מכירים את התחושה הבאה: אתם יושבים לכם בניחותא אחרי יום עמוס ואינטנסיבי, בדיוק נרדמתם ממש טוב במיטה הרכה או אפילו נמצאים באמצע ביצוע הפעילות הגופנית שלכם ופתאום - השריר מתכווץ. סוג של תפיסות כזו שגורמת לכאב חד, בעיקר בשרירי הרגליים אך לא רק. למה זה קורה, איך זה קורה ומה אפשר לעשות - על כך בפוסט הבא.


אז מה התכווצות של השריר?

השריר שלנו מעוצבב. יש בו יחידות תנועה, סיבים ויש עצבים שמגיעים לכל שריר. כאשר אנו רוצים לבצע תנועה מסוימת, המוח שלנו נותן לשריר פקודה להתכווץ. הפקודה מגיעה כמובן דרך מערכת העצבים אל השריר, מכווצת את יחידות התנועה הללו וכך נוצרת כל תנועה שאנו מבצעים בעצם. זו כמובן התכווצות רצונית של השריר. התכווצות בלתי רצונית, כלומר לא כאשר רצינו לבצע תנועה מסוימת זה מה שאנחנו מרגישים כאשר השריר מתכווץ וגם כואב לנו מאוד. אמנם אין תיאוריה אחת המסבירה מדוע הדבר הזה קורה אך ברור לכולם כי ככל שהגירוי של העצב אל האיבר או השריר יותר גדול כך התדירות של ההתווצויות הללו הלא רצוניות - עולה.

איך זה קורה?


למעשה, תהליך ההולכה העצבי תלוי בריכוזים של מלחים שונים בגוף שלנו וכך עובר האות לאורך העצב ובשריר. זו הסיבה ששינויים במאזן המלחים בדם, בעיקר מינרל המגנזיום שאחראי על תהליך הרפיית השריר, יכולים לעודד מצב של התכווצות שרירים.


יש שתי קבוצות הנמצאות בסיכון גבוה יותר למה שמכונה התכווצויות שרירים בלתי רצוניות:


  1. אתלטים

  2. חולים הנוטלים תרופות משתנות

אחת הדרכים שהוכחו כמונעות את התופעות הזו היא פשוטה וקלה - נטילת תוסף מגנזיום ולאו דווקא צריכה של כדורים לשרירים תפוסים הנמכרים בכל מיני מקומות. מגנזיום הוא מינרל שאין אנו יכולים לדעת את מצבו בגוף שלנו מבדיקת דם פשוטה אבל כן אנחנו יודעים שאחוז גבוה מהאנשים סובלים ממחסור שלו.


למה?


  1. המינרל נוטה ״לברוח״ בשתן, זו גם הסיבה ששתי הקבוצות הללו נמצאות בסיכון גבוה יותר

  2. בשנים האחרונות המים שאנו שותים עוברים תהליך של התפלה מה שגורם לנו לצרוך הרבה פחות מגנזיום

  3. התזונה שלנו דלה במגנזיום

מכיוון והגוף זקוק למינרל הזה בכמויות גבוהות יחסית, בין 300-700 מיליגרם ביום, מומלץ לצרוך תוסף מגנזיום.


חברת נוטרי די פיתחה 3 פורמולת ייחודיות של מינרל המגנזיום


  • מגנזיום בריכוז גבוה
  • מגנזיום ציטראט לספיגה תוך תאית
  • מגנזיום לספורטאים

צריכה של המינרל באופן קבוע מסייעת למנוע מצב של מחסור במינרל, מחסור אשר גורם למגוון של תסמינים ותופעות לוואי כמו למשל מיגרנות, כאבי ראש, עייפות ותשישות, מחסור באנרגיה, התכווצויות שרירים ושרירים תפוסים, שינויים במצב הרוח, קשיים בריכוז ועוד…