אם יש משהו שיכול להרוס לנו את איכות החיים זה מחסור בשעות שינה. מחקרים מוכיחים כי ישנם רכיבים טבעיים שאינם ממכרים ואין להם תופעות לוואי, שיעילים בטיפול בבעיות והפרעות שינה. קריאת חובה

בעולם שבו הלחץ הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, איכות השינה של כולנו הולכת ופוחתת. הנתונים מראים, שקרוב ל-40% מהאוכלוסייה בגילאי 18-64 במדינות המערב סובלים מהפרעות בשינה.


נתונים אלה מתייחסים לתקופות "רגילות" בחיינו. אך תקופות של מתח, חרדה ואירועים דרמטיים משפיעים לרעה על התפקוד העצבי ובהכרח גם על היכולת להירדם, משך השינה ואיכותה.


זאת הסיבה שמאז אוקטובר האחרון הנתונים מראים כי אחוז הסובלים מהפרעות שינה והצרכנים של טיפול תרופתי לטיפול בבעיות שינה גדל מאוד.

שיבושים מתמשכים באיכות השינה פוגעים בתהליכים פיזיולוגיים ונפשיים, מה שעלול להתפתח למחלות שונות. מחקרים מראים שהפרעות שינה גורמות לחוסר איזון מטבולי, שאם לא יטופל יגרום לבעיות כמו השמנת יתר וסוכרת.

בנוסף, מחקרים מראים שחוסר שינה מגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם כמו יתר לחץ דם, מחלת עורקים ושבץ מוחי.


מבחינה רגשית, כמו שכולנו יודעים, הפרעות שינה פוגעות במצב הרוח וברווחה הרגשית. שינה איכותית נדרשת לעיבוד רגשי ולחוסן נפשי, ומשמשת כמנגנון הסתגלות ללחץ. כשהשינה שלנו אינה איכותית שיווי המשקל הזה משתבש, והאיזון הרגשי שלנו מתערער.

זאת הסיבה שאנשים שסובלים מהפרעות שינה חשים לרוב עצבנות מוגברת, ושינויים חדים במצב הרוח. חוסר שינה מתמשך מגביר את הסיכון להפרעות חרדה ותסמיני דיכאון, יוצר רגשות שליליים ופוגע במנגנוני ההתמודדות שלנו.

 

המחיר הרגשי של הפרעות שינה חורג מעבר לרמת האישית, והוא משפיע גם על היחסים הבין אישיים שלנו ועל התפקוד החברתי.

 

שינה הכרחית גם לשימור תפקודי המוח והזיכרון, ומקלה על למידה וביצועים קוגניטיביים. פגיעה באיכות השינה מפריעה לקשב, לריכוז ולעיבוד המידע. מחקרים מראים שהפרעות שינה גורמות לירידה ברמת הערנות ופגיעה בכושר קבלת ההחלטות וביכולת לפתור בעיות. בכך, חוסר שינה גורם גם לפגיעה קוגניטיבית, ופגיעה בביצועים הלימודיים והתעסוקתיים.

 

לפתרון טבעי ללא תופעות לוואי לביות שינה לחצו כאן >>

הרכיבים הטבעיים שמוכחים מחקרית

לצד כדורי השינה שנמכרים במרשם, קיימים רכיבים טבעיים שמשמשים כבר מאות שנים ברפואה המסורתית לטיפול בבעיות שינה, שנבדקו בשורה של מחקרים מדעיים שהוכיחו את יעילותם ביצירת דפוסי שינה בריאים בגוף.

בניגוד לכדורי שינה הפועלים בצורה מיידית ונקודתית, הרכיבים הטבעיים מתחילים לפעול לאחר תקופה של נטילה רצופה, ומשפיעים בצורה עמוקה ולאורך זמן.

כדי להשיג שינה רציפה ואיכותית יש לצרוך את הרכיבים האלה בצורה יומיומית כדי שהגוף יטמיע את החומרים הפעילים הדרושים לו לצורך שינה עמוקה.

ולריאן

הוולריאן הוא צמח מרפא המכיל נוגדי חמצון שהוכחו במחקרים כיעילים בהתמודדות עם נדודי שינה. המחקרים מראים את האפקטיביות של הוולריאן בקיצור זמן ההירדמות ובהפחתה של מספר היקיצות ואורכן, ואת השפעתו החיובית לש הוולריאן על משך השינה ואיכותה. בנוסף, מחקרים מראים שהוולריאן מכיל רכיבים שביכולתם להשרות רוגע, על ידי ויסות פעילותה של מערכת העצבים.


השינויים ההורמונליים בגיל המעבר גורמים לנשים רבות מאוד קשיים בהתמודדות ובהם גם קשיים בשינה ובהירדמות. מחקר שבחן את השפעתה של תמצית ולריאן על נשים בגיל המעבר הוכיח שהתמדה בצריכת תמצית ולריאן שיפרה משמעותית את מדדי השינה אצל נשים אלה.

פסיפלורה

ברפואה המסורתית משתמשים במיצוי של עלי צמח הפסיפלורה לצורך הרגעה והרפיה לפני השינה. מחקרים מראים כי תמצית פסיפלורה תורמת להפחתת תחושות של חרדה וליצירת שינה עמוקה.


על פי המחקרים, תמצית פסיפלורה משפיעה על קיצור משך ההירדמות והארכת משך השינה, ועל שיפור כללי במדדי השינה.

אשווגנדה

במחקרים נמצא כי האשווגנדה מגביר את סבילות הגוף למצבי סטרס, ומסייע בהתמודדות עם הפרעות שינה.

המחקרים מראים כי אצל כל הנבדקים שקיבלו תמצית שורש האשווגנדה היה שיפור באיכות השינה. השיפור היה משמעותי יותר היה אצל אותם נבדקים שסבלו מהפרעות שינה.

סקירה אקדמית של מחקרים שפורסמה ב-2022 ע"י מראה כי צריכה קבועה של תמצית אשווגנדה יעילה בשיפור איכות ומשך השינה, קיצור זמן ההירדמות ושיפור מצב הרוח וההרגשה לאחר השינה.

Ashwaganda Graph article
ויטמין B6

ויטמין  B6 שייך למשפחת הוויטמינים מקבוצת B המשתתפים בתהליכים פיזיולוגיים רבים בגוף. בין השאר הוא לוקח חלק בייצור מוליכים עצביים כמו סרוטונין ודופמין האחראים על מצב הרוח ואיכות השינה.


במחקרים נמצא שיש קשר ישיר בין רמת הצריכה של ויטמין B6 לבין איכות השינה.

גאבא

חומצת האמינו גאבא משמשת כמוליך עצבי המביא להפרשה של חלבונים המסייעים לווסת את עוררות היתר שמתרחשת בתאים במוח, ותורם להפרשה טבעית של הורמונים מעודדי שינה. מחקרים מראים כי גאבא מסייעת להקל על נדודי שינה ותורמת לשינה איכותית יותר.

במחקרים נמצא, כי נטילה של גאבא מפחיתה את הזמן הנדרש להירדם, מאריכה את זמן השינה ומשפרת את מצב הרוח במהלך היקיצה והערות.

כשות

כשות הוא צמח המשמש ברפואה המסורתית לטיפול בהפרעות שינה ובאי-שקט. מחקרים מראים כי צמח הכשות גורם לרגיעה ומסייע בתהליך ההירדמות.

עוד נמצא במחקרים, כי תמצית כשות תורמת למניעת ההפרעות במעגל השינה.

בנוסף, מחקרים מוכיחים שתמצית כשות מפחיתה תופעות של דיכאון, מתח וחרדה, ובכך יש לה השפעה מיטיבה על איכות השינה וגם על מצב הרוח בעת היקיצה והערות.

לפתרון הטבעי המבוסס מחקרית לבעיות שינה לחצו כאן >>

איך הכי יעיל לצרוך את הרכיבים האלה?

את הרכיבים האלה ניתן לצרוך בנפרד בצורתם הטבעית, אך הדרך היעילה והאפקטיבית ביותר לצרוך את הרכיבים האלה היא באמצעות פורמולה בשם נוטרי נייט®, המכילה מינון אופטימלי של כל החומרים הפעילים שנחקרו, לנטילה יומיומית.

הפעילות הסינרגטית של כל הרכיבים בפורמולה מסייעת לשינה טובה ואיכותית יותר.

פורמולת נוטרי נייט היא 100% טבעית ולכן בטוחה לחלוטין לשימוש. היא איננה מכילה רכיבים ממכרים ואין לה תופעות לוואי, והיא אינה גורמת לעייפות בבוקר שאחרי.

נוטרי נייט מכילה אך ורק את החומרים הטבעיים שהוכחו כיעילים בהרגלת הגוף לדפוסי שינה בריאים ומאוזנים מבלי לגרום לנזקים משניים, מבלי לגרום להתמכרות ומבלי לגרום לעייפות יתר ולשבש את אורח החיים במהלך שעות הערות.

חשוב מאוד להתמיד וליטול את כמוסות נוטרי נייט באופן יומיומי, כי רק כך הגוף מקבל את הרכיבים האלה כל יום ומפתח דפוסי שינה בריאים לאורך זמן.

לפרטים על הפתרון הטבעי לבעיות שינה לחצו כאן >>



עמרית בן סירה (N.D, C.Ac, Re.Na) היא מומחית לנטורופתיה ורפואה טבעית, בעלת קליניקה לרפואה טבעית בגישה אינטגרטיבית (משולבת) 360º גוף-נפש כבר למעלה מעשרים שנה. מרצה ומנחה סדנאות בריאות inside-out על תזונה ואנטי-אייג'ינג בארץ ובעולם.