המידע שלפניך הינו מידע מקצועי המבוסס מחקרית לצרכי העשרה על תכונות מינרלים בצורתם הטבעית, לפי המידע העדכני הקיים בנושא כיום בעולם. יובהר כי המידע מתייחס לרכיבים באופן כללי ואינו מתייחס לתוסף תזונה זה או אחר, ואיננו מהווה המלצה לצריכתם בין אם בצורתם הטבעית ובין אם באמצעות תוסף תזונה כלשהו.
על מינרל המגנזיום
מגנזיום הוא מינרל המשתתף בכ-300 תהליכים כימיים רבים בגוף, ויש לו תפקיד חשוב בוויסות שרירי השלד ורמות הסוכר בדם. כמו כן, הוא לוקח חלק בתהליכי מטבוליזם ובסנתוז חלבונים החשובים לבניית התאים בגוף. בנוסף, מגנזיום שומר על לחץ דם תקין, מגן על המערכת ההורמונלית בגוף וחיוני לתקינות הלב. ייצור וצריכה מוגברים של מזון תעשייתי עלולים ליצור מצב של חוסר במגנזיום ולהוביל לליקויים בתפקודו התקין של הגוף, כי במזון התעשייתי המעובד אין מספיק מגנזיום. גם הקפאת מזון מפחיתה את כמות המגנזיום שבו, ובבישול המזון מאבד כ-70% מתכולת המגנזיום. על פי נתוני מב"ת של משרד הבריאות, צריכת המגנזיום בארץ נמוכה בכל הגילאים. הסיבה היא שבישראל, אחוז גבוה מאוד של מי השתייה לצריכה הביתית מותפלים, ומכילים ריכוזים אפסיים של מגנזיום ומינרלים נוספים. המים המותפלים בארץ משמשים גם לצורך השקיה חקלאית. בנוסף, רוב הגידולים עוברים ריסוס, ובגלל הרעלים ונזקים סביבתיים אחרים יורדת יש רמה נמוכה של מגנזיום בגידולים חקלאיים למאכל, ובמוצרים מהחי. בנוסף, החשיפה לחום גורמת לאיבוד מגנזיום בזיעה, ומצבי לחץ ומתח ממושכים גורמים לאיבוד מגנזיום בשתן בגלל העלייה ברמת האדרנלין. גם לגיל השפעה על תכולת המגנזיום בגוף, וככל שאנו מתבגרים הגוף מתקשה לספוג מגנזיום והכמות שלו בגוף הולכת ופוחתת. בנוסף, תרופות מסוימות ומחלות נלוות כמו סוכרת גורמות לירידה בכמות המגנזיום בגוף. מחסור במגנזיום עלול לגרום להתכווצויות שרירים, עייפות כרונית, נדודי שינה, חרדות, מיגרנות, עצירות, בחילות ומחזור לא סדיר. מחקרים מראים כי רמות נמוכות של מגנזיום עלולות להוביל למספר מחלות כרוניות כגון אלצהיימר, סוכרת מסוג 2, יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם [2].
השפעת מינרל המגנזיום על הלב
מחקרים מראים כי למינרל המגנזיום יש תפקיד חשוב בתפקוד הלב וכלי הדם. כאשר יש כמות מספקת של מגנזיום בגוף והוא נספג בצורה נכונה, הוא לא מאפשר לטסיות הדם להתקרב אחת לשנייה, מה שלמעשה מקטין את היווצרותם של קרישי דם שחוסמים את העורקים, מעלים את לחץ הדם ולעיתים אף הופכים את קצב הלב ללא סדיר [3]. מינרל המגנזיום יעיל להסדרת קצב הלב ולפעילותו התקינה, כי הפרעות קצב עלולות להוביל גם לדום לב פתאומי. הוא יעיל גם בשמירה על לחץ דם תקין, כי שריר הלב מתאמץ פחות, מה שגורם לו לצרוך פחות חמצן והדם זורם בצורה חופשית.
השפעת מינרל המגנזיום על סוכרת
במחקרים נמצא שמינרל המגנזיום מסייע למנוע סוכרת, ולשלוט ברמת הסוכר והרגישות לאינסולין אצל חולי סוכרת [4] [5].
מינרל המגנזיום חיוני לספורטאים
מינרל המגנזיום לוקח חלק ביצירת תהליכי בנייה וחידוש של שרירים ורקמות שנפגעו כתוצאה מפעילות גופנית עצימה. כמו כן, הוא מעלה את רמת חילוף החומרים בגוף ומחדש את מאגרי האנרגיה בזמן מנוחה. מחקרים מראים כי מינרל המגנזיום משפר ביצועים ספורטיביים. חוסר במגנזיום מוביל לחולשה של שרירי השלד המביאה לירידה בכושר גופני. הוא עלול גם לגרום להתכווצויות שרירים, להיתפסות שרירים ולכאב [6]. מינרל המגנזיום מאפשר לשרירים לקבל אנרגיה ולהתחזק, להקל על התכווצויות ודלקות שרירים, לסייע בהתאוששות לאחר האימון ולשפר ביצועים.
להלן המחקרים הרלוונטיים. תמיד מומלץ לקרוא ולהתרשם מהמידע:
|