צירופי מזון
קבוצה 1: חלבונים
בשר, עוף, גבינה, דגים, ביצים, חלב, אגוזים.
מזונות אלה מייצרים מיצים חומציים לצורך העיכול שלהם, בנוסף הם מתעכלים לאט.
קבוצה 2: פחמימות
לחם, פסטה, דגני בוקר, קמח, עוגיות וגרעיני תבואה.
ירקות עם עמילן- בטטות, תפוחי אדמה, תירס.
מזונות אלה מייצרים מיצים בסיסיים, הם מתעכלים מהר וזקוקים לאנזימים שונים מהחלבונים.
קבוצה 3: ירקות,זרעים וגרעינים
סלטים, ירקות ללא עמילן, שורשים, זרעים, גרעינים, צמחים, תבלינים,
שמנים המופקים מגרעינים ואגוזים.
מזונות אלה יכולים להתעכל עם קבוצה 1(חלבונים) או עם 2(פחמימות).
קבוצה 4: פירות
הקבוצה הזו עומדת בפני עצמה ומחזיקה בשיא העיכול המהיר.
הפירות זקוקים לאנזימים שונים לגמרי מכל הקבוצות.
פתרונות:
*אל תאכלו קבוצה 1 (חלבונים) עם קבוצה 2 (פחמימות)באותה ארוחה.
*קבוצה 3 (ירקות) יכולה להיאכל עם 1 (חלבונים) או 2(פחמימות).
*קבוצה 4 (פירות) צריכה להיאכל לבד, לפחות בהפרש של לפחות 30 דק' מהקבוצות האחרות.
הכי טוב לאכול פירות על קיבה ריקה, עדיף בבוקר וללא מזונות נלווים.
כפי שאמר ד"ר סימונס שאוכלים פירות מיד אחרי ארוחה סביר להניח שיתחיל תהליך תסיסה וריקבון. מה שמוביל לגזים , נפיחויות ותחושת אי נוחות בקיבה.
**מילון יש לאכול בנפרד כי הוא מתעכל הכי מהר.
חכו שעתיים בין אכילת פחמימות לאכילת חלבונים, חכו שלוש שעות בין אכילת חלבונים לאכילת פחמימות.
חלבונים מגיעים למעיים בתוך 4 שעות, ארוחות פחמימתיות שוהות שעתיים בדרך מהפה עד למעיים.
קבוצה 1:
גבינה, ביצים, אגוזים, דגים, עופות, בשר, חלב, פירות ים, פולי סויה, טופו, יוגורט.
קבוצה 2:
דגנים, שיבולת שועל, פסטה, אורז, שיפון, תירס, דוחן.
דוגמאות למוצרים מדגנים: עוגיות, לחם, עוגות, קרקרים ודברי מאפה, דבש, סירופ מייפל, תפוחי אדמה וירקות עמילניים, סוכר וממתיקים.
קבוצה 3:
שומנים וירקות לא עמילניים, סלטים וצמחים טריים, זרעים וגרעינים, חמאה, שמנת, שומן למריחה, שמן זית, צמחים, תבלינים וצמחי תיבול.
קבוצה 4:
פירות.
במידה והינכם חשים תחושות עייפות, חולשה וכו' אפשרי לבדוק ולהתייעץ בקבלת תוספי תזונה. בנוסף, ייתכן ומזונות על מסוימים יסייעו לכם.