
מגנזיום אוקסיד 520 מ"ג לספיגה יעילה במיוחד
מחקרים מראים כי מגנזיום אוקסיד נספג ביעילות רבה יותר בגוף מאשר כל צורת מגנזיום אחרת
מגנזיום הוא בין המינרלים החשובים ביותר שקיימים בטבע, זאת משום שהוא משתתף באין ספור תהליכים כימיים בגוף, מסייע בתפקוד תקין של הלב, כלי הדם ומערכת העצבים ואף אחראי להתפתחות תקינה של העצמות.
מחקרים רבים מדברים על העובדה שמגנזיום אט אט נעלם מהמזון אותו אנו צורכים ורמתו בירקות ובגידולים נעשית פחותה בשל הידלדלות האדמה, העובדה שרוב הגידולים עוברים ריסוס, בשל רעלים ובשל נזקים סביבתיים אחרים. בנוסף, ייצור וצריכה מוגברים של מזון תעשייתי עלולים ליצור מצב של חוסר במגנזיום ולהוביל לליקויים בתפקודו התקין של הגוף.
כמו כן, ככל שאנו עולים בגיל הגוף מתקשה לספוג מגנזיום שנחשב לכל כך חשוב עבורנו.
היתרונות של המגנזיום
חיוני ללב חזק ותקין. נמצא קשר שלילי בין רמה אופטימאלית של מגנזיום בגוף לבין הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם. מגנזיום מטפל בהתקפי אסתמה קשים, מחסור שלו עלול לפתח אסתמה.מעלה את רמות הסרוטונין במוח.מסייע למנוע סוכרת, שולט ברמת הסוכר והרגישות לאינסולין אצל חולי סוכרת. מחקרים קליניים מוכיחים כי כמות אופטימאלית של מגנזיום בגוף משפרת כאבי שרירים וגידים כרוניים (פיברומיאלגיה) ואף מונעת אותם. מקצר תהליכי החלמה ממחלות וניתוחים. מגנזיום בשילוב של תפריט עשיר בירקות, פירות ומוצרי חלב דלים בשומן מסייעים לשמור על לחץ דם תקין משום שכל המזונות האלה עשירים בסידן ואשלגן אשר חשובים בשילוב עם מגנזיום.מגנזיום מסייע למנוע מיגרנות או לחילופין לקצר את משך המיגרנה.
רכיבים טבעיים ללא תופעות לוואי, 100% טבעונית ללא מוצרים מן החי NON-GMO.

תפקידיו של מגנזיום בגוף
מגנזיום הוא מינרל שנמצא בכל מקום בגוף שלנו והוא מגיב לתהליכים ביוכימיים אשר לוקחים חלק יחד עם האנזימים שנמצאים בתאים. מגנזיום לוקח חלק בתהליכי המטבוליזםובסנתוז החלבונים,אשר חשובים ליצירת תהליכי בנייה, גדילה וצמיחה של התאים בגוף האדם. כמו כן, למגנזיום תפקיד חשוב בוויסותם של שרירי השלד ושל רמות הסוכר בדם,והוא שומר על לחץ דם תקין, מגן על המערכת ההורמונלית בגוף ואחראי על פירוק מולקולת האנרגיה ATP
כיצד מגנזיום משפיע על הלב
העיסוק בקשר שבין מחסור במגנזיום לבין התפתחות של מחלות לב וכלי דם נחקר במקומות רבים בעולם, בבתי חולים ובאוניברסיטאות. מרבית המחקרים מראים שכאשר יש כמות מספקת של מגנזיום בגוף והוא נספג בצורה נכונה, הוא לא מאפשר לטסיות הדם להתקרב אחת לשנייה, מה שלמעשה מקטין את היווצרותם של קרישי דם אשר חוסמים את העורקים, מעלים את לחץ הדם ולעיתים אף הופכים את קצב הלב ללא סדיר.
כמו כן, נמצא כי אנשים המחלימים מניתוחי לב אשר מקפידים לצרוך תוסף מגנזיום באופן קבוע, שומרים על איזון בין שאר המינרלים הנספגים בגוף, שריר הלב שלהם מתאמץ פחות, מה שגורם לו לצרוך פחות חמצן והדם זורם בצורה חופשית.
מה הם התסמינים למחסור במגנזיום
התכווצויות שרירים חזקות, עייפות כרונית, נדודי שינה, קושי להירדם, חרדות, מיגרנות וכאבי ראש, כאבי גב, עצירות, שינויים לא צפויים בזמני קבלת הוסת, חסרת תיאבון, בחילות, הקאות.
הקשר בין מגנזיום לסידן
מזונות ותוספי מזון המשלבים סידן ומגנזיום מסייעים לעלות את צפיפות העצמות. סידן ומגנזיום מתנהגים בגוף בשותפות. מחסור בסידן בדרך כלל משפיע על ספיגת המגנזיום בגוף, מה שפוגע בתהליך המטבוליזם.
סידן משתתף בתהליך כיווץ השריר ומגנזיום בתהליך ההרפיה, כלומר מחסור במגנזיום מפחית את הפרשת ההורמונים אשר תפקידם לאזן את רמת הסידן מה שעלול לגרום לאוסטאופורוזיס (דלדול עצמות).
מדוע התוסף חשוב כל כך לספורטאים?
בזמן פעילות גופנית המגנזיום מופרש דרך הזיעה. פעילות ספורטיבית גורמת לכיווץ מוגבר של השרירים, מה שמעלה את רמת האנרגיה אליה הגוף זקוק.
מגנזיום מווסת את רמתם של השרירים ולוקח חלק ביצירת תהליכי בנייה וחידוש הרקמות שנפגעו כתוצאה מפעילות גופנית עצימה. כמו כן, הוא מעלה את רמת חילוף החומרים בגוף ואת רמת ה- ATPשתפקידה לחדש את מאגרי האנרגיה בגוף בזמן מנוחה.אילו מזונות מכילים מגנזיום?אגוזי פקאן, אגוזי ברזיל, ערמונים, שקדים וגרעינים, קטניות, דגנים מלאים ונבט חיטה, סויה וטופו, אבוקדו ועלים ירוקים כגון תרד, פטרוזיליה ועירית.
הצריכה היומית של מגנזיום עומדת יחסית נמוך, בין 200-300 מ”ג מה שמעיד על מחסור. העובדה היא שקיים קושי לצרוך את כל רמת המגנזיום האופטימאלית שהגוף דורש ועל כן מומלץ לצרוך תוסף של מגנזיום באופן יומיומי.
אופן השימוש:
- כמוסה אחת ביום עם שתייה
- המינון המקסימלי לצריכה יומית הוא עד 2 ביום
חשוב לדעת:
- ליעילות ההשפעה יש להקפיד לקחת את התוסף במינון המומלץ ולאורך זמן
- ילדים, נשים הרות ומניקות - לפני השימוש במוצר יש תמיד להיוועץ ברופא המטפל
- מדובר בתוסף מזון ולא בתרופה ולכן המינון אינו יכול להיות מדויק כיוון שמשקל הגוף, הגובה, חילוף החומרים והמצב הבריאותי שונים מאדם לאדם. מומלץ להיות קשובים לגוף ולשנות את המינון בהתאם לתגובת הגוף