משלוח חינם תמיד בכל הזמנה  |     עסקה בטוחה: התחרטת? תחזיר!

התחברות למועדון VIP

מייל:

סיסמא:

שכחתי סיסמא
לא VIP? לחץ להצטרפות בחינם!
סל הקניות שלי ערוך סה"כ: 0   ₪ לקופה
 
 

חדשות ומבצעים

כתבות

ספרו עלינו

נפלאות הקינמון

נפלאות הקינמון

 

 

ממחקר ישראלי שהתבצע בשנת 2011 עולה כי חלקים מצמח הקינמון יכולים לגרום לבלימה של התפתחות מחלת האלצהיימר. המחקר נעשה על ידי סטודנטים באוניברסיטת תל אביב. מולקולות אשר מתחברות זו לזו, יוצרות משקעים הגורמים להרג של תאי העצבים מה שמעודד היווצרות של המחלה. מהמחקר עולה כי מקטעים של הקינמון למעשה גורמים לעיכוב תהליך ההיצמדות של אותן המולקולות הקטנות ואף בולמות את התפתחותה של המחלה. הרי ידוע שמחלת האלצהיימר גורמת לאיבוד הזיכרון בקרב קשישים, פוגעת באיכות החיים שלהם ומונעת מהם לתפקד באופן עצמאי לכן אינספור מחקרים בכל העולם באים לנסות ולמצוא פתרון מועיל.

 

 

אמנם חברות התרופות עדיין לא מבשרות על מדע מדויק ועדיין מוקדם לבשר כי אכן נמצא פתרון למחלת האלצהיימר שכן על פי המחקר הכמות שאדם ייאלץ לצרוך ביום איננה הגיונית, משהו כמו 4 כפות קינמון ליום. לכן עדיין מנסים לפצח את נוסחת הקסמים. במקביל, למחקר זה לצמח הקינמון נמצאו עוד סגולות ותכונות מרפא רבות, אך לפני כן… הנה כמה עובדות מעניינות עליו. מדובר בעץ ירוק ממשפחת העצים העריים ובמקור הוא מגיע מסרי לנקה. כמובן שיש כמה סוגים כאשר רובם מופקים בסרי לנקה והיתר במזרח במדינות כמו הודו, ויאטנם, סין. יש גם גידולים באינדונזיה וברזיל. הוא חי בין 45-50 שנה וכאשר הוא צומח במשך שנתיים, גודעים את הגזע שלו מעל פני הקרקע מה שגורם תוך שנה לגזעים חדשים לצמוח. מהקליפה החיצונית של הצמח מכינים את התבלין עצמו.

 

 

למי הקינמון מתאים?

 

 

מסתבר שכבר שנים רבות ממליצים לחולי סוכרת לצרוך קינמון בשל היותו מסייע להוריד את רמות הסוכר והכולסטרול בדם. הרכיבים שבו מעודדים פעילות של הקולטנים ברקמת השריר מה שגורם לתאים לקלוט את הסוכרים בגוף באופן יעיל ולכן יש השפעה ניכרת על רמת איזון הסוכר. הוא גם מצוין לטיפול בהתקררות, בעיות במערכת העיכול ושיעול.  

 

 

מכיון שהקינמון מכיל רכיבים נוגדי חמצון הוא מסייע לטיפול בבעיות מעיים ומערכת עיכול כמו בחילות למשל זאת משום שהוא מסייע בציפוי רירית הקיבה. בנוסף הוא מומלץ לטיפול בנזלת (לעיסת מקל קינמון), טיפול בשפעת (מקלות קינמון במים פושרים לשתייה) ובדלקות חניכיים ובכאבי שיניים (גרגור מים מעורבבים עם אבקת קינמון). 

 

 

לסיכום, לא רק שיש לו טעם משכר, ריח מופלא ונהוג לעשות בו שימוש לתיבול בקשת רחבה של מאכלים וקינוחים הוא גם בעל תכונות וסגולות רפואיות רבות- אנטי דלקתי, אנטי סוכרתי, אנטי ספטרי, מחמם, מרגיע ומאלחש מקומי.  

 

 

מוצרים הקשורים לכתבה