כולנו צורכים אבקות וחטיפי חלבון להשלמת כמות החלבון היומית. אבל יש חלבון אחד, שמעבר להיותו חלבון איכותי יש לו השפעות חשובות גם על מערכות חיוניות נוספות מלבד השרירים, וגם על המראה החיצוני. הכירו את החלבון שמר עולם לא זז בלעדיו

ספורטאים כל הזמן דוחפים את הגוף שלהם לקצה גבול היכולת, ושחיקה וכאבים הם למרבה הצער חלק בלתי נפרד מהעניין. חשוב לאפשר לגוף להתאושש באופן מלא אחרי האימון, כדי להפחית את הסיכויים לשחיקה. כאן נכנס לתמונה חלבון קולגן, שהוכח מחקרית כבעל השפעה על חיזוק העצמות, השרירים והמפרקים.

מפתח הגוף דני קגנוביץ', הישראלי היחיד שזכה במקום הראשון באליפות העולם בפיתוח גוף ובתחרות הבינלאומית "מר אולימפיה", משלב בתזונה שלו כבר כמה שנים גם תוסף קולגן. "ספורטאים שמתאמנים בחדר כושר ורוצים להגיע לגוף אסתטי וחטוב, צריכים לשמור על האלסטיות והאיכות של העור" מסביר קגנוביץ'. "עור נקי ואלסטי מוסיף המון למראה הכללי של הגוף, ותוסף קולגן במינון נכון גורם לגוף שלנו למראה עור כזה".

קגנוביץ', שבעברו נפצע בברך ועבר ניתוח, ממליץ על צריכת קולגן גם כדי להפחית שחיקה. "אימונים בתדירות גבוהה גורמים לשחיקה ולעיתים לדלקות במפרקים שגורמות לכאבים. צריכה של קולגן במינון נמוך גורמת לגוף שלנו לייצר ולהשתמש במאגרי הגליקוגן הקיימים כדי לחדש את הסחוסים שלנו ולהימנע מכאבים בטווח הרחוק". אלוף האלופים צורך את הקולגן שלו באבקה ולא בכמוסות ("מטעמי נוחות בלבד") וממליץ לערבב אותה בשייקים.

לאבקת קולגן מומלצת לספורטאים לחצו כאן >>

מה זה קולגן ולמה הוא חשוב לספורטאים?

קולגן הוא החלבון העיקרי בעצמות, בעור וברקמות חיבור של הגוף, כמו הגידים והרצועות. בנוסף, הוא חלבון חשוב בשרירי השלד.

מחקרים מראים שתוספי קולגן מסייעים להגדיל את מסת השריר, וכי קולגן מקדם את הסינתזה של חלבוני שריר כגון קריאטין, ומעודד את צמיחת השרירים לאחר פעילות גופנית.

קולגן מגדיל מסת שריר | טבע בריא

עם הגיל, וככל שרמות הקולגן יורדות, הרצועות והגידים מתחילים להיות נוקשים יותר, מה שמעלה את הסיכון לפציעות ספורט. זו הסיבה שאנשים מעל גיל 30 נוטים יותר לפציעות ברכיים, בעיות כתפיים ואפילו פריצות דיסק. לרמות הקולגן בגוף יש חלק גדול בתהליך המניעה. במחקרים נמצא שהעלאת רמות הקולגן ברקמת החיבור חיונית כדי למנוע פציעות ספורט. כמו כן, נמצא כי קולגן עלול למנוע הצטברות של רקמת צלקת.

ככל שכמות הקולגן בגוף יורדת עם הגיל, עולה הסיכון לדלקות מפרקים. מחקרים מראים שתוספי קולגן עשויים לעזור לשפר את הסימפטומים של דלקת מפרקים ניוונית ולהפחית כאבי מפרקים כלליים.

תופעה נוספת שמתרחשת כשהגוף מאבד קולגן, היא שמסת העצם מתדרדרת, מה שעלול לגרום לסיכון גבוה יותר לשברים בעצמות. במחקרים נמצא שתוספי קולגן מסייעים לעכב את פירוק העצמות.

איך נוטלים את אבקת הקולגן?

לפני שקונים את התוסף, חשוב לבדוק שמדובר בתוסף המכיל ריכוז גבוה של קולגן. ריכוז של מעל 90% נחשב איכותי. חשוב לבדוק שהקולגן עבר הידרוליזה – תהליך שמפרק אותו לחלקיקים קטנים שנספגים בצורה טובה יותר בגוף. תוסף קולגן איכותי יכיל גם ויטמין C המסייע לספיגה משופרת של הקולגן בגוף, וגם חומצה היאלורונית.

את אבקת הקולגן ניתן למהול בכל נוזל שהוא, אולם הדרך הפשוטה ביותר היא להוסיף אותה לשייקר עם אבקת החלבון בכל פעם ששותים שייק חלבון.

באיזו אבקת קולגן משתמש אלוף העולם? לחצו כאן >>



מאיה בן שושן משמשת בשנים האחרונות ככתבת בריאות במגזין טבע בריא. היא בעלת תואר שני בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב, עם ניסיון רב שנים ככותבת, עורכת ויוצרת תוכן לדיגיטל ולטלוויזיה בתחומי הבריאות, ה-wellness והלייף סטייל.