לא כולנו התברכנו ביכולת להגיע למקום חדש, לדפוק חיוך של בר רפאלי ולנסות להשיג חברים חדשים. הסביבה בה אנו גדלים משפיעה מאוד הן על הדימוי והביטחון העצמי שלנו והן על האופי שמתגבש כבר בגיל קטן מאוד. חלקנו פתוחים ויכולים באופן אוטומטי לפתוח שיחה עם אדם זר בעוד אחרים קצת יותר סגורים ולכן בחרנו לתת לכם כמה טיפים שיסייעו לכם לשפר יכולות חברתיות.אז בכדי לשפר מיומנויות חברותיות חשוב מאוד קודם כל להבין - מהן בכלל?

 

מיומנויות חברתיות הן בראש ובראשונה היכולת של הילד או האדם באופן כללי להתערות בחברה, להתברג בה, להשתלב בתוך חברה של אנשים ובעצם לאפשר לעצמו להשיג כל מיני דברים ולארגן לעצמו את הסביבה באופן שיטיב עימו.

 

אז על פי מחקרים, היכולת לפתח קשרים חברתיים נמצאת שם עוד משחר ילדותנו ועד גיל שנתיים. בתור ילדים אנו לומדים להפעיל את הסביבה שלנו ולספק את הצרכים שלנו בכל מיני דרכים ולמעשה בודקים את הגבולות שלנו כל הזמן. כשאנו מפילים בכוונה מוצץ, מחליטים שבא לנו ביצת עין במקום המקושקשת שכבר אמא הכינה ומנסים לראות עד איפה אפשר למתוח את החבל, זה בדיוק זה-הכרת הסביבה שלנו ובדיקה עם עצמנו איך אנו משתלבים שם. זה המקום שלנו בתור הורים לחזק את הביטחון והדימוי העצמי של הילד שלנו ומנגד להציב גבולות לאורך כל הדרך.

 

אפשר גם להגדיר יכולות חברתיות כמניפולציה שכן אנו מנסים על ידי חיוך, שפת גוף, הנהון ושאר פעולות לנתב את החברה לכיוון שיעזור לנו. את המניפולציות אנו בתור ילדים לומדים גם בניסוי ותהייה וגם בחיקוי. לכן אנחנו ההורים מהווים מודל חשוב ולכן כאשר לנו יש איזשהו קושי בקיום מיומנויות חברתיות לרוב גם הילד שלנו יתקשה ליצור אינטרקציה עם הסביבה שלנו.

 

אז איך עובדים על זה?

הדרך הטובה ביותר לפתח מיומנויות חברתיות או לחזק את היכולת ליצור אינטרקציה עם אנשים בחברה שלנו היא פשוט להתחיל מהבסיס. עבודה על יציבה נכונה, שפת גוף, יכולת עמידה וישיבה יסייעו המון שכן ברגע שאנחנו מפתחים את שפת הגוף שלנו למקום של ביטחון, זה מה שאנחנו משדרים החוצה ואז הרבה יותר קל ליצור את האינטרקציה הזו ממקום טבעי - זה הבסיס. ניתן לעבוד על זה עם בעל מקצוע או עם מישהו שמבין בפסיכולוגיה כי זה בא הרבה פעמים ממקום של חוסר ביטחון. בנוסף, כדי שנוכל לבוא באינטרקציה עם אנשים, עלינו להיות בחברה שלהם ולכן חשוב וכדאי לייצר לעצמנו סיטואציות בקבוצה. אם נלך להרצאות, לחוגים, נעשיר את היום שלנו בכל מיני סיטואציות שאינן מבודד נוכל לאט לאט, שלב אחר שלב לפתח ולחזק את המיומנויות החברתיות שלנו. בנוסף, חשוב מאוד תוך כדי התהליך לנסות ולשפר את היכולת שלנו להקשיב ולהתרכז. הרי אנשים אוהבים לדבר על עצמם, אוהבים לספר על חוויות שקרו להם לטוב ולרע, לכן כדי שנהייה מסוגלים להכיל מישהו אחר ולתקשר איתו עלינו להיות יכולים גם להקשיב לו ולהתרכז בדברים שהוא אומר. זו הסיבה שקיים קשר ישיר בין אנשים הסובלים מבעיות קשב וריכוז לכאלה המתקשים לקיים אינטרקציות בסביבה שלהם. בנוסף, אם אנחנו מודעים לכל מיני רגשות שאנו חווים לעיתים תכופות כמו כעס, עצב או אימפוליסביות, אם רק נדע לווסת את הרגשות הללו ולהיות מודעים אליהם נוכל להגביר את היכולות החברתיות שלנו.