גם את שמעת כמה קולגן זה מדהים אבל כשניסית לא ראית תוצאות? אז או שכולן טועות וקולגן זה סתם בלוף, או שאת עושה משהו לא נכון. בדקנו את המחקרים וגילינו שיש הרבה דברים שכדאי לדעת כדי לא לזרוק את הכסף לפח. קריאת חובה

ראשית, גם אם תקחי כל בוקר את הקולגן האופטימלי, עדיין מאוד יכול להיות שמהר מאוד תגידי שזה בלוף. אבל אולי זה מהר מידי. אל תשכחי שגם יהלום זה שילוב של פחם וסבלנות...

 

כשאנו לוקחים קולגן לרוב אנחנו מצפים לראות תוצאות באופן מיידי, אבל בקולגן זה לא ככה. לקולגן נדרשים יותר ממספר שבועות על מנת להתחיל להראות תוצאות, והמפתח כאן הוא סבלנות והתמדה.

אם הבעיה היא סבלנות אז תוציאי מהר חזרה את הקולגן מארון ושימי אותו על השיש, ליד הקפה של הבוקר ותחזרי להתמיד. אבל במקרים רבים הבעיה היא לא התמדה. לרוב מקור האכזבה הוא שמבלי לדעת, במקום אבקת קולגן אנחנו מקבלים "אבקת פיות" ואז גם אם נתמיד למשך שנה שלמה לא יהיה שום שינוי.


חשוב לזכור שקולגן נחשב לתוסף תזונה. וכמו כל תוסף תזונה ההשפעה שלו היא מצטברת, ולכן רק שימוש יומיומי יביא לתוצאה הרצויה.

לפרטים על קולגן מומלץ לחצי כאן >>

אבקת קולגן או "אבקת פיות"?

בהנחה שהתמדת מדי יום לאורך זמן, יש כמה נקודות קריטיות שאת חייבת לוודא:

ראשית, לפני הכל, חשוב לבדוק שהפורמולה אכן מגובה ומאושרת מחקרית. ישנם מחקרים ברורים שמראים בצורה ברורה מהו הרכב הקולגן האופטימלי, בשביל לקבל את התוצאות הכי טובות לעור שלך.


פורמולות קולגן רבות מכילות כמות כל כך נמוכה של רכיבים פעילים, כך שלמעשה במקום אבקת קולגן את מקבלת "אבקת פיות".

 

למשל, ישנם מוצרים רבים שנמכרים כקולגן, אך בפועל בתווית המוצר תגלי שריכוז הקולגן הוא כמעט אפסי, ואז אל תתפלאי שזה לא עובד.


להזמנת קולגן מומלץ לחצי כאן >>

למה כולן צורכות קולגן?

העור, השיער, הציפורניים, המפרקים, העצמות, רקמות, הסחוסים והגידים – בכולם חלבון הקולגן משמש כמרכיב קריטי. הגוף שלנו מייצר קולגן, אך הכמות וקצב הייצור יורדים ככל שאנו מתבגרים.

מאות מחקרים מדעיים מראים שנטילת תוספי קולגן החל מגיל 25, שומרת על בריאות האיברים האלה. המחקרים מראים, שתוספי קולגן משפרים את לחות העור, גמישותו, וצפיפותו.

אבל לא כולם יעילים באותה מידה, אז חשוב לבחור תוסף קולגן שבאמת עובד.


נוטרי קולגן | טבע בריא


אז מה חשוב לבדוק כשבוחרים תוסף קולגן?

כדי שלא נרכוש סתם "אבקת פיות", לפני שקונים תוסף קולגן חשוב לוודא כמה דברים:

  • סוג הקולגן – קולגן יעיל הוא כזה שיש בו מספיק מ"החומר הטוב", כלומר - פפטידים של קולגן שעבר הידרוליזה (קולגן הידרוליזט). קיימים קולגנים טבעוניים, וכאלה העשויים מבקר. אך הקולגן האפקטיבי ביותר עשוי מדגים. ואל דאגה – בתהליך ההידרוליזה נעלמים הטעם והריח האופייניים לדגים.

    בתהליך ההידרוליזה, הקולגן מתפרק לחלקיקי פפטידים קטנים יותר וקלים יותר לספיגה בגוף דרך מערכת העיכול. אז קולגן שלא עבר הידרוליזה הוא הרבה פחות אפקטיבי.

  • ריכוז הקולגן - ככל שריכוז הקולגן בתוסף עולה, כך התוסף יותר אפקטיבי. כיום יש תוספי קולגן המכילים כ-90% קולגן בכל מנה, אז אין שום סיבה להסתפק בפחות.

  • כמות הקולגן - הכמות היומית המומלצת משתנה בהתאם לתוצאה שבגללה נוטלים קולגן. אם הסיבה לנטילת הקולגן היא בריאות העור למשל, מחקרים מראים כי טווח של 2.5-10 גרם ליום יכול להיטיב עם העור. אם הסיבה היא בריאות המפרקים, 2.5-5 גרם ליום הוכחו כתומכים בתפקוד המפרקים. וכשמדובר בעצמות, במחקרים נמצא כי 5 גרם ביום מספקת תמיכה במבנה העצמות.

    כיוון שהבריאות של כל מערכות הגוף שמכילות קולגן חשובה לנו, הכמות האפקטיבית לנטילה יומית היא כ-10 גרם תוסף קולגן ביום, כשאפשר לחלק אותה לפעמיים או שלוש ביום. לשם כך יש כפות מידה שמגיעות עם התוסף.

נוטרי קולגן 1+1 | טבע בריא

  • ויטמין C כדי שתוסף הקולגן יהיה אפקטיבי, הוא חייב להכיל גם ויטמין C. הגוף איננו מייצר ויטמין C באופן טבעי, ומחקרים מראים שבלי ויטמין C הגוף איננו יכול לייצר קולגן באופן יעיל. על פי המחקרים, ויטמין C מייעל את תהליך יצירת הקולגן וספיגתו בתאים.

    לכן, תוסף קולגן שאיננו מכיל ויטמין C הוא הרבה פחות יעיל. גם כאן, כמות הוויטמין C בכל מנה היא חשובה, כשהכמות היעילה ביותר היא 200 מ"ג ויטמין C על כל 10 גרם קולגן.

  • חומצה היאלורונית - רכיב חשוב נוסף שתוסף קולגן יעיל חייב להכיל הוא. חומצה היאלורונית היא מולקולה נוספת שמצויה בעור, שבדומה לקולגן תפקידה לשמור עליו רענן ולח. בעוד שמולקולה זו ידועה בעיקר בשל היתרונות שלה לתאי העור, היא אחראית על השומניות של המפרקים ורקמות אחרות. אך כמו במקרה של קולגן, גם הפקת החומצה ההיאלורונית בגופנו דועכת עם הגיל.

    במחקרים הוכח, שנטילת חומצה היאלורונית דרך הפה תורמת רבות לשמירה על לחותו. תוסף קולגן איכותי יכיל כ-120 מ"ג חומצה היאלורונית בכל מנה, וחשוב לבדוק זאת.

  • ביוטין - רכיב חשוב גם הוא שצריך להיות בתוסף הקולגן. ביוטין, הקרוי גם ויטמין B7, הוא רכיב חשוב לשמירה על בריאות וצמיחת השיער כיוון שהוא מעורב בתהליך ייצור הקראטין בגוף. מחקרים מצאו שמחסור בביוטין בגוף גורם לנשירה מוגברת. ולהיפך - מחקר שנערך על קבוצת נשים מצא כי הנחקרות שנטלו ביוטין חוו צמיחת שיער מוגברת. כמות יעילה של ביוטין בתוסף קולגן צריכה להיות 100 מק"ג במנה.


לסיכום, גם אם ראית פרסומת מפתה, או מבצע ממש טוב על קולגן - חשוב שתקראי את התווית לפני שאת קונה ותראי שהכל באמת נמצא שם.

וכמובן - זכרי שסבלנות והתמדה הן המפתח. אז תדאגי ליטול את תוסף הקולגן באופן יומיומי, וחכי בסבלנות לתוצאות, כי הן יגיעו.

 

להזמנת קולגן מומלץ לחצי כאן >>

 


 
ענת מנשרוב היא כותבת ומתרגמת כתבות בריאות למגזין טבע בריא