ברזל: התוסף שאתם נוטלים באמת נספג בגוף?
אין ספק כי ברזל הוא אחד המינרלים הכי חשובים בגוף שלנו והוא משתתף בתהליכים רבים. בלעדיו חמצן לא היה עובר לתאים וכדוריות הדם האדומות לא היו נוצרות. הברזל תומך בפעילותה התקין של המערכת החיסונית ומחסור בו עלול לגרום לאנמיה, לתסמינים רפואיים ותופעות לוואי נוספים. יחד עם זאת, הברזל קושר את החמצן דרך הכדוריות האדומות ונחשב לנוגד חמצון חיוני. מצבים כמו עייפות, כבדות, כאבי ראש ומחסור באנרגיה עלולים להתפתח כתוצאה מחוסר בברזל או מליקויי ספיגה. חשוב לדעת שכאשר צורכים את מינרל הברזל בשילוב של ויטמין C, הוא נספג בצורה אפקטיבית, יותר מאשר נצרך לבדו.
להזמנה ישירה של ברזל - לחצו כאן
מה גורם לחוסר בברזל?
תזונה לקויה שאינה מאוזנת, דלה בירקות ובחלבונים ואכילת מזון מתועש עתיר בשומנים, חומרים משמרים וצבעי מאכל, עלול בסופו של דבר לגרום לחוסר בברזל. נשים בהיריון נמצאות בחשיפה גבוהה למחסור בברזל ולכן אנמיה - חוסר דם, בזמן היריון היא תופעה שכיחה מאוד, ממנה עלינו להיזהר.
כמויות מצוינות של ברזל יש בירקות כמו תרד מבושל, ארטישוק ירושלמי, בצל ירוק ופול. גם בטחינה גולמית, שקדים, אגוזים ודגים יש כמות נהדרת של ברזל. כמו כן יש מזונות על המכילים כמות גדולה של ברזל כמו ספירולינה, עשב חיטה, מורינגה ואחרים הנחשבים למזונות על עתירי ברזל ומשלבים בתוכם גם ויטמין C מה שמעלה את רמת הספיגה של המינרל החשוב ביותר בגוף שלנו.
סיבה נוספת למחסור בברזל צצה בעקבות חוסר ספיגה של המינרל מהמזון אותו אנו אוכלים, בעקבות שיבושים במערכת העיכול. אצל ילדים הסובלים מחוסר ברזל, הדבר עלול לפגוע בהתפתחות הפיזיולוגית.
כמות הברזל המומלצת ביום
לאישה בגיל הפריון, הכמות המומלצת היא 18 מ״ג ברזל ולאישה בהיריון 27 מ״ג. גברים זקוקים להרבה פחות ברזל - 9 מ״ג ביום מספיקים בהחלט. ההמלצה לנשים הנמצאות בהיריון היא לצרוך תוספת ברזל בכמות אופטימלית של 100 מ״ג החל מהשבוע ה-9 ועד שהתינוק מגיע לגיל 6 שבועות.
דרכים לשפר את ספיגת הברזל ולהחזיר אותו לגוף
תזונאים, דיאטנים ורופאים ממליצים במצב של חוסר ברזל לצרוך תוסף תזונה טבעי עשיר בברזל, שיסייע להחזיר את הגוף לאיזון. תוספי ברזל רבים מיוצרי על ידי חברות תוספי המזון, אך על הכמות האופטימלית וסוג התוסף, מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה שלכם.
בנוסף, אם תצרפו כחלק מהתזונה שלכם, מזונות עשירים בברזל אותם ציינו קודם לכם בשילוב של ויטמין Cממקור טבעי, ספיגת הברזל בגופכם תשתפר פלאים. אכילת קיווי, תפוז טרי, תות שדה, תפוח עץ או גמבה אדומה בשילוב עם תוסף הברזל מומלצת לשיפור הספיגה שלו בגוף.