השום הוא כבר מזמן לא רק תרופת סבתא או מרכיב שמשדרג מאכלים רבים. הוכח מדעית באלפי מחקרים, שהוא יעיל בטיפול בבעיות בריאותיות רבות. אך כדי שהוא לא יאבד את סגולותיו הטיפוליות צריך לצרוך אותו חי, וכולנו מעדיפים לוותר על התענוג. מוצר שפותח בטכנולוגיה חדשנית מאפשר לנו לצרוך שום בלי הטעם והריח שלו, ולהוסיף אותו מדי יום לסלט של הבוקר כדי לחזק את הגוף

שום נחשב לתרופת הסבתא האולטימטיבית, וטעמו הדומיננטי מעשיר מאכלים רבים. אלפי מחקרים מדעיים שנעשו על שום, מצאו שלפקעת הזו יש מגוון רחב של סגולות בריאותיות.

יתרונותיו הבריאותיים של השום מתחילים למעשה ברגע החיתוך או הכתישה שלו - אז משתחררת מולקולת האליצין. אליצין הוא החומר הפעיל המרכזי בשום, ומדענים קבעו שהוא נוגד חמצון חזק במיוחד. משום כך, מיוחסות לו תכונות ריפוי רבות.

מלבד אליצין, השום עשיר גם בוויטמינים ומינרלים רבים, כמו אשלגן, סידן, נתרן, מגנזיום, סלניום והוויטמינים B6,C  ו-D. מרכיבים אלה הופכים את השום ליעיל בחיזוק המערכת החיסונית, מלחמה ברדיקלים חופשיים והאטת תהליכי ההזדקנות של הגוף. התרכובת הגופרית בשום משפיעה על תהליכים ביולוגיים מסוימים ומסייעת בתהליכי ניקוי רעלים.

מחקרים מראים כי צריכת שום באופן קבוע מאזנת את רמות הסוכר בדם, מסייעת בהתמודדות עם סכרת וטרשת עורקים ומורידה את הסיכון לאוטם שריר הלב. כמו כן, הוכח שנוגדי החמצון הרבים שבשום מסייעים בהתמודדות עם מחלות כמו אלצהיימר ודמנציה.


מחקרים
אחרים מצאו, כי בקרב נשים שצרכו שום כחלק מהתפריט התזונתי שלהן, נמצאו רמות נמוכות יותר של דלקת מפרקים ניוונית (Osteoarthritis) במפרק הירך. כמו כן, במחקרים נמצא שצריכה של שום יכולה להקל על כאבי מחזור, זיהומים וגינליים ויבלות באברי המין.

הטכנולוגיה שמוציאה מהשום את המיטב (וגם את הטעם והריח)

כדי שהשום יהיה אפקטיבי ולא יאבד את סגולותיו הבריאותיות, צריך לצרוך אותו חי ולא מבושל - וזה קשה לרובנו, בגלל ריחו העז וטעמו החריף. כמו כן, צריכת כמות גדולה של שום טרי לא מומלצת לאנשים שסובלים מצרבות ומחומציות בקיבה.


כדי להתגבר על בעיות אלה וליהנות מסגולותיו הבריאותיות של השום, מומלץ לצרוך אותו בכמוסות ללא טעם וריח. הכמוסות היעילות ביותר הן כמוסות שום עם ציפוי חדשני המבטיח, שהתפרקות החומר הפעיל בשום תתבצע רק במעיים, ולא תיהרס בחומציות הקיבה.

להנחה על כמוסות שום מומלצות לחצו כאן >>
שום


3 סיבות חשובות להוסיף כמוסות שום לסלט של הבוקר

1. הוא מסייע בהפחתת הסיכון להיווצרות טרשת עורקים והצטברות כולסטרול בכלי הדם

מחקרים מוכיחים
ששום מסייע באיזון השומנים בדם ומפחית את הסיכון לקרישיות יתר, לחץ דם גבוה ומחלות לב וכלי דם. בנוסף, האליצין שבשום מונע הצטברות ושקיעה של כולסטרול בדפנות כלי הדם. עוד הוכח, שהשום מסייע גם בהורדת רמות ה-LDL (הכולסטרול הרע) ובכך מוריד את הסיכון לשבץ.

2. הוא בעל תכונות אנטי זיהומיות עוצמתיות ויעיל במלחמה בחיידקים, וירוסים ופטריות

האליצין שבשום מעודד ייצור של כדוריות דם לבנות, החשובות למניעת דלקות וזיהומים. כמו כן, הוא בולם ומנטרל אנזימים החיוניים לחיידקים ולפטריות, לרבות קנדידה. בנוסף, מחקרים מראים כי נטילת שום ביחד עם ויטמין C יעילה בטיפול בשפעת, הצטננות ומחלות בדרכי הנשימה.

3. הוא מסייע במניעה וטיפול בפרזיטים במערכת העיכול

השום משמש כאנטיביוטיקה טבעית נגד טפילים כמו תולעי מעיים, מגן על רירית מערכת העיכול ומזרז את תהליך העיכול על-ידי זירוז הפרשת מיצי עיכול.

לסיכום – השום הוא לא רק תרופת סבתא, הוא הוכח מדעית כמחזק חיוני לגוף. אם לא בא לכם לאכול שום חי כל יום אנחנו ממש מבינים אתכם, אבל זה לא תירוץ. הוסיפו את כמוסות השום מדי יום לסלט של הבוקר, ותיהנו מאותן סגולות בריאותיות של השום הטרי.

חשוב מאוד ליטול כמוסות שום עם ציפוי מיוחד, המבטיח שהרכיב הפעיל לא ייהרס בחומציות הקיבה.

_________________________________________________________________
מאיה בן שושן משמשת בשנים האחרונות ככתבת בריאות במגזין טבע בריא.
היא בעלת תואר שני בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם ניסיון רב שנים ככותבת, עורכת ויוצרת תוכן לדיגיטל ולטלוויזיה בתחומי הבריאות, ה-wellness והלייף סטייל.