נשירת שיער, שיער דליל, מפוצל וחסר ברק - מי מאיתנו לא מכירה את זה. מסתבר, שחלק גדול מהתופעות האלה נגרם על ידינו. ריכזנו כמה טיפים חשובים שאתן יכולות ליישם ביומיום כדי לשמור על בריאות השיער שלכן

כשזה מגיע למראה שלנו, לכל אחת מאיתנו יש צרכים אחרים. מה שאת עושה כדי לטפח את הגוף שלך לאבהכרח יעבוד עבור נשים אחרות. זה נכון במיוחד כשמדובר בשיער, כי לכל אחת מאיתנו יש סוג שיער,קרקפת, ואורח חיים שונה משל השנייה.

ולמרות זאת, יש כמה "טעויות שיער" שכולנו נופלות בהן. אבל אל דאגה, אנחנו כאן כדי לספק לכן פתרונות.

חם, מתחמם, נשרף!

עיצוב שיער באמצעות חום - בפן, מחליק או מסלסל, עלול להרוס את השערות שלנו לאורך זמן, במיוחד אםזה משהו שאנחנו עושות כל יום.

 

שימוש בחום ישיר על השיער שובר למעשה את קשרי הקרטין, החלבון שמזין את השערה ובעזרתו היא צומחת. השבר הזה הוא מה שמאפשר לשערה להתעצב באופן הרצוי. אך מעבר תדיר בין שיער מתולתל לחלק ולהיפך, פוגע בקשרי השיער יותר ויותר, והשיער מתחיל להיראות מפוצל וחסר חיים.בנוסף, שימוש ממושך במכשירים מחממים לעיצוב השיער עלול לפגוע בקוטיקולה - השכבה החיצונית העליונה המגנה על זקיק השערה - ולהשאיר עליה סימני שחיקה. יש כאלה הטוענים שסימני שחיקה אלההם אפילו יותר מזיקים מצבעי שיער.

אז מה עושים?

דואגים להשתמש בתכשירים שמצפים את השערה בשכבת הגנה ומחדירים לה לחות ונוגדי חמצון,שיוצרים הפרדה בין השיער לטמפרטורות הגבוהות. שימו לב למרוח את התכשירים על כל השיער, ולא רק בחלקו הקדמי, כדי לקבל לתוצאה אופטימלית.

לתוסף מומלץ לשמירה על בריאות השיער לחצו כאן >>

 

מסכה זה מספיק?

שימוש במסכה טובה לשיער יכול להוסיף לו לחות והזנה, אבל זה לא מספיק כדי להבריא שיער חלש ושבור. בדומה לכך - גם קרצוף הקרקפת בפילינג ייעודי, מסיר אמנם תאים מתים וממריץ את צמיחת השיער, אב ללא באמת גורם לצמיחת שיער בריא מהשורש.

אז מה עושים?

שימוש חיצוני בחומרים איננו תחליף לטיפול בתופעה מתוך הגוף. כלומר – יש צורך להזין את השיער מבפנים. הדרך היעילה לעשות זאת היא ליטול תוספים כמו קולגן וביוטין.

קולגן מעודד את הבנייה של החלבונים המחזקים את זקיקי השיער, וכן את שכבת העור בקרקפת האחראית על שורשי השיער. הקולגן ממלא תפקיד חשוב בתמיכה בזקיק השערה. במהלך שלב הצמיחה שבמחזור חיי השיער, רמות הקולגן עולות סביב בסיס הצמיחה של זקיק השיער, עד לאחר התבגרות הזקיק.

הגוף ממשיך לייצר קולגן כדי להגדיל שוב את רמת הקולגן הנחוץ שוב לשלב הבא של צמיחת השיער. מגיל 30 ואילך, הגוף מייצר פחות ופחות קולגן. תוספי קולגן עשויים מפפטידים, שהם בעצם שרשראות קצרות של חומצות אמינו - אבני הבניין של הקרטין, החלבון שכאמור מרכיב את השיער.

צריכה יומיומית של תוסף קולגן שומרת על רמת הקולגן בגוף, וכך נשמרת יכולתו לחזק את השיער גם כשאנו מתבגרים. 

ביוטין הוא ויטמין B7, הנקרא גם ויטמין H, וממלא גם הוא תפקיד מרכזי בתהליך צמיחת השיער. הביוטין נדרש לצורך יצירת חלבונים כמו קרטין וקולגן מחומצות אמינו. לכן הוא חיוני לבריאות השיער. מחסור בביוטין בגוף עלול להוביל לנשירת שיער.

הביוטין מסיס במים ולכן איננו נאגר בגוף, ועל כן יש לצרוך אותו באופן קבוע ויומיומי. מומלץ לשלב צריכה של תוסף קולגן המכיל גם ביוטין. שני רכיבים האלה פועלים באופן סינרגטי ומזינים את השיער, העור והציפורניים.

להמלצה על תוסף קולגן עם ביוטין לחצו כאן >>

נשירת שיער, שיער דליל - איך פותרים? | טבע בריא

ומה עם הקרקפת?

בשנים האחרונות עלתה המודעות לטיפול בקרקפת, אך על אף שפע מוצרי הטיפוח הייעודיים עבורה, חלק מאיתנו עדיין מתעללים בה. בין אם מדובר בקרקפת שהצטברו עליה עם הזמן שאריות של חומרים לשיער וזקוקה לפילינג הגון, או בצד השני של הספקטרום - קרקפת שניקו אותה יתר על המידה, ופגעו בייצור החלב הטבעי שלה.


אז מה עושים?

מאבחנים את מצבה של הקרקפת ומה היא "מספרת". הסימנים לקרקפת שזקוקה לניקוי ושפשוף הםהצטברות של פתיתים שעוותיים גדולים, לעומת פתיתים קטנים ולבנים שמצביעים על קרקפת יבשה מדי שצריכה שימון.

לסיכום, שימוש במסכה וטיפול בקרקפת מסייעים אמנם לתיקון הנזקים שאנו גורמים לשיער, אך באופן חיצוני בלבד. צריכה יומיומית של תוסף קולגן המכיל גם ביוטין שומרת על בריאות השיער מבפנים. חשוב להקפיד ליטול תוסף קולגן בשחרור מושהה, שספיגתו בגוף יעיל היותר כי הגוף מקבל מנות קצובות במהלך היום ולא בבת אחת.

בנוסף, השחרור המושהה מאפשר לקולגן ולביוטין לעבור את חומציות הקיבה ולהשתחרר בצורה מבוקרת במעיים, מה שיגרום להם להגיע לאזורי המטרה במהלך רוב שעות היממה.

לתוסף קולגן וביוטין בשחרור מושהה לחצו כאן >>