ברוקולי בתנור דיאטטי היא דרך מצוינת להפחית ממשקלנו ולשמור על הבריאות שלנו. הברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים, בדומה לקולרבי ולכרובית. הוא מכיל ערכים תזונתיים גבוהים של ויטמינים ומינרלים רבים כגון ויטמין A, ויטמין K, ויטמין C, סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן. הוא אף מכיל ערך יפה של סיבים תזונתיים, שיתרמו לייעול תהליך העיכול שלנו.

ברוקולי בתנור דיאטטי - מתכון

מצרכים:

  • קילו של ברוקולי – כדאי לנו לבחור ברוקולי בתנור דיאטטי שהוא טרי, משום שהערכים התזונתיים שלו גבוהים יותר, לעומת הירק הקפוא.
  • 5 שיני שום.
  • שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

המלצות: כדאי לנו להוסיף עשבי תיבול כגון בזיליקום, תימין, רוזמרין, כוסברה וכדומה. עלים ירוקים אינם משמינים ועשירים בשפע של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, שיתרמו לבריאותנו. אנו יכולים להוסיף את העלים לתנור, כך שיקבלו טעם קריספי או לאכול אותם טריים; באופן בו הם שומרים על ערכם התזונתי הגבוה ביותר.

בנוסף, אנו יכולים לשקול לגוון את המתכון שלנו ולשלב בו ירקות נוספים, בריאים ודלי קלוריות, כגון כרובית, זוקיני, גזר, פלפל, עגבנייה, בצל, שום, פטריות, לימון לטעם וכדומה.

ברוקולי בתנור

ברוקולי בתנור דיאטטי - אופן ההכנה:

  • נחמם את התנור שלנו ל- 200 מעלות.
  • נפרק את הברוקולי לפרחים ונבשל אותו במשך שבע ועד עשר דקות, יחד עם כפית מלח.
  • ניקח קערית ונערבב בה את השום (עדיף קצוץ), שמן הזין, התבלינים ועשבי התיבול השונים שבחרנו.
  • נסדר את פרחי ברוקולי בתנור דיאטטי בתבנית אפייה שאיננה דביקה, מצופה בנייר אפייה או משוחה במעט שמן זית. נזליף מעט מתערובת שמן הזית שהכנו על כל פרח, אף ניתן למשוח כל פרח, אם יש לנו מברשת מתאימה.
  • נכניס לתנור ונאפה במשך 20 דק', עד שקצות הברוקולי נראים פריכים וניתן לחרוך את הברוקולי במזלג.
  • בתיאבון!

Super Food Diet Banner new1