מזונות עשירים בברזל, פחמימות טובות (וגם פחות), ויטמין C, אבוקדו וגם שפע של מגנזיום. רשימת המזונות שיעזרו לך לעבור את המחזור החודשי בשלום.
רעב בלתי נשלט, התכווצויות וכאבי בטן, יציאות רכות או יציאות קשות וצורך בלתי נשלט בפחמימות. לפעמים נדמה לנו שבזמן המחזור החודשי שלנו, אנחנו פשוט לא יכולות לנצח.

אבל מה אם נגיד לכן, שזה לא חייב להיות ככה? גם בזמן המחזור החודשי, ואולי בייחוד בזמנו, ההחלטות התזונתיות שלנו, הן בעלות משקל רב הרבה יותר, ממה שאנחנו אוהבות לחשוב.

5 המזונות שיעזרו לך לעבור את המחזור בשלום

ברזל

בזמן המחזור החודשי אנחנו נוטות לסבול ממחסור בברזל, אשר עלול להוביל לשלל תסמינים לא נעימים החל מעייפות וחולשה ועד לבילבול ורגזנות יתר.

לכל הנשים, ובמיוחד לנשים בגילאי הפריון, מומלץ לצרוך מאכלים עשירים בברזל, אך הצורך בכך עולה בזמן המחזור החודשי. חלקי פנים, בשר בקר והודו, ביצים וגם עלים ירוקים כמו תרד, הם כולם אופציות טובות למזונות עתירים בברזל.

מאכלים למחזור

ויטמין C

אחת מתכונותיו העיקריות של הויטמין C, היא יכולתו לעזור לגוף שלנו בספיגת הברזל. לכן, מחסור בויטמין C, עלול להוביל בעקיפין לאנמיה אשר מקורה במחסור בברזל.

הדרים למיניהם, קיווי וגויאבה, עגבניות, תרד ופלפלים, כולם עשירים מאוד בויטמין C. ויטמין אשר נמצא בטבע שלנו בשפע רב אשר כמעט ואין שני לו.

פחמימות

על פי מחקרים, רמות הסרוטונין (הורמון האושר) במוח שלנו, נוטות לצנוח באופן משמעותי, לפני ובזמן המחזור החודשי. פחמימות וסוכרים לעומת זאת, מעלים באופן טבעי את רמות הסרוטונין במוח. לכן, ה"קרייב" שלנו לבורקסים ורוגעלך בזמן המחזור, הוא לחלוטין טבעי ואין טעם להילחם בו.

העצה הרווחת היא, לנסות להימנע מהמאפים המלוחים ועתירי הנתרן, ולהעדיף את המתוקים. הנתרן גורם לגוף שלנו לאגור נוזלים ולהתנפח, דבר שהוא לאו דווקא רצוי, בזמן המחזור.

אבוקדו

מלבד השומנים המנחמים והמשביעים של האבוקדו, דבר נוסף שהפרי המופלא הזה מכיל, הוא כמויות גבוהות של אשלגן. לאשלגן תפקידם רבים בגוף האדם, כשביניהם גם, עזרה לגוף בפינוי מלחים ומים עודפים מהתאים, שזה בדיוק מה שאנחנו צריכות בזמן מחזור- להרגיש פחות נפוחות. בנוסף, האשלגן עוזר גם בהגנה מפני התכווצויות שרירים ועוזר להגיע לתחושת שובע.

מאכלים מכילים מגנזיום

שוקולד מריר ומגנזיום

שוקולד מריר הוא ככל הנראה המלך הבלתי מעורער של תזונת המחזור, וזאת מכמה סיבות. ראשית מדובר פה במוצר שמכיל סוכרים פשוטים, כלומר כזה שמעלה את רמות את הסרוטונין במוח.

שנית, חומצות השומן שבו, מעלות את רמות האסטרוגן בגוף ובכך מקלות על תחושת הנפיחות המחזורית האופיינית. אבל, מה שהופך את השוקולד המריר לחברה הטוב ביותר של כל אישה במחזור, הוא כמויות המגנזיום שבו.

המגנזיום הוא מינרל הכרחי לוויסות השרירים בגוף. לכן השוקולד המריר, מקל משמעותית על התכווצויות הבטן הכואבות שמלוות את ימי הווסת שלנו. מומלץ מאוד להתחיל לקחת תוסף תזונה של מגנזיום, כמה ימים לפני הווסת החודשית, כך שהשוקולד המריר ישמש רק כתגבור בימי המחזור עצמם.