הפרוביוטיקה, הוא תוסף תזונה המתבסס על חיידקים חברותיים, המסייעים לשמור על פלורת המעיים שלנו תקינה, על תהליך עיכול תקין ולחזק את המערכת החיסונית שלנו.
רבות מאיתנו תוהות, ובצדק, אם כדאי לנו ליטול תוסף פרוביוטי במהלך ההיריון שלנו ואם תוספי תזונה בכלל בטוחים בשלב זה. האמת היא שתוספי תזונה הם הכרח לכל אישה בהיריון – התוספים מעניקים ערכים תזונתיים מהותיים לתינוק שלנו ולנו, מחזקים אותנו במהלך תקופה לא פשוטה ומסייעים לנו ולתינוק שלנו להחלים מהר יותר, לאחר הלידה. דוגמא לתוסף תזונה שכיום דרך קבע ליטול אותו במהלך ההיריון, הוא החומצה הפולית, שלפי מחקרים אכן הוכיחה את עצמה כיעילה.
פרוביוטיקה בהיריון - אני:
- מייעלת את תהליך העיכול – במהלך ההיריון, אנחנו סובלות משלל בעיות עיכול שונות: בחילות והקאות, עצירות, שלשולים... החיידקים הפרוביוטים מסייעים למעיים שלנו לייעל את תהליך העיכול ואף להאיץ אותו, מה שמביא להטלת צואה בריאה.
- סופחת מינרלים וויטמינים ביעילות – משום שהחיידקים הפרוביוטים מסייעים למעיים לבצע את תהליך הסינון, הם עוזרים לו לברור את המזון בצורה יסודית יותר ו"ללקט" ממנו את הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון שלהם אנחנו כה זקוקות. במקרה הזה, עלינו לזכור כי אנחנו אוכלות עבור שניים ולכן אנחנו גם סופחות עבור שניים; ככל שיהיו לנו יותר ויטמינים ומינרלים פנויים להציע לתינוק שלנו, כך הוא יקבל יותר מהם ויתפתח בצורה בריאה יותר.
- מחזקת את המערכת החיסונית – כאשר אנו בהיריון, עלינו לשמור על עצמנו ממחלות, שכן כל מחלה שתשפיע עלינו, תשפיע גם על התינוק שלנו. משום שתאים רבים של מערכת החיסון נמצאים במעיים, פלורת מעיים תקינה משפיעה באופן ישיר על המערכת החיסונית שלנו. לכן, כדאי לנו לחזק את פלורת המעיים במהלך ההיריון, כדי להימנע ממחלות או אפילו תסמונות נפוצות בהיריון. דוגמא מצוינת היא סכרת ההיריון, אשר מחקרים הוכיחו כי מופיעה פחות אצל נשים אשר נטלו פרוביוטיקה במהלך ההיריון.
פרוביוטיקה בהיריון – התינוק שלי:
- מסייעת לתינוק להתפתח כראוי – משום שהפרוביוטיקה מסייעת לספוח שפע של מינרלים וויטמינים, רבים מהם מגיעים לתינוק שלנו, מעשירים את גופו ומפתחים אותו. ככל שהתינוק שלנו יקבל יותר ויטמינים ומינרלים במהלך ההיריון, כך גדל הסיכוי שיגדל לילד שמח ובריא.
- מסייעת למנוע אלרגיות בעתיד – משום שאנחנו לוקחות תוסף המכיל חיידקים ידידותיים, התינוק שלנו נחשף אליהם עוד מזמנו ברחם. הסביבה שבה אנו חיים ביומיום, משפיעה מאוד על היכולת שלנו להתמודד עם אנטיגנים שונים. באותו אופן, משום שנחשוף את התינוק שלנו לחיידקים משלב מאוד מוקדם, הגוף שלו יסתגל לבקטריה ויפתח יכולת התגוננות איכותית נגדה. משום שהחיידקים הפרוביוטים הם חברותיים, הם לא פוגעים בתינוק, אלא מעבירים לו מידע, שיחסן אותו לעתיד.