מהם הדרכים לעלות במסת השריר?
בין אם המטרה שלכם היא להעלות בהדרגה את מסת השריר ובין אם לשמר אותה קיימת, הקפידו על המאזן הקלורי עליו דיברנו בתחילת המאמר, שתו הרבה מים כל הזמן והקפידו לספק לגוף שלכם את כל מה שהוא צריך, כלומר בנוסף לצריכת אבקת הגיינר יש שני תוספים שחשוב לצרוך:
לתפריט התזונתי שלכם בשילוב אבקה לעליה מהירה במשקל חייבות להיות 4 מטרות.
- עלייה בצורה הדרגתית בכמות הקלוריות.
- עלייה הדרגתית במסת השריר מבלי לעלות באחוזי השומן (גיינר בשילוב תפריט תזונתי מותאם).
- זמני ארוחות ושתיית המשקה.
- החזר הרכיבים התזונתיים אותם אבקת הגיינר לא מספקת לגוף (תוספים המותאמים לספורטאים).
התזונה היא הגורם החשוב ביותר בתהליך פיתוח הגוף. ככל שתקפיד יותר על כללי התזונה, הזמנים והמינונים הנכונים בחפיפה לתכנית אימונית מסודרת המותאמת למשקל גופך, כך התוצאות יבואו מהר יותר.
לכל הרכב תזונתי יש מטרה: החלבונים הם אבני הבניין של הגוף, הפחמימות מספקות לנו אנרגיה (דלק זמין לשרירים), השומנים, הויטמינים והמינרלים משתתפים בתהליכים מטבוליים ופיזיולוגיים רבים. וכמובן שלא נשכח את הנוזלים. גורם חשוב נוסף אליו יש להתייחס הוא המאזן הקלורי. יותר מדי קלוריות יובילו להשמנה, פחות מדי יובילו לדלול מסת השריר.
מה צריך לקרות כדי שתעלו במסת השריר שלכם?
בכדי שתדעו כמה עליכם לאכול בהתאם למשקל הגוף שבו אתם נמצאים לפני שהתחלתם בתהליך, עליכם להבין מושג חשוב והוא מאזן קלורי. המאזן הוא למעשה היחס בין כמות הקלוריות שנכנסות לגוף שלכם לבין אלה שיוצאות (נשרפות בפעילות).
- מאזן חיובי - הכנסתם לגוף יותר קלוריות ממה שהוצאתם.
- מאזן שלישי- הכנסתם לגוף פחות קלוריות ממה שהוצאתם או ממה שהגוף שלכם דורש.
- מאזן ניטרלי- הכנסתם כמות דומה של קלוריות לגוף בהתאם למה שהוצאתם.
ביצעתם פעילות גופנית? יש להוסיף את כמות הקלוריות ששרפתם למאזן הניטרלי, אחרת המאזן יהפוך שלילי ולא תצליחו להשיג את המטרה שלשמה אתם קוראים את הכתבה הזו - העלאת מסה.
בכדי שתצליחו לעלות את מסת השריר שלכם, עליכם להיות במאזן קלורי חיובי תמידי לאורך זמן.
ברגע שאתם אוכלים יותר ממה שהגוף שלכם צריך, הוא משתמש באנרגיה שנשארה לו בכדי לבנות את מסת השריר ולהשיג את המטרה לה אתם מייחלים, מראה מוצק וחטוב. העניין הוא שכאשר הגוף נמצא לאורך זמן במאזן קלורי חיובי, קל מאוד לעלות גם באחוזי השומן לכן מילת המפתח כאן היא שליטה כלומר איזון במינונים.
בכל שבוע, עליכם יהיה להוסיף כמות קלוריות מסוימת (שוב בהתאם לנתונים הפיזיולוגיים שלכם -משקל, גובה וגם בהתאם למשקל שאתם מרימים), זאת בכדי למנוע מצב שתעלו באחוזי השומן.