כיצד לבחור אבקת חלבון טובה

 

 

אבקת חלבון - בין המוצרים הנמכרים והפופולאריים ביותר עבור ספורטאים ומפתחי גוף בעשור האחרון. העניין הוא, שיש המון יצרניות, המון סוגים של אבקות חלבון: אבקות חלבון המכילות סוג אחד של חלבון, אבקת חלבון עם כמה חלבונים, אבקות חלבון המשלבות גם פחמימות ושומנים, אבקות חלבון עם כמות קטנה של של קלוריות ועוד… כדי שהפורמולה אכן תתאים לנו, עלינו לשאול את עצמנו מה הצרכים שלנו ומה אנחנו באמת רוצים מאבקת החלבון?

 

 

כיצד נתאים אבקת חלבון למתאמן

 

1. כמות חלבון - ספורטאים ומפתחי גוף זקוקים לכמות של בין 1.6-2.2 גרם חלבון למנת הגשה. ככל שהאימון חזק ועצים יותר, כך הגוף זקוק ליותר חלבון. ככל שמשקל גופנו גבוה יותר, כך הגוף זקוק ליותר חלבון.

 

2. כמות פחמימה- בעוד יש ספורטאים שמעדיפים כמות מאוד קטנה של פחמימות, האחרים מעדיפים קצת יותר. כמות הפחמימות תלויה בפחמימות האחרות שאנו משלבים בתפריט התזונה שלנו כמובן.

 

3. צרכים פיזיולוגיים ומטרת האימון- בנוסף, חשוב לבחון את המטרות שלנו מהאימון עצמו שכן יש אבקות חלבון המשלבות רכיבים נוספים כמו למשל חומצות אמינו מסוג BCAA, חומצת אמינו מסוג גלוטמין, תוסף קריאטין ועוד.  

 

בשלב הבא, חשוב לשים דגש ולבחור אבקת חלבון שמאושרת לשיווק על ידי משרד הבריאות, נקייה מחומרים משמרים, צבעי מאכל, מיוצרת במפעל אמין ומשווקת על ידי מרכז המקפיד על תנאי אחסון נאותים.

 

על מה נקפיד בעת בחירת אבקת החלבון 

 

סוגי חלבון

 

חשוב לוודא שהאבקה תכיל חלבון ביצה וחלבון מי גבינה.

אנחנו נשתמש בחלבון הביצה לשחרור איטי על מנת שהחלבון ישתחרר בגוף בצורה איטית ומבוקרת וכך נהיה בטוחים שהשריר מקבל אספקה שוטפת של חלבון ללא הפסקות, בשילוב חלבון מי גבינה לצורך ספיגה מיידית. השילוב של חלבון ביצה בתוספת חלבון מי גבינה הוא השילוב המבוקש ביותר בעולם כיום, הוא אינו מכביד על מערכת העיכול, מכיל רכיבים התואמים באופן ספציפי את הצרכים הפיזיולוגיים של ספורטאים, תומך בתהליך בניית מסת שריר אופטימאלית ומסייע בתהליך ההתאוששות של הגוף בזמן המנוחה.

 

"אבקה המכילה חלבון ביצה ומי גבינה: השילוב המבוקש ביותר בעולם כיום"

 

סוגי כשרויות

 

למי שחשוב הכשרות (וגם למי שלא), לפי כל הסקרים שנעשו בשנים האחרונות, הטעם והמרקם המועדפים ביותר על הצרכן בארץ הוא כשרות "חלב ישראל". נעשו בעבר נסיונות לשווק חלבונים בכשרויות חלב נוכרי אך כמעט כולם כבר ירדו מהמדפים. (למעט חלבוני אייזולט שהכשרות הנוכרית עדיין מהמבוקשות ביותר)

 

 

כמות החלבון במנה

 

הממוצע הנדרש הוא 25-26 גרם חלבון למנת הגשה. חלבון פחות מזה נחשב נמוך ומצד שני אין צורך ביותר מכך מכיוון שהגוף זקוק ליותר מכך. כמות של 25-26 גרפ חלבון היא הכמות אופטימלית לה הגוף זקוק מיד אחרי האימון

 

 

אריזה שומרת טריות

 

חלבון הוא רכיב הרבה יותר רגיש מגיינר ולכן חשוב מאוד להקפיד שיהיה ארוז במיכל אטום. הצריכה בשקיות מומלצת בעיקר לבישול או אפייה, או לצריכה מספר ימים בודדים מיום הפתיחה. במידה ויש צורך להחזיק את החלבון למעלה משבוע מיום הפתיחה - חשוב לוודא שהוא נשמר במיכל אטום. כמו כן, חלבון שאוחסן זמן רב בתוך שקית עלול לעבד רכיבים תזונתיים רבים שבעיקרם ויטמינים ומינרלים.

 

ממתיקים

 

כל מילה תהיה מיותרת בנושא הממתיקים, חשוב לבחור אבקה המכילה גם סטיביה בתוכה. אבקות המכילות שילוב של סוכרלוז וסטיביה נחשבות הכי מועדפות הן מבחינת הטעם והן מבחינה בריאותית

 

לצפייה במגוון אבקות החלבון - לחץ כאן