שפיכה מוקדמת היא תופעה נפוצה מאוד המוגדרת כאי-היכולת שלנו לעצור את עצמנו מלהגיע לפורקן. כיום, כשבעה מתוך עשרה גברים בארץ סובלים מהתופעה. בדרך-כלל, אנו נמצא את עצמנו מגיעים לאורגזמה טרם החדירה או מספר רגעים לאחר החדירה. אף על פי שלנו יחסית פשוט להגיע לאורגזמה, לנשים נדרש בממוצע בין עשרים לארבעים דקות של מגע מיני, כדי להצליח להגיע לאורגזמה עוצמתית. מצב של שפיכה מוקדמת עשוי לגרום לנו לחוש דיכאון, חוסר ביטחון, כעס על עצמנו וכי אכזבנו את בני הזוג שלנו.



שפיכה מוקדמת – הגורם הפסיכולוגי:

עיקר הגורמים המובילים לשפיכה מוקדמת הם פסיכולוגיים: לחץ, חוסר ביטחון או תחושות של אי-נוחות עשויות לגרום לנו "לזרז" את המשגל, גם אם איננו מתכוונים ולגמור מהר מדי. לאחר שכביכול "אכזבנו" את בני הזוג שלנו בעת המשגל, אנו מגבירים את תחושות חוסר הביטחון והקושי שלנו, מה שהופך את התופעה לבעיה קבועה.

כדי להצליח ולהתגבר עליה, כדאי לנו לחלוק את התחושות שלנו עם בני הזוג ולהכיר בעובדה כי אנו כן יכולים לעצור את עצמנו פיזית, פשוט גרמנו לעצמנו להרגיש בגלל פעם אחת שהיינו עייפים, שמדבור בבעיה חמורה יותר ממה שהיא.

לעיתים, עדיין נתקשה להשיב לעצמנו את הביטחון מהרגע הראשון. כדי לחזק את הביטחון שלנו, כדאי לנו לנסות ספריי השהייה או כדורים צמחיים וטבעיים, שיסייעו לנו "לשוב למשחק".


שפיכה מוקדמת – הגורם הפיזי:

שפיכה מוקדמת ממקור פיזי היא נדירה יותר. בדרך כלל, היא נגרמת עקב זקנה, מחלות באזור הערמונית או היחלשות של רצפת האגן שלנו, אשר שריריה מסייעים לנו לשמר את הזקפה שלנו חזרה ועוצמתית.

אם אנו חשים כי יתכן ומדובר בבעיה פיזית, כדאי לנו להיוועץ ברופא, כדי לבחון את האפשרויות שלנו. אף כדאי לנו לנסות ולהיעזר בספריי השהייה טבעיים, שיוכלו לעזור לנו לשמר את הזקפה לאורך זמן, גם בעת קושי פיזי וללא תופעות לוואי.

אם מדובר בהיחלשות של השרירים שלנו בלבד, כדאי לנו לשקול לבצע פעילות גופנית בכלל ותרגילי קיגל בפרט, אשר מסייעים לחזק את רצפת האגן שלנו.