דיאטת לחם - איך זה עובד ומהם העקרונות עליה היא מבוססת?
על פי דיאטת הלחם נשים יכולות לאכול במהלך היום בין 8-10 פרוסות של לחם מחיטה מלאה וגברים בין 10-12. הדגש החשוב ביותר הוא לאכול את הכריכים כל 3-4 שעות מקסימום. עם הכריכים ניתן לשלב כמה ירקות שרק רוצים וכל המרבה הרי זה משובח. בנוסף, ניתן להמיר את הכריכים בפחמימות מורכבות אחרות שיחליפו את הלחם כמו למשל פסטה העשויה מקמח דורום שאינו מעלה את הסוכר בצורה שאיננה מאוזנת. אורז בסמטי לבן גם כן ניתן לשלב במקום הכריכים. בין 2-3 פעמים בשבוע ניתן לאכול עוף, בשר, הודו ודגים ללא הגבלה עם ירקות בלבד ללא פחמימה.
הסיבה לכך היא משום שכאשר אנו משלבים באותה ארוחה חלבון ופחמימה בכמות גדולה, הסוכר בדם עולה בצורה שאיננה מאוזנת מה שמעכב את תהליך הירידה במשקל. עוגות, קינוחים, מאפים ושאר אסורים, עדיף להשאיר מחוץ לתפריט אבל כן ניתן להתפנק עם חתיכה קטנה של עוגה טובה וקפה אחת לכמה זמן.
מה אפשר למרוח על הלחם?
ובכן, המגוון רחב. על הכריכים ניתן למרוח טחינה, חומוס, גבינה לבנה, גבינה צהובה עד 9% שומן, גבינת פטה, אבוקדו ועוד. חמאה ומרגרינה - מחוץ לתחום. ריבה ללא סוכר גם כן ניתן למרוח על הלחם. לסיכום, דיאטת לחם הינה דיאטה פשוטה ליישום והוכיחה את עצמה פעמים רבות בתהליך ירידה במשקל בצורה בריאה, מאוזנת והדרגתית.