המודעות לגבי ניהול אורח חיים בריא עולה עם השנים, אורח חיים הכולל תזונה נכונה ומאוזנת - עשירה בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונטולת שומנים רוויים ומזון מהיר עם דגש על ביצוע פעילות גופנית יומיומית וכמובן הימנעות מעישון ומצריכת אלכוהול.

 

איפה הבעיה? ודאי מצאתם את עצמכם אומרים לעצמכם כל מיני חוקים וכללים לגבי אותו ניסיון לנהל אורח חיים שכזה כמו למשל ״ממחר אני מתחילה לאכול סלט עם כל ארוחה״, ״מעכשיו שום דבר לא מפריע לי באימון היומי שלי״ ועוד כל מיני הצהרות, אך הבעיה היא לא תמיד איתנו אלא עם ההרגלים שאימצנו לעצמנו עם השנים ועם דברים שמפתיעים אותנו בחיי היומיום.

 

למשל, בבוקר תכננו לעצמנו שבערב נכין סלט עשיר בירוקים, בתוספת גוג’י ברי, עגבניות שרי , אבוקדו ועוד שלל דברים טובים ברוטב דל שומן. בפועל מה שקרה הוא שנתקענו בפגישה בעבודה ומצאנו את עצמנו גוועים ברעב כך שאחרי הפגישה כבר לא היינו מסוגלים לחכות עד לרגע שבו נגיע הביתה והסלט יהיה מוכן, אז חטפנו משהו על הדרך. כמובן שזו רק דוגמא ויש עוד המון הרגלים או מצבים בחיים ששמים לנו באמצע הדרך סוג של מכשול.

 

אז מה עושים? משנים הרגלים

פעמים רבות החיים שלנו עובדים על מצב אוטומט. כלומר אנחנו מגיבים לכל מיני מצבים שקורים בחיים שלנו בצורה אוטומטית, ממש כחלק בלתי נפרד מהשגרה ולא תמיד עוצרים וחושבים - האם זה מתאים לנו, האם זה משרת אותנו, האם זה נותן לנו משהו כמו שנתן לנו בעבר וכדומה. מה זה הרגל? הרגל הוא למעשה סוג של תבנית. תפקידה של התבנית הוא למעשה לדאוג שנחזור על הפעולה שוב ושוב מה שגורם למצב שבו אנו מקבלים את אותה התוצאה. לכן, כדי לשנות את המציאות שלנו, עלינו לשנות את ההרגלים שלנו וזה נכון לגבי ניהול אורח חיים בריא. לדוגמא, אם עד היום התרגלתם לאכול ארוחת ערב בשעה 21:00, כי אתם גם ככה לא מצליחים להיכנס למיטה לפני השעה 24:00 בלילה, זה הזמן לשנות הרגלים כי הרי מראש אנחנו רוצים לאמץ לעצמנו הרגלים בריאים. מעתה, שנו את ההרגל, נסו לאכול ארוחת ערב בשעה 19:00 ואז אולי גם תצליחו להקדים את זמן השינה שלכם לשעה 22:30. בכדי לשנות הרגלים עלינו לפרק את ההרגל שלנו לגורמים ולנסות בעצם לבטל את המצב האוטומטי עליו דיברנו קודם לכם. לחשוב, לשנות, להבין איך אנחנו יכולים לעשות את הדברים אחרת לכדי מצב שיתאים לנו עכשיו.

 

אז הנה כמה הרגלים מעולים שאתם יכולים לאמץ לעצמכם, הרגלים לחיים בריאים. . .

1.      הכינו לעצמכם בכל בוקר שייק (הקפידו שאין יותר מפרי אחד שכן פירות מכילים כמויות גבוהות של סוכר). ברשת יש קשת רחבה של מתכונים לשייקים ירוקים - נסו את זה.

2.      החליטו על שעות מסוימות בהן המסכים (סמארטפונים, טאבלטים, לפטופים, טלוויזיות) מחוץ לתחום.

3.      החליפו את המזרן הישן (מעל 6 שנים) במזרן חדש אורטופדי התואם למבנה הפיזיולוגי שלכם.

4.      הקפידו בכל יום לצאת מהבית עם 2 תפוחים, 2 מלפפונים, 2 גזרים, בקבוק מים וכריך מלחם מלא בשילוב ממרח כמו טחינה/אבוקדו בתוספת חביתה/טונה/חזה עוף.

5.      אם אתם יושבים שעות רבות מול המחשב, צפו בסרטונים ובצעו אחת לשעתיים מתיחות על הכסא או במידת האפשר במשרד והקפידו לחזק את הגוף בכל הזדמנות .

6.      שבת הוא יום הקודש - החליטו שביום זה אין אתם עונים למיילים, אין אתם עונים לטלפונים שקשורים לעבודה ואתם עושים לפחות משהו אחד לנשמה שלכם - שיעור יוגה או כל פעילות אחרת שעושה לכם טוב.

7.      אם אתם סובלים מבעיות והפרעות שינה אמצו לעצמכם תרגול של דמיון מודרך לפני השינה, לא תאמינו מה זה יעשה לשינה שלכם.

8.      אל תכניסו אויבים הביתה - מה שאתם קונים בסופר, זה מה שאתם אוכלים ולכן הסתכלו על רשימה הערכים התזונתיים של המוצרים השונים ונסו להימנע מרכישה של מוצרים המכילים כמויות גבוהות של חומרים משמרים, צבעי מאכל, שומנים רוויים וכדומה.

9.      הקפידו על סביבת עבודה נכונה - העיניים בגובה המחשב, הגב צמוד לכסא כאשר יש תמיכה לקשת של הגב, הרגליים מונחות על הרצפה ב-90 מעלות כאשר יש להיעזר בכרית או שרפרף במידת הצורך, הכתפיים משוכות כלפי מטה והנשימה לא נעצרת.

10.  הרגל אחרון - בכל שבוע החליטו שאתם עושים משהו שהוא מחוץ לאזור הנוחות שלכם, זה יכול להיות כל דבר שובר שגרה.