תפריט קטוגני - מה אוכלים
התפריט מבוסס על 60% שומנים, 30% חלבונים והשאר פחמימות. ניתן לאכול גבינות שמנות, בשרים מכל הסוגים, עופות מכל הסוגים, דגים, ביצים ושומנים מהצומח כמו אבוקדו, טחינה וזיתים. יש להימנע מלחמים, פסטות, סוכרים ולמתן את כמות הפירות. יש לשלב במהלך היום בין 3-4 ארוחות כאשר ההמלצה היא לגוון בין הארוחות כמה שאפשר. ניתן לשתות מים ולהימנע ממיצים, משקאות המכילים קפאין ואלכוהול.
דיאטה קטוגנית - איך זה עובד?
מכיון והתפריט מחסיר פחמימות לאורך תקופה ממושכת (בהתאם למטופל ולנתוניו הפיזיולוגיים, בין 1-3 שנים) מומלץ להיוועץ עם אדם מקצועי כמו רופא או תזונאי לפני שמתחילים את הדיאטה שכן לרוב היא מבוצעת תחת תנאי אשפוז בבית החולים. את התהליך לרוב מתחילים אחרי צום ממושך יחסית ולאט לאט עוברים לצרוך את הקלוריות המתבססות על התפריט הקטגוני. בנוסף, המעבר לתפריט המבוסס על הדיאטה הקטוגנית מחייב לבצע בדיקות רפואיות אחת לכמה חודשים. לסיכום, הדיאטה יכולה לעודד היווצרות של תופעות לוואי ותסמינים שונים כמו שינויים וחוסר איזון במערך העיכול, ירידה ברמות הסוכרים ועלייה ברמות השומנים בדם. היא אומנם הוכחה כמסייעת לחולים במחלת האפליפסיה אך איננה מומלצת לכל אחד שכן לא מדובר בדיאטה מאוזנת המכילה את מרבית הרכיבים להם הגוף זקוק.