המידע שלפניך מוגש כשירות כללי לצורכי העשרה בלבד לפי המידע העדכני הקיים בנושא בעולם, ואינו מהווה המלצה לצרוך צמחי מרפא או תוסף תזונה כלשהו. למען הסר ספק, מידע זה אינו מתייחס לתוספי תזונה ואינו מיועד לשמש כהמלצה לשינוי או הורדה של תרופה כלשהיא, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי.

ויטמינים לשיער לטיפול בנשירת שיער

נשירת שיער היא תופעה לא נדירה כלל, ונשים וגברים רבים ברחבי העולם, בכל גיל ובכל שלב בחיים, סובלים ממנה. כשמדובר בנשירה כרונית, ובייחוד שכמתלווים לה יובש וחוסר חיוניות לשיער, כדאי לאבחן מדוע זה קורה ולהתחיל לטפל בה. אז איך עושים את זה – וכיצד ויטמינים לשיער יכולים לעזור?

על חוט השערה - מה השיער שלנו צורך וצריך?

בגדול, אם רוצים לשמור על שיער בריא ולהפחית את נשירת השיער, חשוב להבין קודם לאילו חומרים השיער שלנו זקוק. ויטמינים ומינרלים, כמו ויטמין D ואבץ (שמייד נרחיב עליהם), הם חיוניים במיוחד לשיער שלנו, ויש להם תפקיד חשוב המראה השיער, בחוזק ובבריאות שלו. את כל החומרים הטובים לשיער שלנו, שאגב כמובן גם מועילים ואף הכרחיים לתפקוד מערכות הגוף השונות שלנו, אפשר לקבל בתזונה מאוזנת ובריאה. הכוונה היא לצריכת מאכלים הכוללים את כל אבות המזון, בדגש על הוויטמינים והמינרלים הטובים לשיער שלנו. עם זאת, שמירה על תזונה לשיער בריא הכוללת את צריכת הוויטמינים הללו ברמה מספקת, יכולה להיות מאתגרת ללא מעט מאיתנו. במצב כזה, כדאי להכיר את האפשרויות הנוספות העומדות לפניכם בחיזוק השיער ובטיפול בנשירה – והם תוספי התזונה.

קצת על נשירת שיער

אבל לפני שאנחנו קופצים לפתרון הבעיה, ננסה להרחיב עליה קצת. ובכן, נשירת שיער היא מצב של איבוד שיער, הגורם בטווח הארוך לשיער דליל ודק יותר, ואף להתקרחות. נוטים לחשוב שמהתופעה הזאת סובלים בעיקר גברים, אך גם נשים חוות נשירת ואיבוד שיער בתקופות שונות בחייהן. באופן כללי, נשירת שיער מוגדרת כמצב שבו מאבדים יותר שערות מדי יום מהכמות הטבעית, כאשר מצב תקין נחשב ל-50 עד 100 שערות הנושרות ביום.

הגורמים לנשירת שיער

יש מגוון גורמים לנשירת שיער – הן סביבתיים והן תורשתיים. לעיתים קשה להבין מהו הגורם לכך, אך בכל מקרה חשוב להבין זאת כדי לוודא שלא מדובר בסימפטום לבעיה אחרת וכדי לספק טיפול הולם. הינה כמה מהגורמים האפשריים:

  • חוסרים תזונתיים – לתזונה בריאה ומאוזנת הכוללת את כל אבות המזון יש ערך בלתי מבוטל על הבריאות שלנו, וחשוב שנספק לגוף שלנו את כל המרכיבים החיוניים, כמו ויטמינים ומינרלים, אשר הכרחיים לפעילות תקינה של הגוף. חוסר שלהם יכול לגרום לבעיות שונות, ולעיתים גם לנשירת שיער.
  • תורשה – גם בנשירת שיער, בנשים וגם בגברים, יש לגנטיקה תפקיד. ולמעשה, הגורם הגנטי הוא אחד מהסיבות הנפוצות לכך שאנשים סובלים מהתופעה הזאת.
  • טיפולי שיער – טיפולי שיער, ובהם תהליכים המערבים שימוש בחומרים כימיים כמו צביעת שיער, הבהרות, החלקות וכך הלאה. גם שימוש במכשירים המחממים את השיער בטמפרטורה גבוהה, כמו מגהצים, מכשירי תלתול ופן, עשויים להחליש את השיער ולהפוך אותו לעדין יותר, מה שעשוי לעודד דלדול שלו.
  • מתח נפשי – מתח נפשי, לחץ וסטרס חמור עשויים להביא לשיבוש ולהאטה בצמיחת השיער.

אז מה עושים?

אז אחרי שהבנתם פחות או יותר מה מדוע השיער שלכם נושר לאחר התייעצות עם רופא או איש מקצוע, זה הזמן להבין כיצד ניתן להפחית את היקף התופעה בהתחשבות בגורם לה. כך למשל, כיום קיימים מגוון טיפולים תרופתיים (הניתנים עם מרשם רופא) ושימוש בתכשירים שונים שאמורים לחזק את השיער. נוסף על אלו, אפשר להקפיד על תזונה לשיער בריא, להשתמש בדרכים טבעיות כדי לעודד את צמיחת השיער וחיזוקו, וכן ביצוע פעילות גופנית – מתוך מטרה לשמור על זרימת דם תקינה אשר עשויה להשפיע גם על בריאות השיער.

ויטמינים לשיער

נטילת ויטמינים לשיער בריא ועבור הפחתה בנשירת שיער היא דרך נוספת לנסות להתמודד עם נשירת שיער. את הוויטמינים והמינרלים האלו תוכלו לקבל כמובן מתזונה לשיער המותאמת לכך במיוחד, אבל גם באמצעות תוספי תזונה.

ויטמין C

ויטמין חיוני ביותר לגופנו הוא ויטמין C. בין הדברים החשובים שצריך לדעת עליו, מעניין לדעת כי הוא משתתף במאות תהליכים ביולוגיים בגופנו, הוא בעל פעילות נוגדת חמצון, ומשתתף גם בתהליכי יצירת קולגן, מה שהופך אותו לחשוב ביצירת ובצמיחת העצמות והרקמות השונות בגופנו (זה מסביר קצת על חשיבות הקולגן לשיער). אם כן, יש לו תפקיד חשוב בבריאות השיער שלנו. שימו לב כי גוף האדם אינו מייצר את הוויטמין, ולכן יש להקפיד לצרוך אותו ממקורות אחרים, למשל תזונה ותוספים.

אבץ

אחד המינרלים החשובים והחיוניים לבריאותנו הוא האבץ. הוא מצוי במזונות שונים, ונמכר גם כתוסף תזונה. הוא חיוני להתפתחות העובר וכן להתפתחות ילדים ומתבגרים, והוא ממלא תפקיד חשוב במטבוליזם ובשמירה על מערכת החיסון. נוסף על כך, לאבץ יש השפעה על בריאות השיער, וחוסר שלו עשוי לגרום להיחלשות השיער ולנשירתו.

ויטמין B

מחסור בוויטמין 12B מקבוצת ויטמין B, עשוי להביא לנשירת שיער. יש לו תפקיד חשוב ביצירה של כדוריות דם אדומות, ביצירת ה-DNA והוא חיוני למערכת העצבים. משום שהוא דואג להזנה לכל תאי הגוף – ובהם גם השיער – חוסר ממנו יכול לגרום להיחלשותו ונשירתו. הגוף שלנו איננו מייצר את הוויטמין בעצמו, ולכן יש לדאוג לצרוך מזונות העשירים בו או תוספים.

ויטמין E

ויטמין E הוא נוגד חמצון אנטי-דלקתי, היעיל בהתמודדות עם תופעת הרדיקלים החופשיים ואיזון הדלקתיות בגופנו. לכן הוא מסייע בהרגעת העור ומאט את תהליך החמצון שפוגע בעורנו ועוזר בהחלמת פצעים.

כמו כן הוא מסייע בחיזוק פעילות חומצות השומן הבריאות המעשירות את עורנו ושיערנו ומחזקות את בריאותם. השמנים הבריאים מסייעים גם בשמירת התאים החדשים נקיים, על ידי שהם חודרים לנקבוביות, מנקים אותן מלכלוך ומעשירים אותן בלחות. כשהנקבוביות עטופות בשמנים בריאים, פולשים או מפגעים סביבתיים מתקשים לחדור את השכבה השומנית.
פורמולה עשירה בוויטמין E וחומצות אמינו היא נוטרי גלאם.


לסיכום, נשירת שיער היא תופעה שיכולה ללוות רבים ורבות מאיתנו במהלך החיים. מדובר בתופעה שיכולה להטריד, אין ספק, אבל חשוב לזכור כי יש דרכים לטפל בה – ולכל הפחות להפחית את הכמות של השערות שנושרות. על כן, חשוב להבין מהו המקור לנשירת השיער, ומשם להתחיל את הטיפול שיוכל להיות אפקטיבי ביותר.