הבננה היא מעניינת מאוד, משום שאיננה באמת פרי. הבננה החלה את דרכה לפני מיליוני שנים והיא מתרבה אך ורק על ידינו, בני האדם: רק אנו דואגים לקחת חלק מעץ הבננה ולשתול אותו במיקום אחר, כדי לאפשר את התפתחותו מחדש. משום שאין לבננה זרעים, אין שום דרך אחרת לשתול אותה, כך שללא האדם, כיום לא היו קיימות בננות.
הלבנת שיניים עם בננה יתרונות:
- הבננה עשירה במינרלים, כגון מגנזיום, אשלגן ומנגן, שרבים טוענים כי נספגים בשיניים ומסייעים לשמור על בריאותם.
- קליפת הבננה איננה קשה מדי, כך שהיא לא פוגעת בשיניים שלנו בשום מצב.
הלבנת שיניים עם בננה חסרונות:
- עד היום, אין שום הוכחות מבוקרות כי הלבנת שיניים עם בננה אכן עובדת, לכן כל שאנו יכולים לעשות – הוא לנסות.
- לעומת הצחצוח המהיר אליו אנו רגילים, אנו נזדקק לרבע-שעה לפחות, כדי לבצע את התהליך.
הלבנת שיניים עם בננה מתכון:
מצרכים:
קליפת בננה.
אופן ההכנה:
- ניקח בננה אחת בשלה (לא שחורה) ונחתוך ממנה פס אחד של קליפת בננה, ברוחב של בערך סנטימטר. כדאי לנו לנסות ולקלף מלמטה למעלה.
- נשפשף את האזור הפנימי של הבננה על השיניים שלנו, עד שכל השיניים שלנו מכוסות במשחה.
- ברגע שכל השיניים שלנו מכוסות, כדאי לנו להשאיר את המשחה על הפנים, למשך עשר דקות לפחות. בזמן זה, נשתדל לשמור על פה פתוח ושפתיים מורמות, שלא יכסו את השיניים ויסירו מהן את המשחה.
- לאחר שעברו עשר דקות, ניקח את מברשת השיניים שלנו ונבריש, כדי לאפשר למשחת הבננה לחדור עוד יותר פנימה, אל תוך השן.
- אופן ההברשה: כדאי לנסות ולהבריש בתנועות מעגליות, במשך דקה ועד שלוש דקות. כדאי לנו להבריק את השיניים בעדינות, כדי למנוע פגיעה בחניכיים.
- לאחר מכן, נרטיב את מברשת השיניים במים ובעזרתה, נשפשף החוצה את משחת הבננה. באותו אופן, אנו יכולים לצחצח את השיניים באמצעות משחת שיניים רגילה.
- מומלץ לחזור על הפעולה פעם ביום, כדי לראות תוצאות.