כיום, כולנו יודעים עד כמה בריאות השיניים חשובה. לכן, רובנו כן מקפידים לצחצח את השיניים שלנו שלוש פעמים ביום, לפנות לשיננית ולהשתמש בחוט דנטלי, שיסייע לנקות גם את הקטנים שבלכלוכים. עם זאת, השיטות הקונבנציונאליות של היום מרובות כימיקלים, שלא בהכרח היינו רוצים להכניס לגוף שלנו. מכאן החיפוש אחר דרך טבעית להלבנת שיניים.

דרך טבעית להלבנת שיניים – טיפים:

• תמיד נצחצח לאחר הארוחה – עיקר החיידקים והלכלוכים בחלל הפה שלנו מצטברים בו לאחר הארוחה. לכן, אם נקפיד לצחצח כראוי בכל פעם, אין לנו סיבה לדאגה.

• נשתה הרבה מים במהלך היום – מים מסייעים לשטוף את הפה שלנו מהלכלוכים והחיידקים, כך שכדאי לנו להקפיד לשתות לאורך היום.

• נימנע ממאכלים מכתימים – אנו זקוקים דרך טבעית להלבנת שיניים, כנראה כדי להיפטר מכתמים שנוצרו על השיניים שלנו. מעבר ללכלוך, כתמים בשיניים עלולים להיווצר על ידי תה, קפה, עישון ודברי מתיקה. גם מאכלים מעובדים המרובים בחומצות, לא נחשבים בריאים לשיניים שלנו, בייחוד משקאות ממותקים.

דרך טבעית להלבנת שיניים – סודה לשתייה:

סודה לשתייה היא הרבה יותר שימושית ממה שהיינו חושבים; היא נחשבת לחומר ניקוי מצוין גם לבית וגם לגופנו. היא מכילה רמות גבוהות של נתרן וסודיום, המסייעים לנקות את חלל הפה שלנו מהצטברויות של לכלוכים וחיידקים, לאזן את חומציות חלל הפה ולשמור על החניכיים.

מצרכים:

• סודה לשתייה.

• שמן קוקוס.

• חומץ תפוחים.

אופן ההכנה:

• ניקח שתי כפיות של סודה לשתייה, כפית של שמן קוקוס וכפית של חומץ תפוחים ונערבב אותן יחד, כדי לקבל משחה. תמיד נשמור על היחס הזה בין המצרכים, כדי ליהנות מתערובת משחתית. אם איננו מצליחים לייצר את המשחה, נוסיף עוד סודה לשתייה בהתאמה.

• נצחצח את השיניים יחד עם התערובת יום-יום.

• אם מעולם לא ניסינו חומץ תפוחים, יתכן ובהתחלה התחושה שלא תהיה לא נעימה בפה. כדאי לנו לנסות ולבדוק את התגובה שלנו לחומץ תפוחים לפני השימוש (אין לבלוע חומץ תפוחים נקי). אם אנו חשים לא בטוב לאחר השימוש, נוכל להכין את המשחה ללא חומץ התפוחים. ניתן להוסיף תותים או אלוורה (טבעית) במקום.