אין כמו צלחת מרק מהביל כשבחוץ רוח, קר, גשם. מרק יכולה להיות ארוחת צהריים או ערב המשלבת את כל מה שהגוף צריך: פחמימות, חלבונים, ירקות ושאר רכיבים חיוניים. בשונה ממנות אחרות אותן מאחסנים במקרר ונוטות להתייבש, מרק אינו מאבד מטעמו העשיר אלא להיפך, אם מחממים מרק שהוכן יום קודם, טעמו אפילו טוב יותר מהיום הראשון ולכן זו מנה שאפשר להכין פעם ביומיים שלושה ועדיין להנות מאוכל איכותי, מזין וטעים.

 

בנוסף, מרקים מכילים קשת רחבה של קטניות ו/או ירקות בהם מינרלים וויטמינים מסוגים שונים התומכים בתהליכים פיזיולוגיים ומסייעים בחיזוקה של המערכת החיסונית. בנוסף, מרק חם הוא גם משביע ולכן מסייע בצמצום כמות הפחמימות אותן אנו צורכים ביום מה שכמובן תורם לתהליך הירידה במשקל, הרי קל מאוד להוסיף כמה קלוגרמים בעונת החורף. יחד עם זאת כולנו היינו רוצים לאכול מרק שטעמו עשיר ולכן במאמר הבא בחרנו לספק לכם כמה טיפים שיסייעו לכם לשפר את טעם המרק שלכם…

 

מרכיבים שהם בסיס לכל מרק

כמעט בכל מרק ניתן להתחיל עם טיגון של בצל, גזר וסלרי. שלושת המרכיבים הללו לא רק בריאים ומכילים המון סוגים של רכיבים איכותיים, הם גם מוסיפים המון טעם למרק ומהווים בסיס מצוין בין אם זה מרק ירקות, מרק תפוחי אדמה, מרק מיניסטרונה, מרק בשר , מרק עדשים ועוד. מומלץ להתחיל את המרק עם שתי כפות של שמן זית, לטגן בצל קצוץ עד לשקיפות, להוסיף גזר או שניים שגיררנו בפומפייה וסלרי עם פי הטעם.

שלבו עשבי תיבול טריים

הוספת עשבי תיבול טריים במרק יכולים להוסיף מאוד לטעם ולעשיר את המרק. כמובן שיש לבחור את העשבים בהתאם לסוג המרק שאתם מכינים שכן לא כל מרק יכול להכיל מרווה או טימין. ניתן לבדוק באינטרנט לגבי שילובים של עשבי תיבול עם ירקות וקטניות.

 

הוסיפו 2 כפות קוואקר בכל מרק

קוואקר איננו רק מכיל כמות גדולה של חלבונים ותורם מאוד לתחושת השובע אלא גם מעשיר ומסמיך את המרק ונותן לו מרקם שכייף לאכול אותו.

 

הכינו ציר לבד בבית

מאוד קל להכין ציר בקר או ציר עוף או אפילו ציר ירקות ופשוט להוסיף לכל מרק שלכם. המיצים שהבקר, העוף ו/או הירקות משחחררים מעניקים בשלב מאוחר יותר למרק טעם מעולה ועשיר. ציר בקר אפשר להכין מנתח שמכיל מעט שומן יחד עם עצמות, ציר בקר ניתן להכין מפולקעס וציר ירקות מירקות שורש. ניתן גם לשלב בין ציר ירקות לציר בקר או ציר עוף ואז הטעם עוד יותר טוב.

Super Food Diet Banner new1