אלפי מחקרים נעשו על כורכומין. בין השאר, נמצא קשר ישיר בין צריכת כורכומין לבין עיכוב התפתחותם של גידולים סרטניים, איזון רמות הסוכר וחיזוק מערכת העיכול והמערכת החיסונית. השוק מוצף בהרבה תוספי כורכומין, וכדי להוזיל מחירים חברות רבות בארץ ובעולם מטעות את הצרכנים, ומשווקות תוספים לא יעילים וחלקם אפילו מסוכנים. אז מה חשוב לבדוק באותיות הקטנות, ואיך לבחור תוסף כורכומין שבאמת עובד?

הכורכום, התבלין צהוב זרחני שנמצא אצלנו על מדף התבלינים, נהנה במשך שנים מיחסי ציבור מעולים. עוד בטרם הפך לתוסף רשמי שיעילותו הוכחה באלפי מחקרים, הוא נכלל בתרופות הסבתא שעברו מדור לדור ומפה לאוזן. הכורכום משמש כצמח מרפא כבר 5,000 שנה. ברפואה ההודית, איורוודה, משמש שורש הכורכום לטיפול בהפרעות עיכול, לטיהור ולחיזוק כללי של הגוף. וברפואה הסינית הוא משמש כמחזק ומניע דם.

ב-15 השנים האחרונות הפך הכורכום מתבלין וצמח מרפא לתוסף מזון מקובל במערב, גם על ידי הרפואה הקונבנציונלית, בגלל פוטנציאל הריפוי שלו. ולא מדובר בטרנד חולף. יעילותו הרפואית של הכורכום, או בעצם המרכיב הפעיל שלו - הכורכומין, הוכחה מחקרית בכ-4,000 מחקרים שנעשו עד היום. אך זמינותו הביולוגית של שורש הכורכום בצורתו הטבעית נמוכה למדי. וגם אחוז הכורכומין שבתבלין הכורכום הוא זניח – 3% בסך הכל. אז כדי להגיע למינון בעל ערך טיפולי של כורכומין נצטרך לבלוע כמויות גדולות מאוד של אבקת כורכום. לכן אין להסתפק בתבלין וחשוב לצרוך תוסף שעונה לצרכי הריפוי.

אך חלק מתוספי הכורכום המצויים בשוק אינם מרוכזים מספיק ורמת הספיגה של החומר הפעיל ממערכת העיכול אל אזורי היעד בגוף מאוד נמוכה. לכן האתגר הוא ליצור פורמולות מרוכזות מאוד של כורכומין, שיהפכו אותו ליעיל יותר וישפרו את יכולתו להיספג בגוף בצורה מיטבית ולהגיע לאיברי המטרה ויחזקו את פעולתו המרפאה.

תוסף כורכומין

למה חשוב כל כך לצרוך כורכומין? 

הכורכומין מסייע לטיפול בבעיות בריאותיות רבות. הוא אנטי-בקטריאלי, אנטי-נגיפי, אנטי-פטרייתי ואנטי-דלקתי. בין השאר, נמצא שכורכומין מקל על דלקת מפרקים, מסייע לאיזון רמות הסוכר, מחזק את המערכת החיסונית ואת מערכת העיכול ומסייע למניעת מחלות כבד. בנוסף, הכורכומין מסייע בהחלמה ממחלות. חוקרים מאוניברסיטת סנטרל שבמישיגן, ארה״ב, פרסמו מאמר מקיף הסוקר את השפעתו של הכורכומין על תהליכי החלמה ממחלות שונות.


לכל תוספי הכורכומין לחצו כאן >>

האותיות הקטנות: מה חשוב לבדוק לפני שקונים תוסף כורכומין? 

בשוק תוספי התזונה בישראל קיים מבחר מאוד גדול של כורכומין מסוגים שונים. אולם בפועל רק מעט מתוספי התזונה האלה באמת יעילים ומספקים לגוף את אותן סגולות נפלאות שמגלם בחובו הכורכומין.

כדי להוזיל את המחיר של תוסף הכורכומין בצורה משמעותית, חברות תוספי תזונה רבות בארץ ובעולם יוצרות הטעיה, ומשווקות תוספים שאינם יעילים.

סקר שבדק את מידת ההבנה של אנשים שנוטלים תוסף כורכומין מוכיח, שרובם לא יודעים מה צריך לבדוק לפני שקונים אותו, ועל זה בדיוק בונים המשווקים.

סקר כורכומין


אז כיצד נוודא שתוסף הכורכומין שאנחנו מתכננים לקנות באמת יעיל? באמצעות 4 בדיקות פשוטות:

בדיקה 1: זה כורכום או כורכומין? 

השמות כורכום וכורכומין דומים אבל ההבדל ביניהם הוא עצום, וחברות תוספי תזונה רבות משתמשות בכך כדי להטעות את הצרכן. כורכום זאת האבקה, התבלין. הכורכומין הוא מיצוי החומר הפעיל בצמח הכורכום, ורק לו יש את הסגולות הבריאותיות הנפלאות שלו. לשם השוואה, צריכת 500 מ"ג כורכומין שווה בערכה ל-12,000 מ"ג כורכום.

ברגע שהקפסולות של תוסף התזונה מכילות רק כורכום ולא כורכומין, אנחנו בעצם קונים תבלין כורכום שאין בו שום תועלת. אז רגע לפני שקונים, חשוב לעצור ולבדוק את הרכיבים שרשומים בתווית המוצר, כדי שנוכל לראות מה בדיוק אנחנו מכניסים לגוף. בתווית המוצר צריך להיות כתוב מה אחוז הכורכומין שנמצא בתוסף. וככל שאחוז הכורכומין גבוה יותר, כך ההשפעה שלו על גופנו תהיה טובה יותר. 

בדיקה 2: כמה כורכומין יש?

הטעיה נוספת היא כשבשם התוסף או במרכיבים שבתווית המוצר, כלולה המילה "קומפלקס". קומפלקס פירושו תערובת, כלומר - התוסף איננו מכיל כורכומין טהור, אלא כורכומין שמהול ברכיבים נוספים, לרוב אבקת כורכום פשוטה וחסרת ערך בריאותי. אם במקום לציין את ריכוז הכורכומין, מסתפקים במונח "כורכומין קומפלקס", זה צריך להדליק נורה אדומה. כי אין לנו דרך לדעת מהי כמות הכורכומין בקומפלקס הזה, ויש להניח שזה נועד לטשטש את העובדה שבמוצר זה אין כורכומין בכמות גבוהה.

אז כשרוצים לקנות תוסף כורכומין איכותי ויעיל חשוב להקפיד ולבדוק את אחוז הכורכומין הטהור בתוסף. מומלץ לא לרכוש כורכומין מהול בתוך "קומפלקס". כמו כן, כורכומין בטכנולוגיה הליפוזומלית הוא בעל כושר הספיגה הגדול ביותר.

בנוסף, חשוב לבדוק שריכוז הכורכומין הטהור שבתוסף הוא 95%, שהוא הריכוז הגבוה ביותר שקיים.

בדיקה 3: האם הכורכומין אמיתי או עשוי מנפט?

בשורש צמח הכורכום יש רק 5% כורכומין, מה שהופך את הכורכומין האמיתי למצרך מבוקש ויקר. בשל המחסור העולמי בכורכומין אמיתי, חברות רבות בשנים האחרונות מייצרות תחליפים מסוכנים במקום כורכומין.

חלק מהחברות מוהלות את הכורכומין עם צמחים אחרים או חומרים כימיים כמו אבקת גיר, וחלקן מייצרות כורכומין סינטטי המופק משיירים של דלק פטרוכימי.

הבדיקה היחידה שבאמצעותה ניתן לאשר בוודאות בצורה חד משמעית שהכורכומין אמיתי ואינו מזויף היא בדיקת פחמן 14 (Biobased carbon C14), שיכולה גם לחשוף אם מדובר בתערובת של כורכומין טבעי וסינתטי, או בכורכומין טבעי לחלוטין.

לכן חשוב לרכוש תוסף כורכומין של חברה אמינה, המפרסמת את תוצאות בדיקת פחמן 14 בעמוד המוצר שלה.

בדיקה 4: מהי רמת הספיגה של הכורכומין?

כדי ליהנות מסגולותיו הבריאותיות של הכורכומין הוא בראש ובראשונה צריך להיספג בגוף. רכיב שלא נספג בגוף כאילו לא נצרך לעולם.

הבעיה היא, שרמת הספיגה של כורכומין היא מהנמוכות ביותר מכל צמחי המרפא, לכן עם השנים פותחו מספר שיטות לשיפור רמות הספיגה:

רמת ספיגה נמוכה

כורכומין בצורתו הטבעית נספג אצל כ-2% מהאוכלוסייה. לכן זוהי רמת הספיגה שנרצה להימנע ממנה.

רמת ספיגה בינונית

כורכומין בשילוב פיפרין - שילוב של פיפרין (מיצוי הפלפל השחור) משפרים את ספיגת הכורכומין אצל כ-20% מהאוכלוסייה.

שילוב של שיטות נוספות כמו פוספוליפידים ושחרור מושהה יכול לשפר את ספיגת הכורכומין אצל 40% מהאוכלוסייה ולכן שיטות אלה הן הנפוצות ביותר.

רמת ספיגה גבוהה

בשנים האחרונות הצליח המדע לפתח טכנולוגיות מתקדמות ביניהן הטכנולוגיה הליפוזומלית והננו כורכומין שרמות הספיגה שלהם מתאימות לכ-80% מהאוכלוסייה, מה שממקם את התוספים האלה ברמות הספיגה והיעילות הגבוהות ביותר.

להזמנת תוספי כורכומין לחצו כאן >>

בשורה התחתונה: איזה תוסף כורכומין הכי מומלץ לקנות?

לאחר שבדקנו שלכורכומין יש בדיקת פחמן 14 והוא אכן אמיתי ואינו מופק מנפט, נרצה לצרוך את הכורכומין עם מנגנוני הספיגה הטובים ביותר.

הכורכומין בעל מנגנון הספיגה הגבוהה ביותר הקיים היום הוא הכורכומין הליפוזומלי, המכיל ננו-כורכומין טבעי. מבין התוספים הקיימים מומלץ לבחור בכורכומין ליפוזומלי המיוצר במיקרו-אנקפסולציה, המשפרת גם היא את עצמת הספיגה.

כמו כן, ניתן לצרוך כורכומין ברמות ספיגה בינוניות, המכיל פיפרין ופוספוליפידים, אך חשוב לבדוק שהוא מיוצר בטכנולוגיית השחרור המושהה. כורכומין זה היה במשך שנים הכורכומין הטוב ביותר גם אם הוא התאים רק ל40% מהאוכלוסייה.

ניתן להתחיל עם כורכומין זה ובמידה ולא מרגישים את התוצאות הרצויות להתקדם לליפוזומלי.

לסיכום – לא כל כורכומין יעיל באותה מידה, ולא כל טכנולוגיות הספיגה שוות. למען בריאותכם, הקפידו על 4 הבדיקות האלה וקנו את הכורכומין המתאים לכם ביותר. 

להזמנת כורכומין ליפוזומלי בטכנולוגיית ננו לחצו כאן >>

להזמנת כורכומין עם פיפרין ופוספוליפידים לחצו כאן >>



מחקרים נוספים בנושא כורוכמין

מחקר מספר 1:  כל מה שרצינו לדעת על כורכומין – מכימיה ועד להתמודדות והקלה על קשת רחבה של תופעות בריאותיות

מחקר מספר 2: כורכומין והשפעתו יוצאת הדופן על בריאות האדם

מחקר מספר 3: האיכויות התרפויטיות של צמח הכורכומין

מחקר מספר 4: האיכויות האנטי-דלקתיות ונוגדות החמצון של הכורכומין – וכיצד הן מסייעות להתמודד עם מחלת הסוכרת ולמנוע את סיבוכיה

מחקר מספר 5: הבריאות שתוספי כורכומין תורמים לחיינו

מחקר מספר 6: האיכויות האנטי-דלקתיות של הכורכומין

מחקר מספר 7: הכורכומין מסייע לחזק את המערך החיסוני שלנו ולגונן על גופנו מפני מחלות

מחקר מספר 8: כורכומין מסייע ללחום במחלות באזור המעיים והרקטום

מחקר מספר 9: כורכומין תורם לבריאות העיניים ומסייע לגונן עליהן מפני תופעות שונות

מחקר מספר 11: ההשפעות של כורכומנואידים על מערכת הלב וכלי הדם ועל הסיכון לפתח התקף לב, לאחר פיתוח תופעות לב וכלי דם בעבר

מחקר מספר 12: 10 יתרונות מוכחים מחקרית אודות כורכומין

מחקר מספר 13: ההשפעה הבריאותית של הכורכומין על בריאות העיניים וסיוע בהקלה על דלקת הענבייה

מחקר מספר 14:  תיעוד של מחקרים רבים אודות כורכומין, בהתאם לנושא המחקר ולשיעורי ההצלחה

מחקר מספר 15: ההשפעות הבריאותיות של צמח הכורכומין



 

עמרית בן סירה (N.D, C.Ac, Re.Na) היא מומחית טבע בריא לנטורופתיה ורפואה טבעית, ובעלת קליניקה לרפואה טבעית בגישה אינטגרטיבית (משולבת) 360º גוף-נפש כבר למעלה מעשרים שנה. בנוסף, היא מרצה ומנחה סדנאות בריאות inside-out על תזונה ואנטי-אייג'ינג בארץ ובעולם