אחת הבעיות השכיחות היום אצל נשים היא זיהום בדרכי השתן (UTI), הקרוי גם דלקת בדרכי השתן, וזכה לכינוי הבלתי מחמיא "המכה הנשית".
ההערכה היא כי 50-60 אחוז מהנשים ילקו בזיהום בדרכי השתן לפחות פעם אחת בחייהן, כשאצל רובן הוא יחזור.
רבע עד חצי מהנשים שלקו בזיהום בדרכי השתן יפתחו זיהום נוסף במשך אותה שנה, ואצל 5% מהנשים שלקו בו תחול הישנות של הדלקת כשבועיים לאחר סיום הטיפול התרופתי.
ועוד לא דיברנו על אחוז מסוים של נשים שנוטות ללקות בו באופן קבוע. מכה נשית, כבר אמרנו?
וזו לא רק בעיה נשית. למרות שדלקות בדרכי השתן שכיחות יותר בנשים, גם לגברים חשוב לפקוח עין על כל תסמין כמו מתן שתן כואב, צורך במתן שתן לעיתים קרובות, דם בשתן וכאבי בטן תחתונה.
העצה הטובה ביותר עבור זיהום בדרכי השתן היא לטפל בכך כמה שיותר מהר, כי ככל שתזניחו את זה זמן רב יותר כך זה יחמיר.
לטיפול יעיל וטבעי בדלקת בדרכי השתן לחצו כאן >>
מהו זיהום בדרכי השתן?
העקצוץ שאין לטעות בו והתחושה המתמשכת של צורך להשתין הם תסמינים מרכזיים של זיהום בדרכי השתן – הבעיה המרגיזה נשים מימים ימימה, בכל מקום ובכל זמן.
אז איך יכול להיות שמשהו כל כך פשוט גורם לכל כך הרבה אי נוחות והפרעה בחיי היומיום שלנו?
הסיבה היא, שזיהום קטן לכאורה בדרכי השתן, עלול להשפיע על חלקים שונים של מערכת השתן, כמו שלפוחית השתן (דלקת שלפוחית השתן) או הכליות (זיהום בכליות) או השופכה (דלקת השופכה).
איך זה קורה?
הסיבה להתפתחות הזיהום היא שהשופכה הנשית קרובה מאוד לפי הטבעת. חיידקים כגון אי קולי, מסוגלים לנוע מפי הטבעת ולהיכנס לתוך השופכה. משם הם עלולים לעבור לשלפוחית השתן, ואם הזיהום לא מטופל, הוא עלול להגיע גם לכליות.
הגורמים שמעודדים היווצרות זיהום בדרכי השתן הם קיום יחסי מין, התאפקות משתייה או חוסר בשתייה, שימוש בדיאפרגמה וקוטלי זרע, בעיות אנטומיות מסוימות, סוכרת ועוד.
הסימנים המוקדמים הם תחושת צריבה במתן שתן ודחף תמידי להטיל שתן, או שלא יוצא כמעט שתן, אי נוחות וכאב בגב או בבטן התחתונה. אם הזיהום עבר כבר לכליות זה ילווה גם בבחילות והקאות, חום, כאב גב, צמרמורת ועוד.
ברגע שמרגישים בכך צריך לפנות לרופא, לקבלת הפניה לבדיקת שתן במעבדה, כדי לבדוק אם אכן מדובר בזיהום. ייתכן שיהיה צורך בבדיקת שתן יסודית יותר כדי לזהות באיזה זן של חיידקים מדובר, וכך לדעת איזו תרופה תהיה הטובה ביותר.
אם אכן המדובר בדלקת בדרכי השתן, תקבלו מהרופא מרשם לאנטיביוטיקה ויש להתמיד לקחת אותה עד הסוף על פי ההוראות.
לטיפול מומלץ בזיהום בדרכי השתן לחצו כאן >>
איך ניתן למנוע זיהום בדרכי השתן?
במחקרים נמצא שסוכר בשם די מאנוז עשוי להוות פתרון יעיל למניעה של דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן.
די מאנוז (D-mannose) הוא סוג של סוכר שנמצא באופן טבעי בגוף, אך לעיתים בכמות שאינה מספקת. סוכר זה מצטיין ביכולתו לקשור אליו מינים מסויימים של חיידקי אי קולי, ובכך למנוע את היצמדותם לדפנות של מערכת השתן, ולהוציא אותם עם השתן החוצה מתוך המערכת.
הוכח, שנטילה קבועה של די מאנוז גורמת להקטנה קבועה של אוכלוסיית החיידקים במערכת השתן ולהקלה על תסמיני הדלקת, ולהפחתת הסיכוי להישנותה.
מחקר נוסף הוכיח את יעילות ה-די מאנוז בהורדת תסמיני הדלקת גם בשלב האקוטי של הזיהום וגם במניעת זיהום חוזר בדרכי השתן.
ואגב – על אף המבנה הסוכרי שלו, ה-די מאנוז אינו משפיע על רמת הסוכר בדם או על רמת החומציות של מערכות הגוף, מה שעושה אותו בטוח לשימוש לכל אדם.
ממחקרים אלה עולה, שברגע שאנחנו חשים משהו שמרגיש כמו דלקת בדרכי השתן ומתחילים לקחת די מאנוז באופן יומיומי, יש סיכוי למנוע את התפתחות הדלקת.
ואם מדובר כבר בשלב האקוטי של הדלקת – נטילת די מאנוז יכולה להפחית את הכאב ולהקל על הסימפטומים.
ואם אתם מאלה שיש להם נטייה טבעית לדלקת חוזרת ונשנית – נטילה יומיומית של די מאנוז 365 ימים בשנה היא מה שאתם צריכים.
צריך לזכור שיעילותו של די מאנוז במניעת הישנותם של זיהומים חוזרים בדרכי השתן מושגת בטיפול רציף לאורך זמן.
לתוסף מומלץ שהוכח מחקרית לטיפול בדלקת בדרכי השתן לחצו כאן >>
___________________________________________________________________________________
עמרית בן סירה (N.D, C.Ac, Re.Na) היא מומחית לנטורופתיה ורפואה טבעית, בעלת קליניקה לרפואה טבעית בגישה אינטגרטיבית (משולבת) 360º גוף-נפש כבר למעלה מעשרים שנה. מרצה ומנחה סדנאות בריאות inside-out על תזונה ואנטי-אייג'ינג בארץ ובעולם