בני נוער רבים ובעיקר כאלה הנמצאים בתקופה של לפני השירות הצבאי והגיבושים הצבאיים)לצד רצים מתחילים שואלים פעמים רבות את השאלה כיצד ניתן לשפר את תוצאת ריצת 2000. ריצת 2000 מטר נחשבת לריצה ארוכה למרות שבעולם האתלטיקה הקלה היא נחשבת תחת קטגוריית הריצות הבינוניות וכזו ששיפור התוצאה שלה אינו פשוט תחילה ולוקח זמן רב לאור האופי האינטנסיבי של הריצה הזו. חשוב להדגיש כי ריצה אותה אנו מבצעים בכל יום לא תשפר כלל את התוצאות שלכם ואף עלולה לגרום לפציעות ושברי מאמץ, לכן יש להקפיד על תהליך הדרגתי, שלוקח מעט יותר זמן אך יביא אתכם לתוצאה הרצויה שאליה אתם שואפים בלי פציעות בדרך. אז ריכזנו לכם מספר טיפים אשר יסייעו לכם באימוני הריצה ויעזרו לכם לשפר את ריצת ה-2000.
אימונים הדרגתיים
אז כפי שכבר ציינו בפתיח המאמר, אם תרוצו כל יום 2000 מטר ולא תתנו מנוחה ראויה לגוף שלכם, כנראה לא רק שלא תצליחו לשפר את ריצת ה-2000 שלכם, אלא רוב הסיכויים הוא שתגרמו לעצמכם פציעת ספורט כזו או אחרת או להיווצרות שברי מאמץ הנוצרים לרוב בשוקיים כתוצאה ממאמץ יתר. חשוב להיכנס לאימונים באופן הדרגתי ולבנות תכנית אימונים של בין שלוש לארבע ריצות בשבוע, כאשר גם בין הריצות וסוגי האימונים יש לגוון. לדוגמא ביום ראשון לעשות ריצת אלפיים בקצב בינוני, יום שלישי לעשות אימון אינטרוולים וביום חמישי לעשות ריצת אלפיים נוספת בקצב מהיר. בצורה הזאת פרסנו את האימונים על פני השבוע, אפשרנו לגוף ימי מנוחה וכך אנו יודעים שיש לו את זמן ההתאוששות שהוא צריך בין אימון לאימון על מנת למקסם את תוצאות האימונים.
אימונים המשפרים את התוצאות
הזכרנו קודם לכן את אימון האינטרוולים שיש לשלב בשגרת האימונים על מנת לשפר את ריצת ה-2000. באימון אינטרוולים אנו למעשה עובדים על הסיבולת לב ריאה על ידי כך שאנחנו מחלקים את מרחק הריצה למספר קטעים שווים, למשל, אם היום אנחנו רצים 2000 מטר באימון, אז נחלק את מרחק הריצה לחמישה מקטעים של 400 מטר כל אחד ובין כל מקטע של 400 מטר אנו נעשה הפסקה להורדת הדופק למינימום כאשר במהלך הריצה המטרה היא להגיע בכל אחד מהמקטעים למקסימום דופק, כלומר לבצע את הריצה בצורה הכי המהירה שאנחנו יכולים. בנוסף חשוב להוסיף אימוני גמישות ומתיחות לפני ואחרי כל אימון וגם בימי המנוחה על מנת לעזור לשרירים להיבנות ולהגיע למקסימום היכולת.
הכנה לריצה
ביום האימון מומלץ לשתות כמות מים של כליטר וחצי במהלך כל היום וכמובן לאכול ארוחה נכונה ומאוזנת על מנת שלגוף תהיה מספיק אנרגיה לריצה. ארוחה נכונה ומאוזנת כוללת חלבונים אך כאמור גם פחמימה על מנת לטעון את מצבורי האנרגיה של הגוף. יש לשמור את תזונה נכונה וכמות שתייה נכונה גם לאחר האימון שכן שתייה מרובה וארוחה מאוזנת תחזיר לגוף במהרה את הנוזלים והאנרגיות שהוא איבד במהלך האימון ובכך נעזור לגוף להשתקם מהר יותר.
תנועה ונשימות נכונות
במהלך הריצה יש לוודא כי אנו מקפידים על צורת ריצה נכונה. ריצה נכונה מורכבת משני דברים, האחד הוא תנועה נכונה ורציפה של הגוף לצד נשימות נכונות על מנת להכניס לגוף כמויות מספקות של חמצן. בהיבט הנשימות, חשוב לוודא כי אנו מקפידים על שאיפה ונשיפה רציפים בתצורה של שאיפה אחת ונשיפה אחת או שתי שאיפות ונשיפה אחת, כל אחד על פי מה שמתאים לו ונוח לו. בהיבט של מנח הגוף במהלך הריצה אנו צריכים לשים לב כי כף הרגל במלואה נוגעת במסלול הריצה שלנו, מהעקב ועד קצות האצבעות. באשר לידיים יש לוודא כי הן נותנות לנו תנופה נכונה לצידי הגוף ואינן נזרקות לצדדים, דבר אשר רק יקשה עלינו את הריצה ויבזבז לנו אנרגיות מיותרות.