מאז המחקרים הראשונים שגילו את חשיבותו המכרעת של המגנזיום למערכות הגוף, האתגר האמיתי היה אופן הספיגה האופטימלי, שכן להכניס את המגנזיום לגוף זה קל, אבל לדאוג שהוא יישאר בתוכו ויגיע למקומות הנכונים – זה כבר סיפור אחר.
מחקרים מראים כי למגנזיום יש תפקיד חשוב בשמירה על בריאות הלב ואיזון לחץ הדם בגוף. על פי המחקרים, מגנזיום עוזר גם לשמור על דופק סדיר, על ידי ויסות ההולכה של האותות החשמליים אל הלב.
עוד נמצא במחקרים שמגנזיום יעיל באיזון מערכת העצבים, שיפור איכות השינה, והפחתת לחץ וחרדה.
מחקרים נוספים מראים כי מגנזיום לוקח חלק בתהליכי בנייה וחידוש של תאי השריר, ושהוא מזרז התאוששות לאחר אימון ומסייע למניעת התכווצויות שרירים.
עוד נמצא במחקרים כי נשים בהריון זקוקות ליותר מגנזיום מהרגיל, כי מינרל המגנזים הוא מרכיב חיוני לבריאות של האם ההריונית וחיוני גם להתפתחות התאים והשלד של העובר.
לפרטים על מגנזיום מומלץ לחצו כאן >>
האתגרים בספיגת המגנזיום בגוף
לאחר שנים של מחקר מצאו המדענים סוג מגנזיום שנספג בצורה הטובה ביותר – מגנזיום מסוג ציטראט. מגנזיום ציטראט נחשב לסוג הטוב ביותר של המגנזיום מכיוון שהוא מתמוסס בקלות במים, כך שניתן להשתמש בו באבקה, כמוסה או נוזל.
כ-60% מהמגנזיום בגוף נמצא בעצמות. במחקרים נמצא שמגנזיום ציטראט עוזר לווסת את הובלת הסידן אל התאים, וממלא תפקיד מפתח ביצירת עצם. בנוסף, נמצא כי מגנזיום ציטראט מסייע במניעת הפרעות קצב, והוא הופך את דפנות העורקים לגמישות יותר - ובכך הוא מפחית את הסיכון לטרשת עורקים.
אולם גם לסוג המגנזיום הזה שנחשב לטוב ביותר יש אתגר בסיסי – הספיגה. מכיוון שאנחנו לא מכניסים אותו עם מזרק ישירות למחזור הדם אלא בולעים אותו וסופגים אותו דרך מערכת העיכול, אנו נתקלים בבעיה החוזרת על עצמה – חלק גדול ממנו מתפרק ולא נספג כהלכה בגוף.
סוג נוסף של מגנזיום שנמצא יעיל ביותר במחקרים הוא מגנזיום ביסליצינאט, שכמו הציטראט נמצא גם הוא כבעל זמינות ביולוגית גבוהה ביותר – מה שמגביר את ריכוזו בדרכי העיכול, ומשפר את ספיגתו באברי המטרה. אך גם במקרה של מגנזיום ביסגליצינאט האתגר נשאר בעינו – לגוף קשה מאוד לספוג אותו במלואו.
לפרטים על המגנזיום הנספג ביותר בגוף לחצו כאן >>
הטכנולוגיה המתקדמת לספיגה אופטימלית
בשנים האחרונות, באמצעות התפתחות המדע והתגלית של הטכנולוגיה הליפוזומלית, הצליחו המדענים לפתח את הדרך היעילה ביותר לצרוך את המגנזיום, אשר מתקרבת ביעילותה לעירוי מגנזיום ישירות למחזור הדם – תוסף המגנזיום הליפוזומלי.
הטכנולוגיה הליפוזומלית מאפשרת את פירוק החומר הפעיל בצורה שמשפרת את הספיגה שלו בתאים בגוף. הליפוזום הוא מעטפת שומנית כדורית שעוטפת את החומר הפעיל. בעזרת הליפוזום המגנזיום מגיע לאיברים השונים מבלי להתפרק בדרך, וכך עולה הזמינות הביולוגית של המגנזיום. מחקרים מראים, שהמגנזיום הליפוזומלי נספג טוב יותר בתאים ממגנזיום רגיל.
במחקר חדש שבדק את יעילותו של מגנזיום רגיל אל מול מגנזיום ליפוזומלי, נמצא שמגנזיום ליפוזומלי נספג ב-20% יותר ממגנזיום רגיל. במחקר זה נתגלה גם, שבעוד מגנזיום רגיל נעלם מהגוף לאחר כ-6 שעות, מגנזיום ליפוזומלי עדיין נשאר בגוף בפרק זמן זה.
איזה מגנזיום מומלץ?
מבין תוספי המגנזיום הליפוזומלי הקיימים היום, מומלץ לבחור כזה המכיל שילוב של מגנזיום ציטראט ומגנזיום ביסגליצינאט שהם, כאמור, סוגי המגנזיום הנספגים ביותר בגוף.
מבחינת ריכוז המגנזיום, חשוב לבחור בריכוז הגבוה הקיים היום - 700 מ"ג מגנזיום בכל כמוסה, שהם עצם 115 מ"ג אלמנטלי.
התוספים המגיעים בכמוסות נשמרים יותר זמן מהתוספים הנוזליים, אינם דורשים קירור והאיכותיים שביניהם גם אינם מכילים חומרים משמרים.
להזמנת המגנזיום הנספג ביותר בגוף לחצו כאן >>
מאיה בן שושן משמשת בשנים האחרונות ככתבת בריאות במגזין טבע בריא. היא בעלת תואר שני בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם ניסיון רב שנים ככותבת, עורכת ויוצרת תוכן לדיגיטל ולטלוויזיה בתחומי הבריאות, ה-wellness והלייף סטייל.