מגנזיום: מינרל החיים
מגנזיום הוא מינרל מהותי עבור גופנו, בעיקר משום שהוא משתתף במספר לא-מבוטל של תהליכים, המתבצעים בו יום-יום. כיום ידוע כי אנשים רבים בעולם סובלים ממחסור גדול של מגנזיום בגופם, בעיקר בשל תזונה לקויה, קושי בספיגה, מחסור של מגנזיום במיי השתייה או בשל מזג אוויר חם מהרגיל (הרבה מגנזיום מופרש מחוץ לגופנו, דרך הזיעה שלנו).
לפני שאנחנו מתחילים לקחת כל תוסף או תרופה חדשים, תמיד מומלץ ראשית להיוועץ ברופא.סימנים למחסור מגנזיום בגופנו:
- שינויים מהותיים בלחץ הדם, במערכת השלד ובעצמות.
- התכווצויות שרירים לא-רצוניות בזמן השינה או במהלך פעילות גופנית.
- מתרחשות הפרעות קצב.
- כאבי ראש קשים ומיגרנות, תחושות תכופות של עייפות ונדודי שינה.
- כאבי גב וכאבי שרירים.
- הפרעות במערכת העיכול כגון עצירות, עיכול איטי ובטן נפוחה.
מגנזיום כתוסף חיוני בהיריון
מגנזיום ציטראט הוא תוסף החיוני לגוף באופן כללי, אך קריטי לאישה בהיריון, עקב מספר סיבות:
- מפחית לחצים - האישה בהיריון סובלת מלחצים רבים טרם ההיריון. גם במהלך ההיריון, מעבר ללחצים הנפשיים המתלווים לבוא הילד, האישה חווה שינויים קיצוניים באיזון ההורמונלי שלה, על בסיס יומיומי.המגנזיום מסייע לווסת מוליכים עצביים והורמונים שונים במוח, מה שמסייע לנו להרגיש נינוחים ושלווים יותר– מה שאנחנו ממש זקוקות לו בעת ההיריון ולקראת הלידה.
- כאבי מחזור - כאשר אנו נמצאות בגיל הפוריות, אנו עלולות לסבול מכאבים עזים יותר בעת מחזור, עקב מחסור של מגנזיום.
- הרפיית שרירים - למגנזיום תפקיד מרכזי בפעולת ההרפיה של השרירים בגוף. על ידי כך, הוא מסייע לנו להיות נינוחות יותר ומאפשר למחזור הדם שלנו להישאר מהיר ותקין. על ידי כך, כמויות יפות של מינרלים וויטמינים מגיעות לעובר. מעבר לרוגע שהפעולה משרה עלינו, יש לציין כי הכוונה ב"שרירים" כאן, היא גם לשרירי הרחם – משמע שכמויות יפות של מגנזיום בגוף, יכולות אפילו למנוע לידה מוקדמת ולסייע לנו לשמור את תהליך ההיריון עד סופו. ישנם מחקרים המאמתים את המידע הזה: הממצאים הראו כי נשים בעלות רמות נמוכות של מגנזיום, ילדו מוקדם יותר.
- התפתחות העובר– כדי שהעובר יתפתח כיאות, עלינו להעשיר את גופנו במינרלים וויטמינים כגון המגנזיום. המגנזיום תורם לבניית מערכת השלד של העובר ועוזר לו לקבל את השומנים והחלבונים שהוא זקוק להם.
מחסור במגנזיום עבור האישה בהיריון הוא מסוכן מאוד, עבורה ועבור העובר. לכן, עלינו להקפיד לבחון את רמות המגנזיום שלנו במהלך ההיריון ואולי אפילו להיוועץ ברופא בנושא.