אנשים רבים לא מכירים את הכוסמת ואף נוטים לבלבל בינה לבין דגנים וקטניות אחרים. בעשור האחרון הכוסמת תפסה תאוצה אצלנו כאן בישראל ויש אפילו דיאטה המבוססת על הרכיב המעולה הזה שעשיר במגוון של רכיבים תזונתיים חיוניים. ב-100 גרם כוסמת יש רק 92 קלוריות והיא עשירה בחלבונים, פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, סידן, ברזל ומגנזיום. במקור היא מגיעה מאסיה, מזכירה מעט את הקינואה או הגריסים אך היא איננה דגן שעובר תהליך של קילוף ולכן מרבית הרכיבים התזונתיים נשמרים בה. תרבויות רבות עושות בה שימוש למגוון של מתכונים כמו אטריות, קמחים מסוגים שונים, פנקייקים, מאפים ועוד.

דיאטת כוסמת - תפריט מומלץ

את הכוסמת ניתן לבשל במים רותחים ממש כמו שמבשלים פסטה משהו כמו רבע שעה. ניתן להתייחס אליה גם ממש כמו לאורז או ריזוטו. היא מצוינת כתוספת למנה חמה כמו דגים, ירקות ובשרים רזים מסוגים שונים. ניתן גם להוסיף אותה לסלטים ולמרקים.

ארוחת בוקר: דייסת כוסמת עם תה צמחים, בננה או תפוח
ארוחת ביניים: נשנושי ירקות או פרי עם יוגורט
ארוחת צהריים: סלט ירקות טרי עם 4 כפות כוסמת
ארוחת ביניים: נשנושי ירקות או פרי עם יוגורט
ארוחת ערב: תבשיל כוסמת עם ירקות

חשוב לציין כי תפריט דיאטת הכוסמת לא בא לתת מענה על בעיה רפואית כזו או אחרת.

דיאטת כוסמת - יתרונות מול חסרונות

מצד אחד דיאטת כוסמת מסייעת בתהליך הירידה במשקל, אך חשוב לזכור שממש לא כדאי לבצע אותה יותר מכמה ימים בודדים. לכוסמת יש אמנם מגוון של סגולות ויתרונות בריאותיים אך ביצוע הדיאטה מעבר לכמה ימים עלול לעודד מחסור תזונתי. החיסרון שלה הוא בחוסר הגיוון שקיים בתפריט.


Super Food Diet Banner new1