חיטוב היא מילה שכולנו מכירים, אך האם אנו באמת מבינים מהו הפירוש שלה?
חיטוב – היא מצב בו רמות החלבונים בגופנו עולות, לעומת רמות השומנים בגופנו, שהולכות ויורדות.


כדי להגיע למצב של חיטוב, עלינו לפעול לפי שלושה כללים בריאים ופשוטים:

• פעילות גופנית – חלק בלתי נפרד חיטוב הוא הפעילות הגופנית עצמה, אשר מביאה לייצור שכבת החלבונים בגופנו, על פני ייצור שכבת השומנים. ככל שאנו מאמצים את השרירים שלנו יותר, כך הם ניזונים מיותר חלבונים, מתפתחים והופכים לחזקים ויציבים יותר. ככל שנרבה לאמן שריר מסוים וככל שהוא ייהנה מיותר חלבונים – כך אנו נצליח לייעל את תהליך חיטוב שלנו. בממוצע, מומלץ כי נבצע פעילות גופנית של חיטוב 3-4 פעמים בשבוע.

• תזונה נכונה – כיום, כולנו יודעים כי מה שאנחנו מכניסים לגופנו קריטי ומשפיע עלינו מאוד. כאשר אנו מבקשים לבצע חיטוב, אנו זקוקים לכמות גדולה של חלבונים שתזין את השרירים שלנו: בין 0.8 ועד ל- 2 גרם לכל ק"ג שאנו שוקלים, בהתאם לכמות האימונים שלנו. אם אנו מתקשים לאכול את כמות החלבונים לה אנו זקוקים, אנו תמיד יכולים להיעזר באבקות חלבון וגיינרים. מעבר לחלבונים, כדאי לנו להעשיר את גופנו בפחמימות מורכבות, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ומעט מאוד שומנים בריאים. תהליך חיטוב יפגע אם נאכל שומני טרנס, חד-סוכרים, מלחים או קמח לבן – המלאים בפחמימות פשוטות ושומנים – ה"אויבים" של החיטוב.

• שינה מרובה ומאוזנת – במהלך השינה מתבצעים תהליכים רבים בגופנו כגון שריפת מאגרי השומנים, תהליכי התפתחות וגדילה, בנייה ותיקון של רקמות שונות בגופנו, לרבות השרירים ועוד. יש לציין כי כאשר אנו מתעמלים הרבה, גופנו זקוק לשעות שינה בהתאם, שיאפשרו לו לצבור כוחות ולשוב להתאמן. כדאי לנו לישון בין שבע לתשע שעות בלילה, כדי להעניק לגופנו את המנוחה לה הוא זקוק.