די מאנוז, פרוביוטיקה וחמוציות, שלושת תוספי התזונה שיעזרו לך לטפל וגם למנוע היווצרות של דלקות בדרכי השתן. המדריך המלא לטיפול טבעי בדלקות בדרכי השתן באמצעות תוספי תזונה

 

דלקת בדרכי השתן, אחת הדלקות הנפוצות ביוצר בקרב נשים בכל הגילאים. חלקינו לוקות בדלקת פעם או פעמיים במהלך חיינו, מתגברות וממשיכות הלאה. אך עבור נשים רבות, מדובר במצב כמעט כרוני של תחלואה חוזרת. אחת הסיבות לכך, הינו הטיפול האנטיביוטי אשר מחליש את המערכת החיסונית, מדלדל את אוכלוסיית החיידקים הטובה במערכת השתן ומעודד היווצרות של זיהום הקנדידה הידוע לשימצה. לכן, אחת הדרכים המומלצות למניעה ואף לטיפול בדלקות בדרכי השתן, בשילוב עם הטיפול האנטיביוטי בזמן דלקת אקוטית, הינו על ידי נטילה של תוספי תזונה.

 

די מאנוז

 

די מאנוז דומה במבנה שלו למבנה הגלוקוז. הגוף שלנו כמעט ואינו מייצר את הדי מאנוז באופן טבעי, אך המעט אשר אכן מיוצר, נשמר בעיקר במערכת השתן. ייחודו של הדי מאנוז הוא יכולתו להיצמד אל חיידקים שונים (ביניהם החיידקים ה E קולי) ובכך למנוע את ההצמדות שלהם אל דופנות דרכי השתן. לאחר מכן, הדי מאנוז מגיע אל מקומו הטבעי שהוא שלפוחית השתן שלנו, ונשטף החוצה ביחד עם החיידקים המזיקים. בנוסף, הדי מאנוז אף עוזר להפחית את תחושת הצריבה והכאבים הנגרמים כתוצאה מדלקת בדרכי השתן. את הדי מאנוז מומלץ ליטול 2-3 פעמים ביום בזמן של דלקת אקוטית. למי שנוטה ללקות בדלקות כרוניות בדרכי השתן, מומלץ ליטול די מאנוז על בסיסי יומי לאורך זמן על מנת למנוע הישנות.

 

Urinary Tract Infection

 

חמוציות

 

מיץ חמוציות הוא תרופה עממית מוכרת להקלה בדלקת בדרכי השתן, ובניגוד לתרופות "סבתא" מיץ חמוציות באמת מקל על התסמינים של הדלקת. אך יעיל הרבה יותר ואף מוכח מדעית, הוא תוסף חמוציות קראן מקס המרוכז עד פי 34 מחמוציות רגילות. החמוציות מכילות כמויות גבוהות של פואנטוציאנידים, חומרים אשר בולמים את היצמדותם של חיידקי ה אי קולי (החיידקים אשר אחראיים לרוב המוחלט של הדלקות בדרכי השתן) אל דרכי השתן. נטילה יומית של תוסף החמוציות קראן מקס, מפחית את תסמיני הדלקת, מסייע לצמצמם את משך זמן המחלה וגם עוזר למנוע הישנות של הדלקת.

 

פרוביוטיקה

 

הפרוביוטיקה היא בעצם ריכוז של עשרות מיליונים של חיידקים טובים. אחת הסיבות לירידה בכמות החיידקים הטובים בגוף שלנו היא נטילה של אנטיביוטיקה, אשר "מחסלת" את כל החיידקים בסביבתה ולא רק את אלו המזיקים. מה שנוצר הוא מצב פרדוקסלי שבו אנחנו נוטלות אנטיביוטיקה על מנת להילחם בדלקת בדרכי השתן, האנטיביוטיקה מחסלת את ההגנה הטבעית של הגוף ונותנת דרור לפטריות כמו הקנדידה ולחיידקי ה E קולי להתיישב במערכת העיכול והשתן שלנו, מה שגורם בתורו, להישנות הדלקת בדרכי השתן. נטילה יומית של פרוביוטיקה תעזור לנו לצאת ממעגל הקסמים הזה. החיידקים הטובים מגנים על הגוף שלנו מפני פטריית הקנדידה (אחד הגורמים המרכזיים להישנות דלקות בדרכי השתן) וחיידקי ה E קולי ומונעים מהם מלהתפשט. בנוסף, הפרוביוטיקה תעזור לגוף שלנו לסלק את חיידקי הדלקת בשלב האקוטי ותגן עליו מפני נזקי האנטיביוטיקה.