פטריות המרפא פרצו לחיינו בסערה בשנים האחרונות בעקבות מחקרים שהשאירו את עולם המדע בפה פעור. אם נשאל את הסינים הם ילעגו לנו וישאלו איפה היינו באלפי השנים בהן הם נהנו מסגולות המרפא המופלאות שלהן. קבלו את פטריות המרפא שבמזרח משתמשים בהן כבר היום כחלק מהטיפולים הרפואיים

אם תנסו רגע להיזכר בספרים שקראתם בילדות, כמו אליסה בארץ הפלאות למשל, תיזכרו במסתורין וקסם שדורות שלמים קשרו לעולם הפטריות. עולם כמעט אינסופי של חיים, שאת רובו אפילו לא התחילו לחקור, שמוגדר על ידי הביולוגיה כממלכה נפרדת.

הפטריות הן מקור לתכונות בריאותיות עוצמתיות שמשמשות את האנושות אלפי שנים. מאחורי העולם הנסתר של הפטריות טמון ידע עתיק שנחשף היום במחקרים מודרניים, המציגים חידושים רפואיים מבטיחים.

תפטיר של פטריות | טבע בריא

הפטריות הן יצורים תבוניים בטבע

הפטריות אינן רק חלק מהמרקם האקולוגי, אלא מקיימות מערכות תקשורת מתקדמות בינן לבין עצמן ובינן לבין עצים וצמחים.

 

בניגוד לצמחים, לפטריות אין שורשים ובמקומם יש להם את מה שמכונה מיצליום או בעברית תפטיר. התפטיר הינה רשת חוטים המתפשטים מתחת לפני קרקע הגידול, ומחברים בין מושבות שונות של פטריות, ויש האומרים שברחבי הגלובוס כולו. התפטיר הזה מקיים מערכת הולכת חומרים ותקשורת גם עם הצמחים והעצים. על ידי המידע והמשאבים שעוברים ברשתות תת-קרקעיות אלה, מושבות הפטריות מסתגלות ומתאימות את עצמן לשינויים החלים בסביבתן. תכונות אלו מדגימות את האינטליגנציה והחכמה המסתורית של הפטריות.

 

חוקרים יפנים ערכו מחקר על מושבת פטריות, במהלכו מדדו את הפעילות החשמלית בפרי שלהן — החלק הנראה מעל פני הקרקע של הפטרייה. המחקר הראה כי הפטריות העבירו את המסרים באמצעות תגובה חשמלית.

Mushrooms Graph


הסגולות הרפואיות של פטריות

כדי לשרוד בטבע פיתחו הפטריות חומרים פעילים שמאפשרים להן להשמיד חיידקים, וירוסים ומזהמים אחרים. האנושות משתמשת בחומרים הפעילים מפטריות מסוימות לצורך ריפוי פיזי ורגשי, הזנה והתחדשות וחיזוק מערכות הגוף.

הפטריות מכילות מגוון רחב של חומרים ביואקטיביים שידועים בתכונותיהם הרפואיות:

שינוי עולם הרפואה באמצעות פטרייה

האנטיביוטיקה המוכרת לכולנו נמצאה בזכות הפטריות.

בספטמבר 1928 חזר אלכסנדר פלמינג, רופא וביוכימאי, מחופשה משפחתית וגילה שפטריית עובש זיהמה את תרביות החיידקים שחקר במעבדה. הוא גידל את העובש והתחיל לבדוק את ההשפעה שלו על תרביות חיידקים. התברר לו שמדובר בפטרייה מסוג פניציליום, שחומר פעיל מסוים שהיא מייצרת הוא הגורם להרג החיידקים. הוא קרא לחומר זה פניצילין - והשאר היסטוריה.

מאז גילוי הפניצילין פטריות נחקרות כמקור לתרופות נוספות שיכולות להתמודד עם מגוון רחב של מחלות.

מחקרים עכשוויים בוחנים את השפעתן של פטריות בטיפול במחלות ניווניות, בעיות נפשיות ומחלות כרוניות אחרות. הפוטנציאל הרפואי של הפטריות ממשיך להפתיע את עולם המדע והרפואה.

פטריות המרפא כיום

הפטריות מציעות לנו הזדמנות נדירה לחקור את המיסתורין והחוכמה של הטבע. עם כל מחקר חדש, אנו מגלים יותר על היכולות הרפואיות והביולוגיות של צורת חיים ייחודית זו, שממשיכה להשפיע על חיינו.

באתר טבע בריא תוכלו למצוא את החידושים האחרונים בתחום פטריות הבריאות שאומצו על ידי המדע בשנים האחרונות.

לקטגוריית פטריות מרפא בטבע בריא לחצו כאן >>





עמרית בן סירה (N.D, C.Ac, Re.Na) היא מומחית לנטורופתיה ורפואה טבעית, בעלת קליניקה לרפואה טבעית בגישה אינטגרטיבית (משולבת) 360º גוף-נפש כבר למעלה מעשרים שנה. מרצה ומנחה סדנאות בריאות inside-out על תזונה ואנטי-אייג'ינג בארץ ובעולם.