המוח הוא מרכז הפיקוד של מערכת העצבים, והוא זה שאחראי על הזיכרון, הריכוז, המחשבות והרגשות שלנו. תפקידיו של המוח משפיעים על כל ההיבטים בחיי היומיום שלנו - התהליכים הקוגניטיביים, הנפשיים והרגשיים, השליטה בתנועה ובמוטוריקה והמיומנויות החברתיות.
באיזה גיל חשוב להתחיל לדאוג לבריאות המוח?
אם בעבר סברו שבריאות המוח מתחילה להתדרדר מגיל 60 ואילך, הרי שמחקרים היום מראים שהתדרדרות הזיכרון, ההיגיון, מהירות החשיבה והתפיסה המרחבית מתחילה כבר בגיל 25. זה יכול לבוא לידי ביטוי בהתחלה בדברים קטנים כמו לזכור שמות, מספרים וכתובות.
כיוון שההתדרדרות הראשונית מתחילה כבר בגיל 25, כל יום הוא קריטי. הדבר האחרון שאנחנו רוצים הוא להגיע לרופא שיספר לנו שכבר יש פגיעה ממשית, ולכן חשוב לקנות זמן ולעכב את קצב ההתדרדרות הטבעית של המוח.
מחקרים מהשנים האחרונות מראים שאחת הסיבות להתדרדרות הבריאות הקוגניטיבית היא שבעידן המודרני אנו צורכים מזון מתועש, ולכן אנחנו לא צורכים כמות מספקת של רכיבים מהמזון שיכולים לשפר את התפקוד הקוגניטיבי. וגם אם נרצה לצרוך אותם רק מהמזון, לא ניתן לקבל את החומרים הפעילים במינון הנדרש לצריכה יומיומית רק מאוכל.
הרכיבים הטבעיים שהוכחו מחקרית לשיפור תפקוד המוח
פריצות דרך מדעיות בשנים האחרונות הביאו למחקרים חדשים על רכיבים טבעיים שהיו בשימוש אלפי שנים ברפואה המסורתית, ונמצא שהם משפרים את התפקוד הקוגניטיבי ואפילו יכולים להצמיח תאי מוח חדשים.
אחד הרכיבים שהוכחו מחקרית כיעיל בשמירה על בריאות המוח הוא פטריית רעמת האריה (היריסיום), המכונה גם "הפטרייה החכמה" בשל השפעתה על תפקודו התקין של המוח.
מחקרים מראים כי פטריית רעמת האריה מכילה תרכובות מיוחדות שמעודדות צמיחה של תאי מוח חדשים, ובכך היא תורמת לשיפור התפקוד הקוגניטיבי. בנוסף, מחקרים מצאו כי רעמת האריה מפחיתה תסמינים של אובדן זיכרון ויש לה פוטנציאל לעכב את התפתחותן של מחלות הגורמות לירידה ביכולות הקוגניטיביות. עוד נמצא במחקרים, שצריכה יומיומית של פטריית רעמת האריה בקרב מבוגרים עם ליקוי קוגניטיבי קל שיפרה משמעותית את ציוני המבחנים הקוגניטיביים שהם עשו. ברגע שהנחקרים הפסיקו לצרוך את רעמת האריה הציונים האלה ירדו.
רכיב טבעי נוסף שנמצא במחקרים כמשפר את התפקוד המוחי הוא פטריית הריישי. מחקרים מראים כי צריכה של פטריית ריישי מגבירה את מהירות הביצוע של משימות קוגניטיביות, ומגינה מפני נזק מוחי.
צמח מרפא נוסף שנחקר גם הוא בהקשר של בריאות המוח הוא התה הירוק. מחקרים מראים שצריכה של תמצית תה ירוק משפיעה לטובה על תפקוד המוח, בפרט על הזיכרון והקשב, ומפחיתה את הסיכון לדמנציה.
צמח הבאקופה נחקר גם הוא בהקשר של קשב, ריכוז, וזיכרון. מחקרים מראים כי צריכה של מיצוי באקופה מגבירה את הרמות של מוליך עצבי בשם אצטילכולין – המשפר את איכויות הקליטה של הנוירונים במוח שלנו, כך שהם יוכלו לספוג ולעבד מידע יותר בקלות ובחדות.
לפורמולה טבעית לשיפור תפקוד המוח לחצו כאן >
איך הכי נכון לצרוך את הרכיבים האלה?
כדי להגיע למינונים המופיעים במחקרים, הדרך הנכונה היא לצרוך את הרכיבים הטבעיים האלה בתוסף תזונה מרוכז, טבעי ובטוח לשימוש.
הפתרון היעיל לכך הוא נוטרי מיינד® – מוצר שפותח במשך כמה שנים במעבדות נוטרי די ומכיל פורמולה פטנטית במינונים אופטימליים של פטריית רעמת האריה, ריישי, תמצית תה ירוק ותמצית באקופה.
פטריות המרפא בנוטרי מיינד גודלו בגידול אורגני והן מכילות ריכוז גבוה של חומרים פעילים - 30% פוליסכרידים ו-30% בטא גלוקן.
נוטרי מיינד של נוטרי די הוא מוצר טבעי לחלוטין, מיוצר ברישיון משרד הבריאות ומיועד לנטילה יומיומית. הכמוסות של "נוטרי מיינד" הן צמחיות ומתפרקות בקלות, והוא אינו מכיל גלוטן, חומרים משמרים, צבעי מאכל או תוספת סוכר ומתאים לטבעונים.
לפרטים על נוטרי מיינד לחצו כאן >>
מאיה בן שושן משמשת בשנים האחרונות ככתבת בריאות במגזין טבע בריא. היא בעלת תואר שני בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם ניסיון רב שנים ככותבת, עורכת ויוצרת תוכן לדיגיטל ולטלוויזיה בתחומי הבריאות, ה-wellness והלייף סטייל.