות.
•    רמנוסוס (rhamnosus) - וגינאלי. מונע מחיידקי אי-קולי להצטבר בדרכי השתן, מונע ומטפל בדלקות ופטריות בדרכי השתן.   
•    ביפידום (bifidum) - נלחם בחיידקים ובפטריות במעיים ובנרתיק.
•    ברבה (breve) - שוכן במעי. מונע התרבות בקטריות.
•    סטרפטוקוקוס תרמופילוס (Streptococus thermophilus) - מייצר חומרים אנטיביוטיים טבעיים הנלחמים בחיידקים ופטריות.
•    לונגום (longum) - תומך במערכת העיכול (מונע ומטפל בעצירות ובשלשול) ובמערכת החיסון (למניעה של סרטן המעי הגס).
•    לקטובצילוס לקטיס (Lactobacilus lactis) - תומך במערכת החיסון ובמניעת סרטן המעי הגס, עוזר בתהליכי עיכול ונלחם במזיקים.  
•    ביפידובקטריום לקטיס (Bifidobacterium lactis) - שוכן במעיים. תומך במערכת החיסון: מפחית סיכוי למחלות, דלקות, אלרגיות למזון.

כלורופיל

הכלורופיל הינו החומר הירוק שבכל צמח; הוא נמצא בגופיפים קטנטנים הנקראים כלורופלסטים, בתוך התאים, בעיקר בעלים. הכלורופיל ידוע בכינויו "הקסם של הטבע". תהליך הפוטוסינתזה בטבע אינו יכול להתרחש ללא הכלורופיל, כאשר תהליך זה נחשב כאחד התהליכים החשובים לקיום חיים על פני כדור הארץ.

הכלורופיל דומה להמוגלובין שבתאי הדם, ודימיון זה מקנה לו תפקידים חשובים במערכת הדם, בכל הרמות, כמו למשל: עליית רמת החמצן. הכלורופיל מצוי בכל הירקות שחלקיהם הנאכלים גדלים מעל פני האדמה, בעיקר עשירים בו ירקות עליים.

הכלורופיל מהווה בסיס מצוין כחלק מהכנת הגוף לטיפול תזונתי ולתהליכים של הרחקת פסולת ממערכת העיכול ומחזור הדם. בנוסף, הוא מסייע בעיכול יעיל יותר ומנקה את מערכת העיכול מרעלים. השייק הירוק של נוטרי די מכיל כמות אדירה של כלורופיל, ושילובו בתזונה היומיומית שלנו יסייע בתהליך ניקוי הרעלים של הגוף, יתמוך בתהליך חילוף החומרים, יסייע לתהליך העיכול וימנע מצב של עצירות ותופעות לוואי הקשורות אליה.